Wkino

Slik sparer du vann med en sovende plen

En vanlig plen størrelse i USA er ca 1/5 av en acre, eller litt mindre enn 9000 kvadratmeter, og det tar minst 624 liter vann for å søke en "av vann på 1000 kvadratmeter med plen. Det dermed tar totalt mer enn 67.000 liter for å anvende en "vann per uke til en gjennomsnittlig plen i tre måneder i løpet av en sommer. Selv om du bare halvere dette beløpet ved å la plenen for å gå i dvale, er du fortsatt spare en enorm mengde vann - nok vann til å forsyne en familie på tre er drikkevann krav til 61 år.
Enten du ønsker å bidra til å spare vann eller du bare ikke har tid til å vanne plenen regelmessig, la gresset gå sovende i de varmeste månedene av året kan hjelpe. En sovende, eller "sover", plen vil bli brun, men med riktig pleie den underjordiske kronen på gress anlegget vil overleve. Faktisk, når gresset får rikelig med vann igjen (enten fra naturlig nedbør eller fra en spreder), vil den begynne å grønn opp og vokse nye blader. Dette gjør sove plener et godt valg for klima med milde vintre, hvor du kan nyte en frodig, grønn plen for det meste av året, mens drastisk redusere plenen er sommer vann krav.

Trinn

Slik sparer du vann med en sovende plen. Grow tørkebestandige gress.
Slik sparer du vann med en sovende plen. Grow tørkebestandige gress.
 1. 1
  Grow tørkebestandige gress. De fleste gress som vanligvis brukes i plener tåler perioder med dvalen ganske bra, men noen er bedre enn andre. Buffalo gress, zoysia gress, fine-blad fescues, høye fescues, og eldre, "vanlige" varianter av Kentucky bluegrass (i den rekkefølgen) er de mest tolerante av tørkestress. Flerårig raigras og nyere, "forbedrede" varianter av bluegrass krever mer vann for å holde de sovende plantene i live. Jo mer tørke-tolerant gresset, desto lengre tid vil holde seg grønn uten vanning, og jo mindre må du vanne den for å holde den i live mens det er sovende.
 2. 2
  Sørg for at plenen er sunt. Nylig sodded eller seeded plener bør ikke få lov til å gå i dvale, som de ikke er godt nok etablert for å overleve tørke. I tillegg gress med overdreven tekke oppbygging, gress som har blitt skadet av insekter eller sykdom, eller plener i dårlig jord generelt ikke tåler tørke-indusert dvalen godt. I alle disse tilfellene, bør du vanne plenen regelmessig for å holde det grønt.
 3. 3
  Hold klipperen bladet høy. Når gresset er fortsatt grønt og vokser om våren, klippe med en skarp kniv satt i en høyde av 3 "til 3-1/2" (7.6 til 8.9 cm). Slik at gresset til å vokse relativt høy som dette vil øke sin tørke toleranse. Som et resultat, vil plenen bli grønt lenger før du går i dvale.
 4. 4
  Tillat gress å gå i dvale. I områder med milde vintre, kan gresset være grønt hele vinteren, mens i andre områder vil det komme ut av vinter dvalen og grønne opp med økende våren temperaturer og nedbør. Så lenge det er tilstrekkelig nedbør, vil gresset bli grønt uten at du trenger å vanne det. Når nedbør avtar og / eller temperaturen øker, vil plenen blir brune og gå sovende med mindre du vann det. På dette punktet, kan du slutte å vanne når som helst å la gresset til å gå i dvale. Når du stopper vanning, kan du vanligvis tillate mer tørke-tolerante varianter over for å gå opp til 4-6 uker uten vann før du trenger å vanne igjen. Rug gress og nyere varianter av bluegrass generelt ikke bør gå mer enn to uker uten vann.
 5. 5
  Forstå en sovende plen er behov for vann. Dvalen er gresset plantens naturlige reaksjon for å overleve perioder med utilstrekkelig vann. Hvis den sovende plenen går flere uker eller en måned uten vann, men det vanligvis ikke vil komme seg, selv når grundig vannes senere. Den eksakte mengden vann du trenger for å gi din sovende plen behov avhenger av temperatur, fuktighet, og hvor mye nedbør det får naturlig, men som en tommelfingerregel bør du bruke minst 1/2 "(1,27 cm) av vann etter de første 4-6 uker med tørke. Deretter bør du bruke minst 1/2 "(1,27 cm) vann hver 2-3 uker etterpå så lenge tørken fortsetter. Hvis somrene er spesielt varm og tørr, som de er i ørkenområdene i det sørvestlige USA, for eksempel, vil de fleste gress krever mer vann enn dette for å overleve. Buffalo gress og zoysia gress, men generelt krever mindre vann enn bluegrass og svingel, og rug gress krever opptil dobbelt så mye. Merk at disse vanning er kun ment for å holde de underjordiske delene av planten i live, og du vanligvis ikke vil merke noen Greening av plenen over bakken.
 6. 6
  Måle nedbør. Få eller lage en regnmåler å avgjøre hvor mye nedbør plenen blir, og holde styr på dette nedbør. Ikke stol på din lokale værmeldinger, fordi disse ikke kan måle hvor mye regn som faktisk falt på plenen din.
 7. 7
  Vann plenen nok til å holde gresset i live. Mens du bør sørge for at sovende plenen får minst 1/2 "(1,27 cm) vann hver 2-3 uker (som nevnt ovenfor), betyr ikke dette nødvendigvis at du må vanne den så mye. Hvis din plenen er allerede mottar så mye nedbør (målt ved din regnmåler), trenger du ikke å vanne gresset i det hele tatt. Du trenger bare å vanne nok til å gjøre opp for noen forskjell mellom plen behov og den naturlige nedbør den mottar.
 8. 8
  Minimere trafikken på plenen din. Sovende gresset er allerede stresset og tung fot eller biltrafikk kan drepe gresset og forårsake bare flekker i plenen. Hvis trafikken er uunngåelig på et bestemt område, vann den regelmessig for å holde gresset grønt og sunt.
 9. 9
  Kontrollere ugress uten plantevernmidler. Mens plenen sover, kan innfødte ugress fortsatt være lys våken. Det er best å følge et system for integrert plantevern ledelse (IPM) for å kontrollere ugress i noe plen. Hvis du er bekymret spesifikt om ugress i din sovende plenen, bare trekke ugresset, og pass på å få røttene ut. Sovende plener tolererer ikke ugressmidler godt.
 10. 10
  Grundig vanne plenen for å "vekke den opp." Hvis plenen har blitt holdt frisk gjennom dvalen, bør det begynne å grønne opp med bruk av kjøligere temperaturer og mer nedbør. Å hoppe starte prosessen, vanne plenen grundig når den ekstreme varmen i sommer har gått, bruke nok vann å trenge inn i rotsonen 6-12 "(15 - 30,5 cm). Under bakken Etter 2-6 uker med kjøligere temperaturer og tilstrekkelig nedbør, vil plenen være frodig og grønn igjen Med litt hjelp, kan dette noen ganger være sped opp -. flerårig raigras har vært kjent for å gå fra helt sovende til grønt i fire dager med grundig vanning.
 11. 11
  Fylle ut noen bare flekker. Så lenge sovende gresset er tilstrekkelig vannes og riktig vedlikeholdt, vil plenen ofte bli helt frisk når det kommer ut av dvalen (se tips nedenfor for mer informasjon). Hvis, derimot, merker du bare flekker eller tynne flekker i høst, bare gjelde en lett dekke av kompost og reseed gresset i disse områdene.

