Wkino

Hvordan å stelle en hest for et show

Grooming en hest for et show er en viktig del av å presentere hesten din til dommeren. Husk at førsteinntrykket teller!

Trinn

Hvordan å stelle en hest for et show. Holde hesten velpreparerte hjemme.
Hvordan å stelle en hest for et show. Holde hesten velpreparerte hjemme.
 1. 1
  Holde hesten velpreparerte hjemme. Ikke bare hindrer det mot infeksjoner og sår, men også forbedrer helsen og utseendet på pelsen og huden. Daglig currying og børsting, plukke ut og condition hover, og sporadiske bad bidra til å holde hesten i toppform.
 2. 2
  Nøkkelen til en sunn, skinnende pels er gjennom et godt balansert kosthold. Noen mennesker også sette maisolje i hestens fôr tre uker før showet for å legge glans til hestens pels. Maisolje hjelper også hester få litt vekt.
 3. 3
  Dagen før showet, gi hesten et bad med varmt eller lunkent vann.
 4. 4
  Med en gummi striglebørste, skrubbe en fuktighetsgivende shampoo dypt inn i pelsen, løfte ut scurf (død hud) og smuss. Det er best å dele hesten i kvartalene, og deretter skrubbe og skylle hver qua går videre til neste.
 5. 5
  Vask føttene, mellom beina, og eventuelle "skjulte" kroppsdeler som kanskje ikke vanligvis får vasket.
 6. 6
  Vask noen hvite tegninger med en lysere sjampo, og få hver flekken ut.
 7. 7
  Forsiktig sjampo man og hale med en sjampo ment for det formålet. Sørg for at du skyller ut hver boble, for å forhindre at huden kløe.
 8. 8
  Finger gjennom halen og bruke en generøs mengde conditioner. Ikke tilstanden manen hvis du planlegger å band eller flette. La den stå i for neste trinn...
 9. 9
  Bruke en balsam for kroppen hår, men ikke til salen området hvis du rir. Skyll godt.
 10. 10
  Skyll man og hale.
 11. 11
  Når det er ferdig, bruke en leave-in detangler til halen (og manke, bare hvis du forlater det naturlig).
 12. 12
  Påfør en god dose av hår polish til alle deler av pelsen (bortsett fra salen området). Hair polish er ikke showsheen. Det er en leave-in, engangsavgift, sterk fungerende polish som legger et lag med varig glans og smuss beskyttelse til pelsen. Det er ikke klissete, og ikke slites ut lett. (Et eksempel er Ultra Hair polsk.) Hvis du ikke kan få håret polish, er et produkt som Show Sheen en akseptabel erstatning.
 13. 13
  Når hestens hale er bare tørr, er det en perfekt tid til å trimme den til riktig lengde for ditt fagområde. Har noen holde dokken på vinkelen at hesten bærer det i bevegelse, fordi en hale alltid ser kortere når det er i bevegelse.
 14. 14
  Skjær bunnen rett over på passende lengde: like over fetlocks for dressur, og mid-kanon høyde for hoppere og jegere. Araberne saddleseat, park og de fleste rase klasse hester sitter igjen med en naturlig hale.
 15. 15
  For dressur, må du klippe de lange, straggly hår på sidene av dock å danne jevnere linjer når halen er hevet. Se på sidene av kaien, og du vil se to halve måner der håret ikke vokser. For klipping, trenger du bare å forstørre dem halv måner og avskåret straggly hår. Ikke kutt for mye. Det er bedre å kutte for lite og har fortsatt en hale igjen å jobbe med! Ikke klipp halen hvis du skal flette.
 16. 16
  Trim mane til riktig lengde for banding eller pyntebånd. Foreløpig er kjepphest å trimme en vestlig hestens manke til om lag tre inches lang, men noen er å bryte trenden og ridning med det lenge og frodig. Reiners, la manen naturlig. For pyntebånd, trimme den til rundt fire inches lang. I Arabian klasser, la manen naturlig, men klipp en ridesti om lag en tredjedel av veien nedover halsen.
 17. 17
  Med et par skarpe, velsmurte clippers, klipp hestens mule, ridesti, øyeområdet og ørene så nært som du kan. Klippet det lange håret på bena og halsen, så vel. Noen raser er ikke vist klippet, så sjekk med din regelboken for detaljer om rasen din.
 18. 18
  Når hesten din har tørket, dekker ham med et ark for å beskytte arbeidet, og male sine hover med en balsam. Som vil være med å danne en fin overflate for hoven polish å gå på.
 19. 19
  Når du kommer på messen, er en av de første tingene du bør gjøre band eller flette hestens manke.
 20. 20
  For banding, ta en liten del av håret, omtrent halvparten til tre fjerdedeler av en tomme brede, og vikle et band tett rundt den, i nærheten av toppen. Ikke tettsittende det for hardt, eller du vil bryte hår, føre til ubehag for hesten din, og har en manke som stikker rett opp. Du kan bruke manke mousse å kontrollere bortkommen hår og holde arbeidet ryddig. Når du er ferdig, trim bunnen av manen til omtrent tre inches lang, så det er skikken i dag, eller la det untrimmed, lang og frodig. Ikke glem å band i luggen!
