Wkino

Hvordan å vanne plenen effektivt

For mange er en frodig grønn plen et symbol på stolte bolig samt et hyggelig sted der du kan slappe eller spille. Plener, derimot, krever mye vann - vann som, avhengig av hvor du bor, kan være en mangelvare. Denne artikkelen tar for seg noen strategier du kan bruke akkurat nå for å redusere vannforbruk og beholde ditt eksisterende gress sunt.

Trinn

Hvordan å vanne plenen effektivt. Vann bare når gresset trenger det.
Hvordan å vanne plenen effektivt. Vann bare når gresset trenger det.
 1. 1
  Vann bare når gresset trenger det. Vannforbruk er ikke den eneste grunnen til å begrense mengden vann du gi plenen. Overwatering er også dårlig for plenen din helse og kan bidra til utvikling av sopp og sykdom. Noen typer gress krever mer vann enn andre, og miljøfaktorer som temperatur, fuktighet og vind kan dramatisk påvirke hvor ofte du trenger å vanne plenen. Heldigvis er den mest nøyaktige måten å finne ut om plenen trenger vann også den enkleste: bare se på gresset:
  • Når gresset trenger vann, vil den begynne å ta på seg en blå-grå farge, og de eldre blader på anlegget vil begynne å krølle opp eller visne bort.
  • Footprints blir liggende på gresset lenger enn vanlig, som gresset ikke vil "sprette tilbake." Når 30 til 50% av plenen din viser disse symptomene, er det tid for vann.
 2. 2
  Vann dypt for å oppmuntre dyp rotvekst. Hyppige grunne vanning oppmuntre luke spiring, og de også forårsake gresset plantenes røtter til å vokse grunne, forlater anlegget mer utsatt for tørke og for visse sykdommer. Vanning bare når gresset virkelig trenger det oppfordrer røttene å vokse dypere, men bare hvis du bruker nok vann hver gang for å trenge inn i rotsonen.
  • Den mest nøyaktige måte til å bestemme dybden av rotsonen er å grave et lite hull og måle hvor langt røttene går ned.
  • Alternativt kan du følge disse generelle tilnærminger: hvis du har en bluegrass plen, bør hver vanning fukte jorda til 6 til 8 inches, mens for de fleste andre gressarter, bør vannet trenge 8 til 12 inches. Du kan bestemme hvor lenge å forlate sprinkleranlegg på ved hjelp av en av følgende metoder:
  • Slå på sprinkleranlegg i 15 minutter. Etter 18 til 24 timer, finne ut hvor dypt vann fuktet i ved å grave et lite hull i det vannet område eller ved hjelp av en sonde (sonde vil presse lett gjennom fuktig jord). Du kan også trykke på en spade i bakken og bruke den som en brekkstang for å spre jord fra hverandre nok til at du kan se flere inches under overflaten. Når du ser hvor dypt vannet gikk i 15 minutter, kan du beregne hvor lang tid du trenger å forlate sprinkler på.
   • For eksempel, hvis jorda er fuktig til fire inches under overflaten, og målet ditt er å fukte jorden til en dybde på 8 inches, må du forlate sprinkler på i 30 minutter (2 x 15 minutter) hver gang du vann.
  • Anslå hvor mye vann du trenger basert på din jordtype. Generelt vil en tomme av vann trenge sandbunn til 12 inches, loamy jord til seks til åtte inches, og leire jord 4-4 inches. Ved hjelp av disse estimatene er ikke fullt så nøyaktig som graving, men det er ganske nær, spesielt hvis du har god kjennskap til din jord sammensetning. For å finne ut hvor lenge du må holde sprinkleranlegg eller sprinkleranlegg på, kalibrere sprinkleranlegg.
 3. 3
  Vann tidlig på morgenen. Når du bruker sprinkleranlegg, fordamper litt vann før den treffer bakken. På en varm, vindfull dag, kan mengden av vann som aldri når gresset være betydelige. For å redusere tap av fordampning, vann en gang mellom 4 AM og 9 AM, når luften er fortsatt kjølig og vinden er vanligvis på roligste sin.
  • Unngå å vanne plenen med varmt vann. På varme dager kan vannet inni slangen bli svært varme fra solenergi-hot nok til å skålde! Det er bedre å bare hoppe vanne den dagen, og vannet tidlig neste morgen. Kjør slangen etter at solen har gått ned, for å tømme ut noen varmt vann.
 4. 4
  Sikte med sprinkleranlegg å vanne plenen. Det er den delen som trenger fuktighet ikke fortauet eller gaten! Små justeringer til dine sprinkleranlegg kan spare mye vann. Ideelt sett bør du ikke vanne fortauet, patio, en gate eller innkjørsel i det hele tatt.
 5. 5
  Unngå å skape avrenning. Selv med sprinkleranlegg riktig rettet mot plenen, mange mennesker vann før-eller etter-vannet begynner å renne av gresset og inn i gaten eller oppkjørselen. Dette kan kaste bort en masse vann, og det er ikke å gjøre plenen noe godt.
  • Hvis vannet begynner å renne av plenen før du har vært i stand til å gi den en dyp vanning, slå av vannet i 15 til 20 minutter slik at bakken absorbere vann, og deretter fortsette vanning etter behov (rotere en sprinkler mellom en og en annen vil også gjøre susen).
  • Noen jordtyper absorbere vann saktere enn andre, men avrenning kan også være forårsaket av overdreven tekke oppbygging, som kan fremme sykdom som er noen ganger forårsaket av rutine overwatering.
 6. 6
  La regnet gjøre arbeidet for deg. Ingenting ser mer bortkastet enn å kjøre dine sprinkleranlegg mens det regner. Hvis sprinkleranlegg er på en tidtaker, få og installere en regnsensor som automatisk slår av vannet når det regner. Hvis det er mulig, også unngå vanning hvis regn er ventet senere i dag eller i løpet av neste dag. Gresset bør være i orden, selv om det ser stresset.
  • Bruk en regnmåler for å finne ut hvor mye regn dere har fått, og deretter vann litt mer bare hvis det er nødvendig.
  • Hvis du venter regn, og jorda er tørr, kan du kjøre sprinkleranlegg å fukte det slik at jorda absorberer regnet lettere.
 7. 7
  Få en regn fat. Bruk en regn fat til vann hager og landskap. Et riktig installert regn fat avlinger regnvann fra takrenner i hjemmet ditt og gir rikelig med vann for hager og landskapsvernområder. Fange denne regnvann reduserer mengden av avrenning som ellers kan være å plukke opp søppel, oljer, gjødsel, plantevernmidler og andre forurensende stoffer som er på plenen din, fortau og gate. Dette reduserer også mengden forurensning komme inn i våre elver, innsjøer, bekker og hav.
 8. 8
  Vann problemområder for hånd. Mange plener har ett eller to steder som krever mer vann enn resten av plenen. En sørvendt skråning (eller, på den sørlige halvkule, en nordvendt skråning), eller en skyggelagt område i en ellers lyssky plenen er to vanlige eksempler på disse "problemområder". Hvis du vann hele plenen hver gang du trenger å vanne disse hot spots, vil du sannsynligvis overvann everyplace men disse plassene. I stedet, vann dem for hånd eller bruke en separat sprinkleranlegg som ikke er festet til resten av ditt vanningssystem.