Tips

 • Vanlig vanning, som beskrevet ovenfor, er mindre viktig for noen typer gress enn for andre. Plener sammensatt av bøffel gress, hvete gress, Bermuda gress, zoysia gress, og eldre varianter av bluegrass, for eksempel, kan noen ganger tåle måneder uten vann og fortsatt fullt igjen. Fescues, hvis venstre ikke vannet i lange perioder, kan også komme seg helt, men de viser ofte tynning eller utvikle bare flekker, mens flerårig rug gress er sannsynlig å komme fra dvalen litt ustabil selv med jevnlig vanning.
 • Det er best å sjekke med ditt lokale forlengelse tjeneste eller vann bevaring etaten for å fastslå den eksakte vann behov for din spesielle utvalg av gress i din lokale klima.
 • Velg gress varianter som er aktuelle for klima og miljø. Mens zoysia gress, for eksempel, er bemerkelsesverdig tørke-tolerant, det vanligvis ikke gjøre det bra i nordlige klima, og det krever rikelig sollys.
 • Hvis du bor i et område hvor du kan vokse Buffalo gress og zoysia gress, mener at du kan vanligvis holde disse gress grønt med så mye eller mindre vann enn det tar å holde sovende bluegrass eller rug gress i live.
 • Sjekk for å sørge for at jorda har tilstrekkelig kalium. Legge kalium i løpet av våren og sommeren vil gjøre plenen mer tørke-tolerant. Ikke legg nitrogen våren eller sommeren, men da dette vil ha motsatt effekt.
 • Gress som går i dvale i vinter vil også dra nytte av sporadiske vanning hvis tørre forhold vedvare i flere uker. Ved å gi den sovende plen med nok vann til å holde gresset plantenes kroner i live, kan du avverge problemer med tynning eller dårlig utvinning i løpet av våren. Ikke vann, men når temperaturen er under 40 ° F (10 ° C).
 • Som nevnt ovenfor, plener med mye (mer enn 1/2 "-3 / 4") tekke er mer følsomme for tørke og bør ikke få lov til å gå i dvale. I stedet, fjerne overflødig tekke av kraft raking eller vertikale kutte i tidlig på våren eller høsten, når gresset er sunn, grønn og aktivt voksende. Kjerne lufting jorda samtidig kan hjelpe gresset vokse dypere røtter, noe som gjør det mer tørke-tolerant.

Advarsler

 • Unngå årlig eller "italiensk" rug gress, da denne type gress ikke vil komme tilbake etter å ha gått i dvale. Siden dette er en årlig plante snarere enn en staude, er det uegnet for de fleste plener uavhengig av din vanning regime.
 • Ikke la plenen til ofte veksle mellom dvalen og aktiv vekst. Mens de fleste gress lett kan tolerere en årlig syklus av aktive vekstperioder brutt opp av en enkelt periode dvalen, er det ikke anbefalt å vanne plenen nok til å bringe den ut av dvalen bare å tillate det å skli tilbake i med en gang, da dette tapper næringsstoffene lagret i gresset, og vil gjøre det vanskeligere for den å komme seg fra dvalen.
 • En blanding av 5% flerårig rug gress per enhet av rug årlige gress etter vekt (950g/50g = 1 kg frø), er egnet for stabilisering av bare flekker. Den årlige rug røtter vil holde jord inntil flerårig sprer seg.