Wkino

Hvordan lufte et verksted

En frodig og blomstrende hage krever riktig mengde luft og vanninntrenging å tillate viktige næringsstoffer for å gå inn i jorda. Yards består av fast, ikke komprimert jorden ikke tillate oksygen, vann og næringsstoffer for å nå grasrota. Yard lufting bidrar til å bryte opp jord for å fremme uhindret luftstrøm og vann-absorpsjon.

Trinn

Hvordan lufte et verksted. Vite hva slags gress du har.
Hvordan lufte et verksted. Vite hva slags gress du har.

Bestemme når det er på tide å lufte hagen din

 1. 1
  Vite hva slags gress du har. Ulike typer gress vokse mest aktivt under visse årstider. Det er best å lufte plenen rett før eller under plenen mest aktive periode med vekst, slik at gresset vil vokse tilbake raskt og komme seg fra lufting prosessen.
  • Varme-sesongen gress som bøffel gress, Bermuda gress og St. Augustine gress vokse mest aktivt om sommeren. Hvis du har varme årstid gress, er det best å lufte sent på våren til tidlig sommer.
  • Cool-sesongen gress som Kentucky bluegrass, svingel og raigras har sin mest aktive vekstsesongen i høst, når temperaturen synker. Luft kjølige sesongen gress på slutten av sommeren eller begynnelsen av høsten. Bare sørg for at du lufte tidlig nok til at du tillater plenen å gjenopprette fra lufting for en måned eller så før den første frosten treff.
 2. 2
  Vet hva slags jord du har. Leire-tung jord må luftes ofte, omtrent en gang i året, siden jord en tendens til å bli tett og kompakt. Sandbunn kan luftes annethvert år eller så.
 3. 3
  Kjenn dine plen vaner. Kjører du på plenen ofte, eller ofte har store grupper av mennesker vandre over det? Plener som blir tråkket ofte trenger å bli luftet en gang i året for å hindre at jord blir for kompakt.
  • Har du nylig reseeded plenen? Det er best ikke å lufte innen ett år reseeding, siden gresset trenger tid til å få sterk.
  • Test din plen behov for lufting ved å undersøke hvor dypt gress røtter strekker seg ned i jorda. Dersom røttene ikke gå dypere enn to inches, bør du lufte jorda.

Forbereder å lufte hagen din

 1. 1
  Bestemme hvilken type verftet tut-makt eller manuell passer best til dine behov.
  • En strøm verftet harve er en bensin-drevet maskin som er best egnet for store meter. Denne typen tut bruker en topp system for å stikke hull i jorden eller en kjerneboring system som trekker plugger av jord ut av bakken for å tillate vann og næringsopptak. Du kan leie en makt verftet harve av dagen for en liten avgift.
  • En manuell verftet harve fungerer mer effektivt på små meter eller tungt trafikkerte områder av en plen. To typer manuelle verksted ventilasjonsanleggene finnes: en kjerneboring-stil tut som bruker en sylinder for å fjerne kjerner av jord og en topp-type tut som ruller over flekker av plenen for å sette hull uten å trekke jord. Plen-omsorg spesialister og entusiaster fremme kjernen stil av verftet ventilasjonsanleggene, da disse typene fremme det beste vann og næringsopptak.
 2. 2
  Prep verftet for lufting. Verksted ventilasjonsanleggene fungerer best på ryddet, klippet meter.
  • Rake rusk som blader, pinner og annet plantemateriale fra verftet for å sikre at ingenting hindrer banen til pakn.
  • tunet før du lufte for å sikre luftingsapparatet har enkel tilgang til bakken. Hvis gressklipperen ikke inneholder en pose for å fange gresset, rake dem opp og kast eller kompost dem når du er ferdig med klippingen.
 3. 3
  Sjekk fuktnivået av verftet. Hvis regionen har vært tørt det siste, Vann plenen for et par dager før du lufter verftet å myke tøff jord. Manuelle og makt verftet ventilasjonsanleggene utføre mer effektivt på myknet jorden.
 4. 4
  Vite hvilke områder av verftet er den mest trafikkerte. Planlegger å gå over disse områdene med tut din mer enn én gang for å sikre at du nok lufte den delen av verftet.

Lufting tunet

 1. 1
  Plasser verftet tut i et hjørne av gården. Flytte den fra den ene siden av tunet til den andre i og med rader før hele området er skikkelig luftet.
  • Ikke dekker hele verftet mer enn én gang. Bare dobbelt over områder som trenger ekstra lufting.
  • Hvis hagen din krever ytterligere lufting, kjøre verftet tut i motsatt retning fra første pass du tok for å maksimere lufting.
  • La kjernene av jorden alene etter at du lufte. Disse kjernene vil kompost over tid og nytte hagen din med næringsstoffer.
 2. 2
  Gjødsle hagen din etter at du lufte den. Spre kompost, sand, torv mose eller annen gjødsel over gårdsplassen for å hjelpe din plen våren tilbake fra lufting. Gjødselen vil bli absorbert lett gjennom den nylig laget hull.

Tips

 • Tenk plenlufter sko som en kostnadseffektiv måte å lufte mindre verft. Skoene er utstyrt med stål pigger som skaper hull hvor du går.
 • Planlegg å kjerne-lufte hagen din hvert tredje år, og oftere hvis det er tungt trafikkert eller hvis jorda er leire-tung, for å opprettholde en sunn verftet. Du kan trygt spike-lufte hagen din en gang i året for å fremme gress vekst.