Tips

 • Å lære om andre alternativer for å gjøre plenen mer miljøvennlig, eller å oppdage bærekraftige alternativer til plener, vennligst utforske de relaterte Google-artikler.
 • For å sjekke om jorda i rotsonen er tilstrekkelig vannes, presse en håndfull av det til en ball. Hvis ballen er fuktig og holder formen, er jorda skikkelig vannes. Hvis jorda smuldrer opp eller virker tørt eller støvete, det underwatered, og hvis du kan presse vann ut av ballen, er jorda overwatered.
 • Hvis du bor i et klima med fuktige, milde vintre og tørre somre (dvs. et middelhavsklima), vurdere å la plenen gå sovende i sommer. Du vil ha en vakker grønn plen for det meste av året uten å vanne plenen i det hele tatt. Gresset vil gå brun i varmen av sommeren, selvfølgelig, men det vil grønne opp igjen når været forandrer seg (selv om enkelte typer gress kan kreve reseeding i flekker). Denne teknikken har blitt litt moderne blant miljøbevisste innbyggere i deler av USA Pacific Northwest.
 • Gress som er overwatered vil ofte stille ut noen av de samme symptomene som gress som trenger vann. Hvis du merker symptomer, men jorda er fuktig, holde ut på vanning.
 • Mens dyp vanning vil hjelpe gresset blir mer motstandsdyktig mot tørke, vanning nok til å fukte jorda under rotsonen er unødvendig og bortkastet, som gresset ikke vil kunne få tilgang til fuktighet dypere enn sine røtter.
 • Lokale forlengelse tjenester eller vann bevaring myndigheter kan gi ytterligere informasjon om hvordan du vanne plenen og på andre teknikker for å spare vann mens du holder plenen ser sitt beste.
 • Lufting plenen en gang i året kan øke jordas infiltrasjon rate (hastigheten som det absorberer vann), og redusere avrenning problemer.

Advarsler

 1. Finn ut om samfunnet har vanning restriksjoner. Mange lokalsamfunn har reagert på vannmangel ved å implementere lover som begrenser hvor mange ganger per uke beboerne kan vanne plenene deres, eller hvor lenge, og / eller til hvilke tider. Hvis du bor i et slikt område, kan denne artikkelen fortsatt hjelpe deg, men sørg for å overholde restriksjoner.
 • Vanning i kveld er ikke anbefalt. Det reduserer fordampning (som vanning tidlig på morgenen), men fordi over bakken delen av gresset anlegget forblir fuktig hele natten, kan det stimulere til utvikling av torv-gress sykdommer.
 • Nylig sodded eller sådd plen krever hyppigere vanning enn modne plener. Etablerte plener med patch sykdommer kan også ha nytte av hyppigere vanning.
 • Pass på å sjekke lokale lover før du oppretter en regn fat. Noen steder (som Colorado) er det ulovlig.