Wkino

Hvordan du slår urolige tenårene barnet inn i en ansvarlig voksen

Selv om vi ikke kan "snu" en tenåring til en ansvarlig voksen, kan vi veilede dem så godt vi vet hvordan, og gi ressurser for dem å vokse inn i denne rollen. Tålmodighet og utholdenhet vil hjelpe, men grave i, kan det være en oppoverbakke kamp hele veien.

Trinn

Hvordan du slår urolige tenårene barnet inn i en ansvarlig voksen. Bestem hva (hvis noe) er problematisk tenåringen din.
Hvordan du slår urolige tenårene barnet inn i en ansvarlig voksen. Bestem hva (hvis noe) er problematisk tenåringen din.
 1. 1
  Bestem hva (hvis noe) er problematisk tenåringen din. Dette synes klassisk innlysende, men ofte er det ikke. Hvis det er en peer problemet, sjansene er det har utviklet seg gradvis og uten åpenbar årsak. Vennskap er støtteapparatet for mange tenåringer, og når venner endre eller forlate, nye fylle deres plass, og atferd ofte gjenspeiler denne situasjonen. Tenåringer ofte kan bli radikalt forandret av gruppepress, og kan tilpasse seg nye venner ved å imitere eller prøver å opptre som dem.
 2. 2
  Se etter indikasjoner på bruk av narkotika, en annen åpenbar mulig problem i livet til en plaget tenåring. Det er lister ved lister over hva du skal se etter, men konsentrasjonsvansker, en nedgang i skoleprestasjoner, og personlighet skift er forbundet med narkotikabruk. Håndtere dette problemet kan bety søker rådgivning.
 3. 3
  Lytt til tenåringen din. Det sies at felles samtale med en tenåring innebærer at du spør en rekke spørsmål, og lytte til "ingenting", "I dunno", og "Yeah, right" fra sin ende av talen. Dette kan være sant noe av tiden med noen tenåringer, men når kommunikasjonskanal er åpen med dem, gjøre det beste ut av det ved å lytte til hva de har å si.
 4. 4
  Snakke med sine venner om de er tilgjengelig, og du mistenker et problem. Holder dette avenue åpen betyr å akseptere sine venner, og å være vennlig med dem. Holde hjemmet åpne for dem så mye som mulig, tilbyr å la dem komme over for et kveldsmåltid, å se en film, eller andre aktiviteter de liker. Ofte vil en venn av tenåringens kommet til den erkjennelse din sønn eller datter har et problem de trenger hjelp med, og være villig til å fortelle deg hva som skjer, hvis du er på god fot med dem.
 5. 5
  Gi din ungdoms en smak av ansvar. For å bli en ansvarlig voksen, trenger en tenåring å ha ansvar som en tenåring. Hvis du har satt et "ork"-listen, se til at tenåringen følger det. Hvis de får en innrømmelse, gjør dem ansvarlig for det, spesielt for deres skjønnsmessige utgifter. Selvfølgelig, hvis tenåringen kjøper sine klær og måltider med kvote deres, kan du ikke frata dem av disse, men penger for underholdning og snacks er ikke en fysisk nødvendighet. Når de bruker pengene sine uansvarlig, la dem gjøre uten disse.
 6. 6
  Gi tenåringen den respekten de fortjener, og la dem vite at de må tjene det. Det første trinnet her er for dem å respektere deg, og for det andre, andre voksne, inkludert lærere, trenere, politi, og dine venner med hvem de kan ha sosial kontakt. Respektløshet er et økende problem i samfunnet i dag, og undervisning og instilling respektfull atferd er avgjørende for å håndtere mennesker vellykket.
 7. 7
  Hold ungdoms aktive i familien innstillingen. Har din ungdoms sitte ned for et kveldsmåltid minst flere netter hver uke, og engasjere dem i diskusjoner om familiens problemer når det er mulig. Fortell dem hva som skjer i livet ditt, og andre familiemedlemmer, som besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn. Hvis de er interessert, dele om arbeidet ditt, hobbyer, eller andre ting du er involvert med.
