Wkino

Hvordan å oppdra et barn som elsker å lese

Du kan opprette et hjemmemiljø som vil vinke barnet inn i den fantastiske verden av litteratur. Bøker og tegnene i litteraturen spiller en massiv rolle i skole, høyskole og liv, og kan også føre til interesse i å forfølge en yrkeskarriere hvis interessen er høy. Lesing er en livslang hobby, og kan bidra til å bygge fantasi, ordforråd og utdanning av barnet ditt.

Trinn

Hvordan å oppdra et barn som elsker å lese. Å lære barnet å lese starter i mors liv.
Hvordan å oppdra et barn som elsker å lese. Å lære barnet å lese starter i mors liv.
 1. 1
  Å lære barnet å lese starter i mors liv. La fosteret lytte til vestlig klassisk musikk ved å plassere hodetelefonene mot magen - Classical Symphonies ha en svært gunstig effekt på forming sinn. Les til ungen før og etter fødselen så mye som mulig. Unngå babytalk. Snakk med ham eller henne som du ville gjort til en hvilken som helst ungdom eller voksen. Gi den voksende lille en ABC byggesteiner, og gjennomføre barnas historier og simplifed Shakespeare historier for dem på en måte som pirrer fantasien. Fyll hjemmet ditt med bøker og illustrerte klassikere for barn. Aksje opp alle de tradisjonelle fairy historier - Hans Christian Andersen, Æsops fabler og Grimms Fairy Tales. Kjøp masse bøker for deg selv å sette et eksempel for leselyst. Bøkene du velger trenger ikke å være ny og kostbar, og faktisk viser barnet gleden av å lese og utveksle eller dele bøker er en annen viktig livsvisdom i å lese fort, deling og ikke. Kjøpe et bredt utvalg av bøker både alderstilpasset for barnet og alle slags andre bøker for ditt hjem. Hvis barnet blir vant til å se bøker i alle rom og fôr bokhyller, blir dette bildet svært viktig når de begynner å tenke på viktigheten og underholdningsverdien av å lese. Vis spenning om kjøp og låne bøker og ikke glem å få mange bøker for deg selv også.
  • Det er mange bokhandlere som faller for barn, men du kan like gjerne gå til brukte bokhandlere eller bibliotek boksalg med barnet ditt, som starter i ung alder. Ta barnet med deg som dette hjelpe dem til å være nært involvert i reisen til kjærlig lesing. La dem velge noen bøker, så vel som du velge noen bøker som kan leses sammen, slik at de føler de eier beslutningen om noen av bøkene.
  • Vurdere selv å kjøpe to av de samme bøkene, slik at du kan både lese og bruke dem som en utfordring. Når du er ferdig, kan du spørre hverandre spørsmål om boken.
  • Brukte bøker er billige! For den yngre barn, se inn i bildebøker og uavhengige lese bøker samt sing-a-long eller lytte og lese bøker for å hjelpe dem å få kunnskap til å lese bedre.
  • Kunstbøker kan bli funnet på handelen bord i bokhandlere, plassere disse på stuebordet og oppmuntre gjennomlesing når som helst.
  • Kjøpe eller bygge bokhyller til huset ditt dyrebare lesestoff. Hvis barnet ser et stort utvalg av bøker og kan se hver tittel på et øyeblikk, vil de være mer sannsynlig å plukke opp og lese den. Plasser bøker i forskjellige rom i hjemmet ditt, kanskje i kurver eller på stands.
 2. 2
  Kjøpe eller låne andre medier. Reading kilder som magasiner, aviser, etc., er en annen måte å interessere barnet ditt i lesing. Invester i abonnement på tidsskrifter som du liker og med innhold som passer for et barn. Hvis barnet ditt ser du lese forskjellige medier, kan de få en interesse i slike varierte temaer som mote, aktuelle hendelser, sport, dyr, filmer, etc. Aviser er flott å lære både deg og barnet ditt om den virkelige verden. Les disse ved frokostbordet eller etter jobb i en komfortabel setting minus durer TV. Dette setter et eksempel med barnet om hva folk gjør for å lære og slappe av på en gang. Aviser er noe barnet gjenkjenne som en kilde på hva som skjer utenfor din familie sirkel.
  • Lær barnet ditt hvordan du skal lese en avis, inkludert å finne relevant informasjon i ulike deler av papir, som for eksempel verdens nyheter, offentlige kunngjøringer, tegneserier, etc.
  • Mange familie orienterte magasiner inkluderer en gutt delen. Direkte ungen til den delen, slik at de kan gjøre det, delta i konkurransene, og lese mens du gjør det.
