Wkino

Hvordan du lykkes i ditt første horse show

Har du noen gang vært på en horse show som en tilskuer, forelsket seg i den fantastisk vakre show hester, og ønsket at du kunne konkurrere? Denne guiden vil hjelpe deg å oppnå det målet!

Trinn

Hvordan du lykkes i ditt første horse show. Finn den rette hesten, hvis du ikke allerede har en.
Hvordan du lykkes i ditt første horse show. Finn den rette hesten, hvis du ikke allerede har en.
 1. 1
  Finn den rette hesten, hvis du ikke allerede har en. Den "rette hesten" trenger ikke å være fancy, har store blodslinjer, eller selv være godt skolert. Det er svært viktig at du og hesten får sammen, at hesten er i stand til å gjøre jobben bedt ham, og at du er i stand til å håndtere hans nivå av trening. Gode, lyd, tilregnelig hester er tilgjengelige i alle prisklasser, så ikke bryte budsjettet på en dyr hest, spesielt når du først starter.
 2. 2
  Velg en disiplin. Hvis du allerede eier en hest, finner en disiplin som han er i stand til å gjøre. Hvis du skal kjøpe en hest, har du litt mer spillerom. Forskning på nettet om de mange forskjellige hestesport tilgjengelig, og velge en som du og din hest partner vil begge nyte.
 3. 3
  Finn en god trener. Selv om du hadde lest hver eneste bok om hester, vil du fortsatt trenger en trener som hjelper deg med ridning, og spesielt med viser. En god trener vil trene deg, samt hesten. Pass på at de forstår disiplin som du har valgt.
 4. 4
  Finne og registrere deg for en horse show. En liten, lokal show er ofte det beste for din første gang, fordi det er mindre stress for både deg og hesten. Kontakt showet arrangør, og forklar at du ikke har konkurrert før. De vil være mer enn glad for å veilede deg gjennom prosessen.
 5. 5
  Stelle hesten. Gi din hest et godt bad dagen før showet, og pass på at alle hvite tegninger er skinnende rent. Groom manen som disiplin krever: enten flettet, banded, klippet eller naturlig.
 6. 6
  Pakke og rengjøre utstyret. For de fleste disipliner, må du ha salen, sjabrak, omkrets, stigbøyler, hodelag og tøyler. For noen, trenger du spesielt utstyr, som bryst krager, martingales, doble tøyler, og andre ting. Pass på å sjekke med din sportens regelverk for nødvendig utstyr.
 7. 7
  Pakk viser klær. For de fleste engelske disipliner, trenger du lyse bukser, støvler, et belte, en lys skjorte, lager slips, pin, mørk riding jakke og hjelm, mens for de fleste vestlige disipliner vil du trenger riding bukser, chaps, ridning støvler, en ridetur skjorte, belte, spenne og lue. Ikke glem å sjekke sportens regelverk for de nærmere!
 8. 8
  Komme i gang. Noen viser ledere krever at du kommer innen en viss tid brakett, mens noen ikke bryr deg om du kommer bare for din klasse. Viser kan kjøre foran skjema, men så kommer et par timer tidlig!
 9. 9
  Ta med en venn, og med en un-Horsey en, slik at de kan hjelpe til med lossing utstyret ditt, ser på hesten mens han er bundet, og tørke bort støv før du går inn i ringen.
 10. 10
  Lunge hesten din, hvis han blir varm eller høy stressede. Noen ganger, ringene er åpen for bruk hvis du kommer tidlig nok. Gå eller ri hesten din i ringen du starter i, om mulig, å få ham vant til sine nye omgivelser.
 11. 11
  Påfør den siste finpussen til din grooming jobben. DAB på noen hov olje eller hoven polsk. Tørk på highlighter eller babyolje på hestens mule og øye området. Spray frakken med en skinnende spray og børste gjennom manen og halen en gang til.
 12. 12
  Få kledd og tack opp. Har din venn hjelpe deg pin nummer på.
 13. 13
  Ri rundt før klassen din. Pust, og ikke bli nervøs. Ikke bor hesten din, heller. Bare gjøre enkle, avslappende øvelser for å hjelpe ham varme opp og slappe av.
 14. 14
  Gå inn i ringen i den rekkefølgen som hallomann kaller. Visualiser deg selv ridning perfekt, ta et dypt pust, og gå!
 15. 15
  Smile! Dommere elsker et ekte smil, ikke en som er pusset på. Gled deg selv, og tro meg, vil ditt smil være ekte når du forlater med en lys blå bånd rundt hestens hals!
 16. 16
  Tenk positivt, hvis du tror noe ille vil skje, vil det. Det er godt å øve før showet slik at du vet hva du gjør.

Tips

 • Hvis du aldri har vist før da du kanskje ønsker å vise i hånd. Dette betyr at du kan vise fra bakken og trenger ikke å ri. Vanligvis disse er mindre konkurransedyktige klasser som er mer om hesten enn føreren. Dette er også en god ide hvis hesten har aldri vært på utstilling før, blir de satt under mindre press når du viser i hånd, og dette betyr at de kan bli introdusert til showet scene sakte. Du er også mindre sannsynlig at lider noen forlegenhet, siden du ikke kan falle av når du viser i hånd!
 • Gjøre noen undersøkelser på egen disiplin manke-styling regler. For eksempel, sier AHR håndbok som alle Haflinger hester må ha sin manke unbraided, børstet, og løs. Lese regelboka kan spare deg hjertesorg i ringen:)
 • Hold et øye for de bråkmaker hester i flate klasser. Deres er alltid en!
 • Slapp helt av. Hesten din vil gi bedre resultater, vil du se bedre, og begge vil nyte det mer.
 • Sørg for at hesten er rolig. Hvis du er både rolig du er sikker på å gjøre det bedre!
 • Vent omtrent et år etter å kjøpe en ny hest før du drar til et show. Pass på at du stoler på ham og kjenner ham godt før du laster opp!

Advarsler

 • Bruke hjelm når det er mulig. Hester er store og kraftige, og ikke alltid tenker før de handler. Spar deg selv en stor hodepine - og muligens livet ditt.
 • Se opp for eventuelle flagrende flagg skillelinjer ringene. Gå din hest i nærheten av dem, og la ham sjekke dem ut. Det er ingenting verre enn å gå ut for å gjøre en perfekt rutine og ha hesten din Spook på noe han ikke var ventet.