Wkino

Hvordan lage en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne

Lei av seg de samme gamle ting eller ser ut som alle andre? Du trenger ikke å bruke massevis av penger eller shop i timevis for å få en ny garderobe. I stedet for å få nye klær eller kaste ut din gamle, kan du bruke disse forslag og tips for å resirkulere dem.

Trinn

Hvordan lage en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne. Sett til side klær som trenger arbeid.
Hvordan lage en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne. Sett til side klær som trenger arbeid.
 1. 1
  Sett til side klær som trenger arbeid. Gå gjennom skapet ditt og / eller dresser og plukke ut noe du er lei av, hater, eller ikke bære fordi det er altfor utslitt. Sette disse klærne i en haug og sette resten av klærne dine tilbake.
 2. 2
  Gå gjennom bunken din. Ser gjennom dem en om gangen, finne minst én ting du liker om hvert element. Man kan ha fantastisk stoff, en annen, en stor print, og en annen, en unik teft. Kanskje din favoritt tee er i god form bortsett fra en dratt ermet, eller kanskje du har et skjørt som er vanskelig å finne farger, men er to størrelser for stor. Teller ikke noe ut bare fordi det er vanlig eller kjedelig, og dette kan gjøre en god base for en av dine design. Men hvis du virkelig ikke finner noe ufattelig om et element, legg den til side for nå, og gå videre til noe annet.
 3. 3
  Ikke automatisk kaste ut klær som er for små. Jeans som er for kort kan skjær dem i shorts for sommeren. Hvis en topp som er for lite og viser litt av magen din kan bli kuttet i en mage topp.
 4. 4
  Begynn med et element som taler til deg. Avgjøre om du kan pynte den på noen måte å krydre det opp eller dekonstruere den til noe annet. Hold den opp ved siden av andre elementer fra samlingen din og se om du kan gjøre noen interessante kamper.
 5. 5
  Søk magasiner og Internett for å få inspirasjon. Nyttige søkeord inkluderer "dekonstruert klær" og "DIY" (gjør-det-selv). Store områder er listet opp nedenfor, også, men ikke glem å se på egen hånd - det er mange ideer der ute!
 6. 6
  Tenk på design ideer som ikke krever sying. For eksempel vurdere å legge stoff maling eller perler, slashing det for titt-tei effekt, forkorte den, dør den, kutte av ermene, stryke på en overføring som du skrev ut fra datamaskinen, eller, for en punk utseende, feste andre deler av stoffet til det med sikkerhetsnåler.
 7. 7
  Sy dine mer kompliserte design ideer. Hvis du vet hvordan du skal sy, (eller har en venn eller slektning som kan hjelpe), bør du vurdere omarbeiding eller kombinere ulike elementer fra garderoben din. For eksempel kan du: bytte ermene på to forskjellige langermede skjorter for å lage en to-fargeeffekt, kuttet av og sy kragen på en krage skjorte i kragen på en lukket-hals skjorte for å forfalske en lagdelt utseende; cut og sy en skjorte med en revet armhulen til en vest, invertere en billig hettegenser og slå den inn fuzzy votter, klippe ut en lang stripe av en interessant stoff å lage et belte, hip skjerf eller skjerf, etc.
 8. 8
  Gi bort eller selge varene som ikke snakker til deg. Donere dem til en bruktbutikk butikk eller selge dem til en Bruktbutikk. Vanligvis second-hand butikker gir deg muligheten til å motta kontanter eller i butikken kreditt for varene som selger. Du vil motta mer i kreditt enn du ville gjort i kontanter, og så når du kommer tilbake til butikken i en måned eller to, kan du bruke kredittkortet for å få klær du liker. Dersom du tar inn klær til innlevere hver gang du besøker butikken, vil du mest sannsynlig ha kreditt neste gang du kommer inn, og kan etablere en månedlig eller annenhver måned garderobe rotasjon uten å bruke noen penger.

Tips

 • Fokusere på ett element om gangen hjelper deg å faktisk fullføre det du begynner og gjør ikke du føler deg overveldet.
 • Start ut med enkle prosjekter og jobbe deg opp til mer komplekse hvis du ikke er sikker på først.
 • Kan ikke tenke på hva jeg skal gjøre? Host en klær swap med vennene dine! Dele klær med venner kan doble din garderobe.
 • Hvis du ikke liker det du gjorde eller tror det ikke er godt nok, sjekk først for å sikre at du ikke blir for hard mot deg selv og prøv å finne ut hva du kunne ha gjort annerledes for å gjøre det bedre. Hvis du fortsatt ikke liker det, kanskje du kan fikse den eller resirkulere den ytterligere.
 • Kjøp bøkene laget for DIY-prosjekter. Du kan få masse inspirasjon fra denne! Generation T er en god referanse.
 • Ikke gjør for mye av et element. Mindre er vanligvis mer og gjøre ting for kort eller med for mange hull er ikke i god smak.
 • Prøv å skreddersy ting før gjenvinning dem. Du er mer sannsynlig å ha noe når det passer.
 • Hvis du ikke er sikker på at du vil like resultatet, øve på noe annet slik at du ikke angre.
 • Før du starter, skissere hva du vil. Så se etter brikker du har som kan brukes for varen du ønsker. Så gå til fag-eller stoff butikken for å kjøpe pynt hvis du trenger dem. Du kan også få stoff billig i rest binger på steder som kjøpesentre, stoff butikker, og klær du fra sparsommelighet butikker eller garasje / verksted / ransake / bil oppstart salg.

Advarsler

 • Bruk verneutstyr ved bruk av verktøy eller maskiner og overhold sikkerhetsreglene (vernebriller med hammeren i maljer for eksempel).
 • Dette kan være vanedannende (men det er gøy og ikke for dyrt), så alltid være på utkikk etter nye klær til å resirkulere!
 • Se opp for dine venner fordi ni ganger ut av ti, de kommer til å elske det du har gjort eller gjorde, og vil at du skal gjøre det for dem! Bedre å vise dem hvordan de skal gjøre det selv (gi dem linken til denne artikkelen) enn å bruke all din tid på sine klær når du kan gjøre din egen!

Ting du trenger

 • Klær
 • Valgfritt: symaskin eller nål og tråd, saks, perler, maling, jern på transfer papir for skriveren, perler, fargestoff, stoff maling, og alt annet du ønsker å gjøre klærne ser utrolig