 21. 21
  Hvis du pyntebånd, ta en liten del av håret, omtrent en tomme brede, og hold resten av manen tilbake med et stort hår klipp. Flette det tett. Omtrent halvveis gjennom flette, begynner pyntebånd i en lengde av garn (om lengden fra albuen til tommelen) med de to endene henger ned. Avslutt flette med en gummistrikk. Vend flette under seg selv og trekke de løse endene av garnet gjennom. Separte dem og på kryss og tvers over sløyfe-lignende flette, og deretter knytte bak flette på en sikker dobbel knute. Klipp av de løse endene, og fortsetter ned manen. Flette luggen i en fransk flette, og deretter fortsette som du gjorde den vanlige fletter. (For mer hjelp, sjekk ut flette hestens manke side)
 22. 22
  Dressurryttere flette sine hester 'manes inn knappen flettene, som er tykkere og rundere, som små knapper. Dette er gjort av pyntebånd håret og etterbehandling det av med et band. Så, med en plast nål og tråd, sy flette inn en pen, rund knapp.
 23. 23
  Hvis du viser i saddleseat eller park klasser, flett en tynn, farget bånd i hestens lugg, og en annen i den første hårlokk. Matche båndet til hodelaget og klær.
 24. 24
  Etter gjør manke, flette halen hvis du viser i jeger eller genser klasser. Starter på toppen av dokken, flette side-hår i en stram, delikat fransk flette nedover halebenet. Like før halebenet slutter, slutte å legge hår seksjoner og fortsette i en vanlig (ikke fransk) flette til du kommer til enden av håret du holder. Bind den av med et band, og sy den tynne flette inn et hjul på bunnen av den franske flette.
 25. 25
  Børst ut halen, og bruke en spray detangler hvis du ikke flette. Flikk opp bunnen med saks hvis det er straggly hår.
 26. 26
  Å legge en tykk utseende til halen, holder det ut og lett spray det med en farge spray (som velskapt show touch-up). Pass på at fargen er så nær halen sin opprinnelige farge som mulig, og ikke spraye for tykt lag. Når det gjøres riktig, gjør dette virkelig en tynn hale titt frodig.
 27. 27
  Spray en skinnende spray (som absorbine showet glans eller ultra sin etterbehandling spray) på halen når fargen spray tørker for å legge til en show-ring glans.
 28. 28
  Nå som du er ferdig med halen behandling, gå over hestens ansikt, snute, ører, ridesti og beina igjen, for å få alle stubbene som kan ha vokst i løpet av natten.
 29. 29
  Tørk av ansiktet med en fuktig klut.
 30. 30
  Pensle hest med en myk kardask å løfte av alle de fine skitt. Følg med en myk klut fuktet med en blanding av halvparten vann, halvparten isopropanol. Vannet kommer ut det fine støv og alkoholen hastigheter tørketiden. Når hesten er tørt, spray på en god lag med skinnende spray, men ikke i salen området. Å bruke den til ansiktet, spray litt på et stykke pusseskinn og gni forsiktig.
 31. 31
  Touch-up noen hvite tegninger med farge spray, kritt eller maismel. Støv av noen ekstra.
 32. 32
  Tørk av hovene og sand overflaten glatt med sandpapir. Ikke sand for mye - bare nok til å gjøre overflaten litt mykere. Tenk på det som rasping neglene.
 33. 33
  Tørk av eventuelle hoven støv og bruke minst to strøk med høy kvalitet hoven polsk (absorbine er super glans, ultra hoven polsk, etc.). Bruk svart på svart hover, og klare på noen andre farger. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å bruke svart, bare bruke tydelig. Det ser bra ut på en hest!
 34. 34
  Spray hovene med en hov polsk forsterker (ultra hoven polsk Enhancer, eller en skinnende hår spray) for å legge ekstra glans.
 35. 35
  Skyv et par strømpebukse over hestens bein å beskytte dem mot støv. Ikke mens du varmer opp, selvfølgelig.
 36. 36
  Få alle dine tack på, og få deg endret, og rett før du går i ringen, må du gjøre noen flere ting.
 37. 37
  Tørk av pelsen med et fuktig stykke pusseskinn for å samle alt støvet.
 38. 38
  Påfør en generøs mengde highlighter (silverado ansiktet glo, verdensmester skinne på, ultra highlighter, etc.) Til snuten, øynene, ørene og ridesti. Babyolje fungerer godt også.
 39. 39
  Påfør et tynt lag med flue spray, og søke på den skinnende spray.
 40. 40
  Børst ut halen.
 41. 41
  Flikk opp noen hvite tegninger og halen med et annet lag med farge spray.
 42. 42
  Støv av hovene, og påfør Enhancer.
 43. 43
  Glatt ned bandene eller fletter med litt mousse å kontrollere frizzies.
 44. 44
  Du kan nå gå inn i ringen med selvtillit, for du eier den best preparerte hest på grunnlag!

