Wkino

Hvordan fortelle din mann / kone at de får fett

Føler seg tvunget til å fortelle noen at de er pakking på pounds er aldri en behagelig situasjon å befinne deg i, spesielt hvis du er gift med den personen. Mange følelser og aktelse problemene er rullet inn i hvordan vi oppfatter vår egen vekt, og det fører til hver enkelt av oss til å føle at vi må trå varsomt når bringe opp temaet ut av bekymring for helsen til en kjær.

Men realiteten er at i mange tilfeller, la din ektefelle vet at han eller hun får fett kan redde deres liv eller i det minste, forbedre sin livskvalitet. Mange alvorlige sykdommer fra kreft og hjertesykdommer til diabetes og hjerneslag er knyttet direkte til fedme, mens overvekt kan begrense den glede av mange aktiviteter i tillegg til å være en kilde til helserisiko. Selv om det ikke vil være lett å fortelle din ektefelle å bremse ned på cookie forbruk, kan det spare hans eller hennes liv og takk til intervensjon og støtte, en gladere, mer energisk og sunnere person kan dukke opp.

Trinn

Hvordan fortelle din mann / kone at de får fett. Begynn dialogen før heller enn senere.
Hvordan fortelle din mann / kone at de får fett. Begynn dialogen før heller enn senere.
 1. 1
  Begynn dialogen før heller enn senere. Selv om alles kan svinge, ikke vent til din ektefelle har lagt på så mye vekt at vekttap kan innebære medisinsk intervensjon. Hvis din ektefelle har lagt på 10 til 15 pounds og ser ikke ut til å være å prøve å gå ned i vekt, er det på tide å gripe inn.
  • Den aller beste øyeblikk å begynne det er når din ektefelle klager om det en eller annen grunn, enten det er problemer med å sette på en gammel bukse eller ikke liker hvordan de ser står foran speilet. Det er når dere begge er på samme side om det.
 2. 2
  Nærme seg saken med omsorg og omtanke - uansett grunn for å sette på vekt, er det viktig å ta hensyn til ektefellens følelser når heve saken. Begynne med å spørre din ektefelle hvordan han eller hun føler seg. Aldri bare blurt ut til din ektefelle "du er feit". Din ektefelle er avhengig av deg å bry seg om dem, og hvis din ektefelle mener at dette er et angrep på hans eller hennes utseende fra en person han eller hun virkelig kan stole på, vil det være ødeleggende. I stedet nærme seg spørsmålet som en av en bekymring for helse, energi og vitalitet i livet og gjøre det om å utforske problemet sammen, som en laginnsats.
  • Sett av en rolig og privat tid til å snakke. Broach emnet ved å fortelle din ektefelle som du er bekymret for hans eller hennes helse.
  • Vær bevisst på at din ektefelle ikke kan vise vektøkning i samme lys som deg. Din ektefelle er sannsynlig å være klar over at hans eller hennes klær ikke passer som de vant til, men kan ikke behandle saken så alvorlig som du gjør. Det kan være en oppvekker for din ektefelle som du ser på dette som et stort helseproblem.
  • Mål å komme til roten av problemet, slik at du kan riktig adresse vektøkning. Hvis du mener at problemet stammer fra psykiske plager, støtte din ektefelle til å søke medisinsk hjelp. Hvis det er arbeid stress, har en ekte hjerte-til-hjerte om hva din ektefelle ønsker å gjøre om hans eller hennes jobb, for eksempel søker endringer i arbeid eller slutte og leter etter en annen jobb.
 3. 3