 8. 8
  Vær oppmerksom på dine tenåringer helse. Spiseforstyrrelser er vanlig blant tenåringer, og hjemmet er fortsatt det primære stedet for dem å komme for mat, så pass på hva de spiser, og har sunne snacks og drikke der for dem. Gjør tannlegetime og tidsplan checkups på en jevnlig basis.
 9. 9
  Prøv å få en forståelse av hva kulturelle og sosiale påvirkninger de kan være skjev mot. Gangs er trolig en av de mer problematiske engasjement de kan komme inn, men det er også kulter som kan tære på tenåringer og lede dem i alvorlig trøbbel. Styre dem unna disse hvis du er i tvil om sine intensjoner.
 10. 10
  Snakk med foreldrene til vennene sine, og gjør det et poeng å være forbundet med dem hvis du er i stand til. Mange vanlige problemer blant tenåringer oppfører seg som en epidemi, og det kan være at andre tenåringens foreldre arbeider med de samme problemene du er, og ved å danne nettverk med dem, er sjansene for å finne løsninger på problemer øker.
 11. 11
  Forsikre tenåringen at du er der for dem, og deretter bevise det for dem. Fortelle en tenåring du er bak dem, og deretter unnlate å sikkerhetskopiere dine ord vil bare gjøre det mindre sannsynlig at de vil komme tilbake til deg når de har et problem senere. Av den tiden barnet er en tenåring, vil de ha gjort beslutninger om hvordan de vil reagere på deg, og hvor mye hjelp de kan forvente av deg, men aldri slutte å forsikre dem om din omsorg og kjærlighet.
 12. 12
  Søk profesjonell hjelp før et problem blir en krise. Dette gjelder spesielt om narkotikabruk, siden en "bad trip" eller eksperiment kan la dem i alvorlige juridiske problemer eller verre, men det bør også ha din oppmerksomhet om deres psykiske helse. Teen depresjon er en alvorlig sak, og ungdoms selvmord er altfor vanlig. Dette er områder hvor rådet skal komme fra noen spesielt opplært og kvalifisert.
 13. 13
  Oppmuntre tenåringer til å se etter en jobb når det er riktig tidspunkt, men presser ofte vil føre til motsatt effekt du ønsker, så ikke tvinge problemet. En bedre teknikk kan være å snakke med folk som kan være potensielle sommer arbeidsgivere og snakke med naboer og venner som kanskje trenger strøjobber eller plen arbeidet gjort.
 14. 14
  Være tenåringens advokat når du kan være, uten at det går din tro eller etikk. Det kan være ganger når han eller hun ikke har noen andre å henvende seg til, og hvis de vet de kan stole på deg, vil du være deres tilflukt og styrke når de trenger deg.
 15. 15
  Aldri gi opp. Mange foreldre har vært gjennom prøvelser, tenker hele tiden håp var ute, og deretter, nesten mirakuløst, kommer barnet fra disse prøver år intakt, kompetent og klar til å møte livet på hodet.

Tips

 • mange tenåringer har problemer med å finne seg selv. de vet ikke om de er idrettsutøvere eller goterne, så la dem eksperimentere. dette betyr ikke la barnet få en nese piercing, men la dem finne ut av ting selv, og prøve å støtte dem.
 • Hvis du er en person av tro, gjør det et poeng å gå på tur, ikke bare snakketøyet.
 • Se etter grupper og aktiviteter til for tenåringer å engasjere seg i som tilbyr en sjanse til å vokse og modnes.

Advarsler

 • Hvis du selv tror at tenåringer er deprimert eller eksperimenterer med narkotika, få profesjonell hjelp.

Ting du trenger

 • Venner og familie som kommer ved siden deg i din innsats.