Tips

 • Hånd plukke noen få hår om gangen på halen før showet, fluffs det ut halen og gjør det ser større.
 • Nybegynner eller erfaren showmann - alle gjør feil. Aldri kroppen klipp en hest rett før et show. Det er best å gjøre det om to uker fremover, så hvis du gjør en feil, har håret litt tid til å fylle ut og det vil ikke være en katastrofe!
 • Bruk en spray detangler å børste ut hestens man og hale å legge en jevn glans, og det er lettere å børste!
 • Hvis hesten din er skeptisk til lyden av spray flasker (som showsheen) prøve sprøyting av produktet på en ren kropp pensel eller stykke pusseskinn, på denne måten vil hesten ikke skjønner du setter noe på ham.
 • Betadine kirurgiske scrub fungerer svært godt for å rense en grå hest, maling hest, eller sokker og andre hvite delen av en hest. Selv om en hest har farge, vil scrub ikke påvirke det. Bare skrubbe det hvite området (e) til du kan se den rosa huden.
 • Sett på en sleazy hest hette over natten for å trene man og holde rent.

Advarsler

 • Bruk hjelm når du er rundt eller på en hest. Det er forståelig at det kan være lurt å ri i ring uten en, spesielt i en vestlig klasse, men husk at hester er store, kraftige, farlige dyr med et sinn av sine egne, og hvis noe skulle skje plutselig, selv en hest proklamert dead-blakk kan reagere voldsomt. Dette kan potensielt drepe deg eller noen andre. Alltid være forsiktig, og alltid bruke hjelm, selv på bakken.
 • Ikke legg showet glans på salen området, eller du kan gli av.

Ting du trenger

 • Gummi striglebørste
 • Etterbehandling børste
 • Highlighter
 • Hoof Polish
 • Sjampo
 • Detangler
 • Balsam
 • Hoof Polish Enhancer
 • Hair Polish
 • MTG
 • Saks
 • Shining Spray
 • Color Spray
 • Babypudder for hvite sokker
 • Grooming Sponge
 • Soft Body Brush
 • Dandy Brush
 • Body Brush
 • Plastspiralen
 • Mane Tamer
 • Hoof Pick med pensel
 • Fly insektsspray
 • Clippers
 • Detangler