Wkino

Hvordan å dømme en hest

Bedømme en hest for en konkurranse eller bare for å ha det gøy bedømme en hest (hvis du skulle kjøpe en) er en hard jobb. Du må forstå hva hesten skal gjøre og hvordan den skal bevege seg og ser ut. I tilfelle av en ring hendelse eller i tilfelle av en hest til å kjøpe for deg selv, vil du sørge for at du vet hva du ønsker å få ut av ridning.

 • 1 trinn
  • 1.1 dømme på utstilling
   • 1.1.1 Ytelse (Under Saddle Classes)
   • 1.1.2 Halter Classes
   • 1.1.3 dømme en hest du tenker på å kjøpe
   • 1.1.4 For en Breed klasse
 • 2 tips
 • 3 Advarsler
 • 4 Relaterte Googles

Trinn

Hvordan å dømme en hest. Til å begynne med, er vanligvis bare en akkreditert dommer lov til å dømme og prisen bånd, men for navns skyld, er du mer enn lov til å dømme på utsiden av ringen.
Hvordan å dømme en hest. Til å begynne med, er vanligvis bare en akkreditert dommer lov til å dømme og prisen bånd, men for navns skyld, er du mer enn lov til å dømme på utsiden av ringen.

Bedømme på utstilling

Ytelse (under sadel klasser)

 1. 1
  Til å begynne med, er vanligvis bare en akkreditert dommer lov til å dømme og prisen bånd, men for navns skyld, er du mer enn lov til å dømme på utsiden av ringen.
 2. 2
  Se på hester eller ponnier som de kommer inn i ringen. Klassen vil ha spesifikke retningslinjer, f.eks Hunter Class, Ridden Pony Hack, Led Appaloosa eller Western ridning. Sørg for at du vet de retningslinjer samt litt om hva hver rytter blir bedt om å gjøre. Ofte gjør en western rytter et bedre vestlig dommer sammenlignet med et hopp dommer dømmer en vestlig hendelse.
 3. 3
  Se på hver hest og bestemme på oppførsel - som hest tror du er den mest veloppdragne? Når det kommer ned til et slips, atferd teller!
 4. 4
  Dommeren vil da si "du er nå dømt", du vil da se rytterne begynne å ri med absolutt konsentrasjon. Som hestene gå rundt i ringen, se hvordan de beveger seg. Er deres føtter dulter borti hverandre? Hvilken hest holder hodet høyt, motsette seg litt? Er det noen hester som blir slem eller synes å være gretten? Oppbevar disse hestene i tankene (de fleste dommere har en forvalter som skriver notater eller dommeren har en penn og papir skriver notater ned).
 5. 5
  Som hesten beveger seg inn i en trav, se på måten hesten beveger seg. Er han beveger seg med letthet? Er hesten kjører gjennom porten hans? Hvilken hest virker mest tiltalende?
 6. 6
  Når rytterne blir bedt om å galopp, se veldig nøye, hver rytter ber om og begynner å galopp, ta av er en god måte å fortelle hvilken hest er å lytte og hvilken hest er bare der for å se pen. Ikke slår hesten på riktig eller galt bly? Hvor lang tid tar det hesten å etablere en enkel galopp?
 7. 7
  Hestene vil bli bedt om å endre retning og gjøre de samme skritt. Se denne bly også, som hester noen ganger liker en måte bedre enn en annen, og ofte den første pick kan rett og slett ikke som bly og hans sjanser er kastet ut av vinduet.
 8. 8
  Dommeren vil deretter be hest og ryttere til å stille opp i en flokk ved siden av hverandre. Her kan du fortelle hvilken hest er veloppdragne og som er gretten rundt andre hester. Mens dommeren ser på dette, vil hun ha en satt kurs i tankene å teste hver hest. Å være på sidelinjen, er det vanskelig å vite hva dommeren ber for dem, men ved å se, kan du fortelle om hesten var ment å galopp eller var ment å stoppe i stedet for bolt.
 9. 9
  Til slutt, sammenligne notater og velg din beste hesten, (første) deretter plukke de verste to hester (skrive hvilken som var verre enn den andre). Nå sammenligne hver hest, eliminere dårlig og erstatte med bedre (det er veldig trist når en dommer sier "Nei, er du sist", mens i en ring).
 10. 10
  Når du har dine hester funnet ut, spør rytterne til å flytte hestene sine inn i de stillingene du sa.

