Wkino

Hvordan få grønt gress

Får grønt gress kan ta tid, men du kan finne det verdt innsatsen. En grønn plen kan være innbydende. Det kan gi en avslappende atmosfære for familie og venner, eller fungere som en lekeplass for barn. Riktig hagestell kan tilføre verdi til hjemmet ditt, spesielt hvis du opprettholde resten av ditt hjem dempe klage. Prosessen med å få grønt gress kan variere avhengig av type gress du har og din geografiske plassering.

Trinn

Hvordan få grønt gress. Velg en rekke gress frø som vil fungere best i din hage.
Hvordan få grønt gress. Velg en rekke gress frø som vil fungere best i din hage.
 1. 1
  Velg en rekke gress frø som vil fungere best i din hage.
  • Hver type gress har sitt eget sett med instruksjoner basert på klima og miljø. Noen varianter av gress foretrekker skyggefulle områder, mens andre liker solen. Noen varianter gjøre det bedre i varmt vær, og andre liker kjøligere temperaturer.
 2. 2
  Test din jord for nitrogen, fosfor, pH-verdier og andre elementer med en jord test kit. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om din jord mangler en nødvendig ingrediens for en grønn plen.
  • Plenen kan trenge boosters å skape rikere jordsmonn. Din lokale hagestell butikken bør ha boosters du trenger for en grønn plen.
  • Å gi nok næringsstoffer er viktig å få grønt gress. Avhengig av elementene jord trenger, kan du være i stand til å korrigere problemer med gjødsel, som slipper næringsstoffer over en periode.
  • Du trenger ikke å bruke giftige eller sterke kjemikalier for å gjødsle jorda. Humus, organisk materiale brytes ned, har evnen til å bekjempe ugress, insekter og sykdommer, spesielt når du bruker de hardføre innfødte planter.
 3. 3
  Vanne gresset rundt samme tid hver morgen. Hvis du nylig plantet nye frø, må du huske å vanne den hver dag.
  • Den beste tiden på dagen å vanne plenen er tidlig på morgenen. Vannet vil være mindre tilbøyelige til å fordampe, og det er generelt lavere vinder. Vanne gresset i høy vind kan føre til at gresset tørke før vannet trenger gjennom jord.
  • For en grønn plen, vann gresset før vannet trenger gjennom minst seks inches (15,24 cm) dypt ned i jorda.
  • Gjør vanne gresset del av hagestell om sommeren. Du må kanskje vanne verftet på flere ganger for å hindre at gresset tørker ut.
  • Grass må vannes omtrent en tomme per uke. Hvis du bruker sprinkleranlegg, kan du plassere en boks i hagen din og se hvor mye vann fylt boksen etter at du har vann en time. Dette vil gi deg den timesats for å bruke sprinkleranlegg å vanne plenen.
 4. 4
  Hvis du putter en kopp ammoniakk (nitrogen kilde) inn i en fem gallon bøtte med vann og en kopp Epsom salter (magnesium sulfat), bland og kaste den på plenen med en kopp det vil gjøre gresset grønnere. Nitrogen stimulerer grønt løvverk og magnesium sulfat gjør bladverket beholde vann slik at bladene er tykkere og grønnere. Etter at du kaste den på plenen din, slange ned i gresset for å gjøre kjemikalier går ned i røttene. Dette er måten billigere enn Nitrogen basert gress gjødsel og fungerer godt på gress.
 5. 5
  Klippe plenen en dag etter vanning. Ved å gjøre det, vil du hjelpe plenen gro bedre fra den siste kuttet. Dette kan forhindre tips av gresset fra å bli brun.
 6. 6
  Hvis du klipper plenen høyt det vil være mer holdbar mot tørke og frost.
 7. 7
  Om sommeren er det godt å mulch plenen (ikke støvsug gress), slik at du kan bruke mindre på vannet.
 8. 8
  Lufte plenen minst en gang om våren og igjen i høst etter en grønn plen. Prosessen med lufting lager små hull i overflaten på plenen din, slik at vann, næringsstoffer og luft tilgang til røttene.
  • Lufting gir bedre drenering, noe som reduserer avrenning.
 9. 9
  Den beste måten å hindre ugress er å plante mer gress med frø. Tykke gress choker ut ugress og gjør det vanskeligere for dem å vokse eller spre seg i plenen din.

Advarsler

 • Noen geografiske områder er utsatt for plen sykdommer, som kan gjøre å få grønt gress vanskelig. Hvis vanlige metoder ikke produserer en grønn plen, bør du vurdere å ansette en lokal hagestell selskapet å diagnostisere hagen din.

Ting du trenger

 • Gressfrø
 • Jord test kit
 • Gjødsel
 • Vann
 • Klipperen
 • Luftingsapparatet