  Foreslå en medisinsk vurdering. Sørg for å ha din ektefelle vekt og BMI (body mass index) sjekket hos legen før du gjør forutsetninger. Spør din ektefelle om hans eller hennes siste medisinsk sjekk opp - hvis han eller hun ikke har sett en lege og hadde blod arbeid gjort i det siste året, foreslår han eller hun tidsplaner en slik at du kan eliminere en skjult medisinsk problem.
  • Noen ganger vektøkning kan være en kjemisk eller hormonell ubalanse. Etter fødsel noen kvinner kan oppleve problemer med skjoldbruskkjertelen, som er knyttet til uforklarlig vektøkning og medisiner kan løse vektøkning problemet.
  • Noen ganger vektøkning kan skyldes ukvitterte kilder som arbeid press (stress), depresjon eller angst. Vektøkning kan også være en reaksjon på tap, slik som forårsakes av sorg et familiemedlem eller venn som har dødd eller som et resultat av å miste arbeid. Og andre muligheter inkluderer sykdom eller en endring av kostholdet som ikke har vært tenkt nøye gjennom. Å snakke med en helsearbeider kan hjelpe sortere ut psykiske problemer så vel som fysiske seg.
 4. 4
  Tenk hindringer hjemme. Del av å være støttende handler om å anerkjenne din egen innspill til vektøkning. Hvis du er noen som kan spise nesten hva som helst og aldri legge på seg eller du trener for mye og se hva du spiser, er det ikke nødvendigvis kommer til å være den samme for din ektefelle. På den annen side, hvis du oppmuntre din ektefelle å være mindre aktiv, kan dette være medvirkende til hans eller hennes vektøkning også.
  • Kjøper du mye junk food eller praksis late oppførsel? Hvis din ektefelle blir sabotert av dine dårlige vaner du kan opprette veisperringer til helse og trivsel.
  • Undersøke husholdning planen. Er hver av dere lage tid til sit-down hjemmelagede familiemiddager? Er hver av dere trene hver eneste dag? Er helse en prioritet for hele familien eller er alle som kjører rundt for opptatt til å få tid til sin egen helse?
 5. 5
  Hjelp din ektefelle å skape en sunn øvelse rutine. Ikke anta noe om, sørg for å spørre din ektefelle hvis han eller hun føler at du tar fatt på en ny nærings-og fitness plan ville gjøre ham eller henne føler seg bedre og gi mer energi. Styrke din egen tro på at dette vil være gunstig ved å gi noen pålitelige kilder for din ektefelle å sjekke ut på nettet eller i bøker, uansett hvordan din ektefelle foretrekker å lære.
  • Hvis du har en mobil elektronisk enhet, laste ned en fitness app og en matdagbok. Disse kan være enkle og morsomme måter å hjelpe din ektefelle holde orden på ting å gjøre for å holde seg i form og for å overvåke matinntak. Plus, kan du tilby å gjøre det samme og dele resultater og oppdateringer jevnlig.
 6. 6
  Følg ditt eget råd og være engasjert i ektefellens shape-up. Hvis din ektefelle synes å være interessert i å få sunn, ledet av eksempel hvis du ikke allerede gjør det. Gjør det til din prioritet å få sunt også, selv om du er i stand til å spise junk food og holde seg slank og sunn. Hvis du allerede spiser et rent, magert kosthold og trene minst fem dager i uken, dele dine vaner mer åpenbart med din ektefelle ved å engasjere dem i matlaging, shopping, trening eller andre elementer som vil bidra til å bringe om en bedre forståelse av å skape en sunnere livsstil.
  • Inviter din ektefelle sammen for å trene ute eller på treningsstudio. Presenter din favoritt fitness rutine til din ektefelle - han eller hun kan elske den like mye som deg.