Halter klasser

 1. 1
  Selv om hver klasse (ex. Artisteri, Hunter in Hand, Stock Halter) har et annet sett for å bedømme kriterier, er det flere grunnleggende regler og kropp typer.
 2. 2
  Det er tre grunnleggende typer kroppen: Super, Cube, og Tube.
 3. 3
  Super er den ideelle hest (NB: det er ikke noe slikt som en perfekt hest): en lang skrå skulder, kort stram rygg, lang understreking, lang hip, fremtredende ved manken, skrånende (men ikke altfor så) håndroten, dyp hjerte omkrets, lang hals, rette ben, flat, ren bein, gratis sann mover (spor rett, ikke padle eller tau gange), og en ren hals låsen, hvis du er helt forvirret av alt dette, hesten som er lett på øynene, og ser ut til å strømme fra del til del, vinner.
 4. 4
  Cube er det jeg pleier å tenke på som en stereotypisk boxy ponni, de er lange i ryggen, kort i det hippe og understreking, muttony over manken, rett i mellomhånd og skulder, tykk gjennom halsen låsen, fin rund bein, kuhaset (hocks peker mot hverandre, for å bevege seg riktig, trenger en hest å være litt kuhaset, ikke altfor så skjønt), hocked sigd (hele bakre beinet ser ut som det buede, derav navnet "sigd", når sett fra siden), kort hakkete skrittlengde, hvis ikke noe av dette var fornuftig, tenk at lille ponni du en gang eide som så ut som en boks med et hode og hale.
 5. 5
  Tube, er det motsatte av kuben (tror altfor lang bodied). De er lange og svak i ryggen, rafter valmtak, trange og grunne organer (det er verdt å merke seg at du måle kroppen dybde av hvor mye kroppen er under deres synspunkt albue), altfor fremtredende ved manken, altfor lang søye nakke (søye halsen betyr toppen av nakken dips ned skape "U"), og tauet gikk, hvis ikke noe av dette var fornuftig, tenke på en "dagligvarebutikk gator", en hest som etter du holder salen på det ser ut som du kan sette et par av poser med dagligvarer på bak setet ditt.
 6. 6
  Nå som vi har dekket den harde ting, her er de nakne bein for å bedømme en grime hest.
 7. 7
  Big slår litt (jeg føler det er ganske selvforklarende)
 8. 8
  Pretty slår stygg (en gang jeg føler det er ganske selvforklarende)
 9. 9
  En hel slår en del (dette er vanskeligere - Det betyr titt på en hest som en helhet, ikke drepe en hest fordi han har en splint, drepe ham hvis han har mange alvorlige feil).
 10. 10
  Og sist men ikke minst, er A Dink en dink er en Dink. Det betyr ikke gi de mest forferdelige stygge døende hest sympati poeng.
 11. 11
  Hver klasse har sine egne spesifikke områder hvor mer vekt er plassert, for det er altfor mange til å liste her. Men her er noen av de mer vanlige de:
 12. 12
  Stock hester (kvartal hester, maling, appaloosas) plassere mest vekt på muscling, spesielt i Gaskin, bryst, underarm, og kvele.
 13. 13
  Arabere legge mer vekt på raffinement, rase karakter, og lys luftig bevegelse. Merk: De fleste arabere jeg har møtt var kuhaset.
 14. 14
  Jegere i hånden, ett ord: bevegelse.
 15. 15
  Jeg knapt riper i overflaten på bedømme - Fortsett å lese, delta horse show, og utfordre deg selv til å bli en bedre dommer!

