Wkino

Hvordan få barna til å sove på julaften

Hvis du er en gutt, kan det være ganske vanskelig å få til å sove på julaften. Husk alle de årene du bodde opp, ute av stand til å sove, antsy for det første tegnet i Santa? Her er hvordan du kan hjelpe barna få sove før den store dagen.

Trinn

Hvordan få barna til å sove på julaften. Planlegg aktiv tid for dagen.
Hvordan få barna til å sove på julaften. Planlegg aktiv tid for dagen.
 1. 1
  Planlegg aktiv tid for dagen. Selv om du er opptatt sluttføre siste liten julepynt eller på annen måte okkupert, ta tid ut av dagen til å oppmuntre barna til å trene utendørs. Trene vil føre dem til å være trøtt og mer dempet senere på kvelden.
  • Hvis du ikke kan finne tid til å overvåke dem selv, har et familiemedlem ta ansvar, eller en venn. Så lenge de små få litt mosjon, du gjør bra.
  • Gå en tur eller gå utenfor. Plukk en fin, naturskjønn strekning av villmark (hvis du kan) å ta med ungene, sammen med noen play-leker og varme klær. Tilbringe en time eller to med barna mens de anstrenge seg.
  • Modell snø-tall utenfor, hvis mulig. I kaldere strøk, snø-tallene er den perfekte unnskyldning for å være ute og få litt mosjon. Gjør alle slags forskjellige figurer, fra enkle snømenn og snø-kvinner til mer forseggjorte figurer, som for eksempel Star Wars figurer, for eksempel.
 2. 2
  Ikke overdriv stimuli. Julen musikk, filmer, bøker og spill hele skjer samtidig er bundet til å hype alle opp. Du trenger ikke å unngå disse tingene helt, men moderasjon er nøkkelen.
  • Fokuser på å gjøre én ting om gangen. Har du ikke musikken durer hvis barna spiller et spill. Har ikke TV går om barna synger med til musikken.
 3. 3
  Ta dem har en varm dusj eller bad før det er sengetid. Dette vil hjelpe dem å slappe av og få rent til å starte opp.
  • Fortell dem at du vil de skal være ren for julenissen, spesielt siden de utøves og fikk svett i løpet av dagen.
  • Stick med din konsistente bad-time rutine. Uansett hjelper overbevise dine barns hjerner at dette er en normal dag, selv når de vet at det ikke vil hjelpe dem å få til sengs.
 4. 4
  Gi barna varm melk før de går til sengs. Dette vil bidra til å gjøre gjøre dem sleepier, spesielt hvis kombinert med en matbit.
  • Kombiner melk med noen karbohydrater for å produsere et ideelt sengetid snack. Melk inneholder tryptofan (også rik på Tyrkia, som er det som er kjent for å lage Thanksgiving så gjesp-inducing) og karbohydrater hjelpe produsere insulin, som til slutt oppfordrer hjernen til å produsere serotonin, eller "beroligende hormonet."
 5. 5
  Holde dem okkupert før de går til sengs. Les dem en historie eller gjøre noe annet rolig aktivitet. Det trenger ikke å være jul-relatert.
  • Prøv å introdusere barna til lyd-bøker. Lyd-bøker har fordelen av varer så lenge som nødvendig, tar svært liten innsats, og kommer i et bredt spekter av engasjerende historier med store fortellere.
  • Gi barna en massasje eller back-gni hvis de har vært bra. Som en forutsetning, gjøre dem være helt klar for sengen, slik at når du lull sine små kropper inn i en tilstand av nær komplett velvære, vil du ikke å vekke dem til å pusse tennene eller vaske ansiktet.
  • Lukker gardinene, holde døren lukket, og senk ambient støy som kommer utenfra. Hvis du og resten av familien er stille eller dempet, det er et tegn til barna at de skal gå i dvale.
 6. 6
  Send dem til sengs litt tidlig. De fleste barna kommer til å holde seg en stund, selv om de er veldig avslappet. Det er bra. Det er jul, og de er berettiget til. Etter hvert vil de sovner.
  • Ta dette eksempelet: John forblir opp for rundt en time før han endelig sovner på julaften. Hvis han vanligvis går til sengs på 8-30, satte ham til sengs 8. På denne måten vil han være oppe til ni bare en halv time etter at han vanligvis går til sengs.
 7. 7
  Hvis barna får ut av sengen etter leggetid, bringe dem tilbake til deres seng. Gi dem forslag til noe å tenke på. Prøv å ikke gjøre det jul-relatert. Du kan foreslå å telle sauer, prøver å slappe av hver muskel i kroppen sin, eller å være Supermann. Med fokus på disse kan bidra til å holde deres sinn av av julen.
  • Hvis barna virkelig har problemer med å sove, kan du prøve å lyve / kosing med dem en stund. Se deg avslappet og klar til å sove vil bidra til å sette barna i riktig tenkemåte.
  • Ikke la barna sove sammen med mindre de vanligvis gjør. Barn som sover i samme rom vil være mer opptatt av å snakke med hverandre, noe som gir stimulans som kan holde dem våken.
  • Minn dem at nissen ikke kan komme med mindre de sover.
 8. 8
  Planlegge en tid for å åpne gaver. Dette vil holde barna fra springer ut av sengen på 4 AM. 06:30 til 8 er AM en god tidsramme.
 9. 9
  Ikke åpne gavene før det angitte tidspunktet. Gi barna positiv forsterkning hvis de bodde i seng for en stund. Dette vil bedre sjansene for det samme skjer neste år.

Tips

 • Holde dem okkupert i løpet av dagen.
 • Ikke kjefte og snakke ivrig om julen. Dette vil bare øke sin spenning og senke sine sjanser til å gå i dvale. Prøv heller å snakke sakte og si at de må gå i dvale hvis de ønsker å nyte julen eller være oppe sent neste kveld.
 • Vekke dem opp tidlig på julaften. Dette vil gjøre dem enda mer sliten.
 • Du ønsker kanskje å la dem åpne en gave hver på natten av julaften. Dette vil holde dem opptatt en stund.

Advarsler

 • Ikke la dem spise godteri eller drikke brus siste to eller tre på ettermiddagen. Mangel på sukker vil stoppe dem fra å være overdrevent begeistret.
 • Ikke oppbevar dem anspent. Ikke fortell dem at de kommer til å få masse gaver, eller la dem løpe rundt i huset for mye. Du kan gå gjennom de vanlige tradisjonene, men du ønsker ikke å få dem hyped opp.
 • Ikke la dem drikke for mye væske før sengetid. Du ønsker ikke dem til å holde våkner opp for å gå på do.
 • Ikke la dem holde opp natten før julaften fordi da vil de være oppe hele natten på julaften, og ikke ønsker å gå til sengs for juledag.