  • Legge ut på fysiske aktiviteter som du kan gjøre sammen eller som en familie. Ta opp jogging og skriv noen lokale løp sammen, bli en voksen fotball eller baseball team eller prøve tennis.
  • List opp hvilke typer mat du både liker og forfølge sunne måter å tilberede dem mat. Ta en matlaging klasse på ditt lokale treningssenter eller sykehus og oppdag nye måter å gjøre sunn mat smaker deilig.
  • Fjern alle hindringer hjemme som junk food. Det er mye vanskeligere å få vekt hvis du ikke har den slags mat som pakke på pounds.
 7. 7
  Oppmuntre hele husholdningen til å lage mat og spise sunt. En av de beste måtene å gå ned i vekt er å drivstoff kroppen din med sunn mat. Utdanne deg selv, din ektefelle og andre familiemedlemmer om hvilke typer matvarer vil øke stoffskiftet og gir energi gjennom hele dagen. Vær oppmerksom på at ved hjelp av en lege er en god idé, som ulike mennesker har ulike behov avhengig av helse, metabolisme og stadium av livet.
  • Lær om porsjonsstørrelser og hva er en sunn, normal mengde og hva som er opprørende. I Europa er MyPlate et flott sted å starte og lignende initiativer er tilgjengelig gjennom mange andre offentlige helse avdelinger rundt om i verden.
  • I stedet for å ha tre store måltider, bør du vurdere å forberede seks eller syv mindre måltider for å holde blodsukkeret jevnt og cravings i sjakk. Dette fungerer ikke for alle, men hvis det hjelper din familie, så er det en fin måte å strekke ut sunn mat i løpet av dagen. Hvis diabetes eller andre helseproblemer er et problem, snakk med legen din før du endrer kostholdet drastisk.
  • Eksperimentere med ulike typer krydder og urter for å legge til smaken og spenning til sunn mat uten å legge kalorier. Vær obs på eventuelle som inneholder og kunstige tilsetningsstoffer skjønt; beholde alle smakstilsetninger som uforfalsket og ubehandlet som mulig.
  • Kutte ned på å spise ute. Mens praktisk, spise på restauranter mer enn en gang i uken kan raskt pakke på pounds siden du ikke vet hvordan maten blir tilberedt og det nøyaktige antall kalorier du spiser.
  • Oppmuntre en hjemme-baserte lunsj initiativ. Ha hele familien sitte ned og velge favoritt sunn lunsj alternativer som kan gjøres hjemme og tatt med til jobb, skole, skole, osv. Deretter sikre at ingrediensene er alltid tilgjengelig og ha en felles lunsj-making session hver morgen for å få fart på sakene opp. Dette vil spare alle fra fristelsen av fetende ta outs ved lunsjtid.
 8. 8
  Feire seire. Ikke glem å feire selv de minste seire. Hvis din ektefelle mister to pounds i en uke, gå på kino sammen eller behandle din ektefelle til en manikyr eller massasje. Merk hver seier med en feiring, slik at hun eller han vet at du virkelig heie på deres suksess. Andre måter å feire inkluderer:
  • Ta med familien på stranden eller i parken for ettermiddagen.
  • Se en spiller eller gå til en.
  • Skriv din ektefelle et kjærlighetsbrev fortelle ham eller henne hvor stolt du er av hans eller hennes suksess. Eller rett og slett fortelle forklare hvor mye du elsker ham eller henne.
  • Kjøp et nytt stykke (mindre størrelse) klær for din ektefelle fra et favoritt merke.
  • Bringe ham eller henne hjem blomster, en favoritt forfatterens nye bok eller andre non-food godbiter.