Bedømme en hest du tenker på å kjøpe

 1. 1
  Hvis du kan få til hesten tidlig, gjør det, og se hesten bli fanget og haltered. Hvis en hest er frekk og kjører, vet du at du må ha gode løpere!
 2. 2
  Se på hesten uten sal eller hodelag, og prøv å ikke berøre hesten først, som du ønsker å se hvordan hesten står uten en dytt. Du bør være på jakt etter en god rett rygg, rette ben og riktig justert hover. Se å se hvor mye fett hesten har på sin crest (den fetere toppen, jo mer vil du vite hest eller ponni er sterk).
 3. 3
  Se på vitals (øyne, nese, tenner, under halen, hover, ører, mage, etc), du vil være sikker på det ikke er sår eller har noen sår.
 4. 4
  Spør om du kan ri på hest. Hvis du kan, gjøre det. Gå for en kort stund, og bedømme hvordan den beveger seg. Er det enda? Er det lett og fremover bevegelse? Deretter be om en trav. Trav skal være lett å ri til, enten sittende eller stiger. Hva du vil, bør du få ut av hesten. Virker hesten jevnt tempo og balansert? Hvis du føler deg trygg, be om en galopp, og dette tempoet bør være floaty og lett å få. Hvor lang tid tar det å få tempo? Hvor lang tid tar det å stoppe?
 5. 5
  Halt hest og deretter gå derfra.
 6. 6
  Skreddersy dine spørsmål til den type hest du ønsker. Hvis du er ute etter en Sprangridning hest, spør om den har hoppet, og hvis det har, spør om du kan hoppe det. Hvis du leter etter en vestlig Competition Horse, be om å prøve det over noen stolper og åpne en port. Hvis du bare vil ha en glede ridehest, sørg for at den stopper når du ber og går når du spør.
 7. 7
  (Merk: Bare gjøre dette hvis du er erfaren og har tøylene.) Drop en tøyle og se om hesten stopper eller bare utnytter deg. Du til slutt vil ha en hest som bremser, men fortsetter så lenge du ikke har bedt om en stans. Mesteparten av tiden, hvis hesten er hva du vil, kan du prøve å svinge beina dine og se om hesten reagerer eller er rolig, ri med mer forsterkede kommandoer, litt hardere klem, en lighter eller hardere trekker i tømmene, sitte floppy i salen. Eieren kan spørre hvorfor? Men du vet at hvis hesten motsetter seg dette han er sannsynligvis ikke egnet for mindre erfarne ryttere
 8. 8
  Hvis du elsker hesten, be om å få den på en ukes rettssak. På denne måten kan du ri den hver dag for uken og virkelig prøve det, selv ta det til en konkurranse hvis det er hensiktsmessig.

For en rase klasse

 1. 1
  Se på hesten samlet. Hesten skal se pent proporsjonert. Det vil ta litt tid å plukke opp forskjellige ting, men tålmodighet er givende.
 2. 2
  Kjenn egenskaper av rasen. For ren rase disse er vanligvis bestemt av rasen samfunnet.
 3. 3
  Vurdere fem viktige egenskaper: balanse, struktur, muskel, kvalitet og rase.
 4. 4
  Tenk 6 balanse taster: topplinjen, rygg, falsk krupp / hofte, omkrets, skulder og nakke.
 5. 5
  Se etter eventuelle struktur problemer:
  • Enhver form for reise problemer
  • Enhver form for misdannelse
 6. 6
  Gjør deg kjent med syv ekstra muskelmasse punkter:
  • Brystet eller brystregionen
  • Underarm
  • Skulder
  • Loin
  • Falsk krupp
  • Knær
  • Gaskin
 7. 7
  Vet 6 kvalitetsegenskaper:
  • Hode
  • Hals låsen
  • Føtter
  • Benbygning
  • Benstilling
  • Calmness
 8. 8
  Hold rase og kjønn egenskaper i tankene, for eksempel:
  • Quarter Horses vil bli tyngre bygget enn Riding Ponies
  • Hingster i forhold til vallaker vil være tonet og energisk
  • Vallaker bør være avslappet, men godt tonet og muskuløs
  • Mares vil være fint og har en feminin 'disposisjon.

Tips

 • praksis bedømme hjemme med hesten din
 • har en venn til å hjelpe deg
 • praksis på andre dyr hva godt om dem og hva som er dårlig
 • sørg for at du ikke blir for komplisert, være tålmodig, enkel og rolig
 • Øv dømme med en erfaren dommer, du kan få noen gode tips.
 • vet deler av en hest å se hva som er riktig og hva som ikke er

Advarsler

 • Det er viktig når man jobber rundt disse flotte skapningene å kjenne sin og hestens grenser.
 • Husk at disse dyrene er farlige, og du bør alltid lytte til hestens handler.
 • Rør aldri en hest hvis du ikke har tillatelse av behandleren
 • Hvis føreren sier han biter ta varsel