Tips

 • Vær forsiktig og støttende gjennom hele reisen. Hvis din ektefelle faller av vogna, fortsetter å oppmuntre spise sunt og trene dagen etter som om ingenting har skjedd. Ikke skjelle dem eller få opprørt; skiftende spise og livsstil vaner tar tid og tålmodighet.
 • Gradvise, bærekraftige vane endringer er mer effektive enn rigid slanking. Legg til en sunnere mat i små porsjoner, og deretter gradvis høyere deler for ca en måned å venne seg til den nye maten. Drastisk endre alt en person spiser vil gi dem to eller tre måneder med elendige fordøyelsessymptomer - diaré, forstoppelse, gass, kramper. Dette ikke oppmuntrer dem til å holde seg til en god ny diett, det gjør det på den harde måten.
 • Hvis din ektefelle er innenfor normal vekt rekkevidde, oppfordrer sunt kosthold og mosjon, men ikke presse ham eller henne til å miste mer vekt. Målet for vedlikehold av gode vaner i stedet, som en livsstil tilnærming til helse.
 • Den enkleste måten er å reversere prioriteringer mellom et sunt, men dyr fornøyelse og en usunn billig godbit. Å ha en fast food middag en gang i måneden begynner å gjøre det en godbit som er forventet. Å ha det daglig vil gjøre deg feit og bli kjedelig. Forstå hva du spiser og prioritere høy-kalori godbiter å ha dem sjeldnere og nyte dem grundig når du gjør. En gang i året personen burde være i stand til å spise hva de vil, si, på bursdagen sin. Vaner med å spise mindre måltider kommer til å begrense "Bursdag juvet" i kvantitet uansett om de spiste godt hele året først.
 • Menn har en lignende opp bakken slaget rundt alderen 25 til 30, det er en metabolic fra høy-energi ung kropp som kan spise alt og brenne den av i tung aktivitet til solid omkrets av modne hann. Det er også da et reservehjul kan danne over økt muskel. Det er ikke noe som kan forebygges, er det modenhet. Kvinner får dette til en viss grad også, men de fleste har barn før det er en aldersrelatert skift.
 • Periodisk sult slanking kan føre til permanent vektøkning, som kroppens stoffskifte bytter til mer effektiv fordøyelse og hamstring alle kaloriinntaket i fettcellene. Noen ganger kan en person på en sulteforing vil faktisk få en eller to pounds en uke, men har lite energi og miste muskler. Dette er grunnen til at "raske vekttap" slanking er en dårlig idé. En eller to pounds en uke tapt er en stabil, sunn tempo verdt å feire over hvert pund.
 • Mange, mange helsemessige forhold føre til ukontrollerbar vektøkning. Bivirkninger av reseptbelagte medisiner i mange kategorier, underliggende sykdommer, arvelighet, mange faktorer kan føre til plutselig eller gradvis vektøkning. Bekjempe den ved hjelp av diett og mosjon hjelper, men kanskje ikke nok. Prøv å finne ut om disse tingene, spesielt sjekke pille flasker for om vektøkning er et børsnotert bivirkning.
 • Den aller beste tiden å ta det opp, er å se etter nøyaktig når din ektefelle klager over det, enten det er om eldre klær ikke passer eller miste pusten kommer opp trappen eller annen ulempe forårsaket av ham hun hadde gått opp i vekt. Det er det øyeblikket de er på samme side om det og din forskning og støtte kan slå et øyeblikks irritasjon inn i en seriøs plan.
 • Folk som slutter å røyke gevinst omtrent ti pounds i gjennomsnitt.
 • Kvinner som ammer sine barn ta av graviditet vekt raskt, ofte uten bevisst anstrengelse. Kvinner som flaske spedbarna sine overfor en biologisk reaksjon som kroppen hauger på pounds å mate neste baby, er det som om hennes fettcellene ikke innser at barnet er i live. Så hvis du er mannen til en kvinne som valgte flaske mating, være meget skånsom og støttende som hun kjemper for å ta av vekten - det er en up hill kamp for henne, og hun kommer til å ha en vanskeligere tid enn folk flest.
 • Besøke biblioteket og låne anerkjente bøker om vekttap, fitness, sunne livsstilsvaner, etc. og la dem rundt for din ektefelle å lese. Sørg for å lese litt også, slik at du kan bidra til å gjøre forslag.

Advarsler

 • Bruk aldri forfengelighet som en grunn til å oppmuntre vekttap. Med fokus på utseende vil føre din ektefelle å lure på hvorfor du finner dette aspektet viktigere enn din ektefelle trivsel og det kan føre til følelsesmessig arr, langvarig friksjon i forholdet.
 • Se etter tegn på obsessive atferd for eksempel over trener eller selv sult. Den emosjonelle virkningen av å ha en ektefelle heve vekt bekymringer kan føre til at noen mennesker til å over-reagere på en usunn måte, fryktet tap av mindre tungtveiende ektefelle. Berolige din ektefelle ofte at du elsker ham eller henne at du er støttende. Få hjelp umiddelbart dersom din ektefelle begynner å slippe for mye vekt for fort.
 • Hvis en eller to alvorlige diskusjoner om vekt bekymringer avslører at din ektefelle er fornærmet på ideen, ikke ønsker å administrere hans-hennes vekt, har ingen interesse i forebyggende helsetjenester og forakter gym, GI OPP! Ikke noen gang mase, kjefte eller skam din ektefelle over hans eller hennes vekt. Dette bare vrak forholdet og gjør det enda mindre sannsynlig at han eller hun vil ønske å gjøre noe med det.

Ting du trenger

 • Vekttap bøker og nettsteder
 • Sunn mat i huset
 • Trening gir (valgfritt, avhengig av øvelse valgt)