  • Lytt til lydbøker på CD eller MP3.
  • Gitt den økende populariteten til e-lesere, den iPad, etc., også vurdere å inkludere disse kildene til elektronisk lesestoff i ditt barns liv. Avhengig av alder, er det elektroniske bøker som LeapPad ® læring system som tillater barnet å lese bøker ved hjelp av en penn, og disse er som regel rettet mot barn i alderen fra pjokk til rundt 10, selv om fremmedspråk versjoner kan brukes lenger hvis ønsket. Utover det, kan ungdommer videre til de mer detaljerte (og kostbare) ebøker for e-lesere, iPads, datamaskiner osv.
 3. 3
  Gi bøker som presenterer. Bøker er ideelle gaver til bursdager, helligdager, jul, reiser, som belønning, vil etc. Mange bøker som er gitt for en spesiell anledning eller grunn blitt et spesielt minne og vil bli lenge spesiell. Skriv en kjærlig melding i fronten slik at memento er godt husket.
  • Minn dine slektninger og venner for å gi bøkene de elsket som barn til barnet ditt, for å utvide sine kunnskaper om ulike litteratur fra ulike tidsepoker.
 4. 4
  Lære barnet å respektere og elsker bøker. Hvis du kan lære barn å se bøker som deres livslange venner, vil de ha medfødt respekt for dem. Den leselyst vil komme fra å observere din leselyst, fra gleden av å få ny informasjon for seg selv fra å lese, og fra selve nytten av å kunne lese slike ting som spillet manualer, skole informasjon, og TV-programmer!
  • Informere barnet på reglene for omsorg for bøker som ikke tegne eller skrive i bibliotekbøker, og ikke kaste bort uønskede bøker, men donere dem i stedet. Unngå forelese; bare forklare når det gjelder hvorfor bøkene er spesielle objekter og fortjener vår respekt.
 5. 5
  Tilbring tid i biblioteket sammen som en vanlig utflukt. La barnet velge favoritt bøker å lese og låne, og oppmuntre ditt barn til å utforske biblioteket og nyte alle aktivitetene de tilbyr. Barnet ditt vil komme til å assosiere besøker biblioteket med å være nær deg, tilbringe tid rundt hyggelige ting å lese og gjøre, og som et sted for ro, betenkningstid.
  • Fra tidlig, lære barn å være ansvarlig med bibliotekbøker og ta dem har ansvaret for avgifter knyttet til retur bøker sent. Dette er god læring om personlig ansvar, forventning, møte tidsfrister, og være bevisst på å dele ansvar. Det er også en leksjon i budsjettering hvis du insisterer sent avgifter kommer ut av deres! Bare gjøre dette hvis barnet kan gå til biblioteket alene til fots eller på sykkel for å returnere bøkene. Pålegger en straff på dem for glemsel din lærer det motsatte leksjon.
 6. 6
  Lære barnet om kjente forfattere, skuespillere og karakterer som er i bøker, eller som skriver klassiske bøker. Vise dem bilder av kjente forfattere og fortelle dem om deres liv. Du barnet kan bestemme at han eller hun ønsker å skrive bøker også, gjør alt du kan for å oppmuntre til dette ved å gi papir og penner, og kommenterer positivt på alle tiltak.
 7. 7
  Les ofte og barnet ditt vil etterligne deg. Prøv å lese på bestemte tider i løpet av dagen, for eksempel midt på dagen å sitte i solen, eller av en varm brann, eller i sengen, eller før frokost. La stabler av lesestoff på slike steder som sengen og på en stol slik at barnet kan se bøker og lesing saken som en normal del av. Dette leser rolle modellering vil oppmuntre ditt barn, og du kan være trygg på at hvis du er en leser, så det vil være barnet ditt.
 8. 8
  Les for og sammen med barnet ditt. Barn ha nytte av å lytte til å lese og lese sammen. Få barnet ditt til og å lese en setning som du fortsette historien. Dette gjør at de føler en del av læringsprosessen, og bidrar til å gjøre historien mer interaktiv. Også brette dem i sengen, lese høyt, og la dem sovne til en god historie. Gjør dette til en daglig vane. Hold lesing vane opp for så lenge barnet liker du å lese for ham eller henne. Dette kan selv gå inn i tenårene hvis du slår høytlesning i en husholdning aktivitet minst en gang i uken, der hele familien samles sammen for å lytte til en interessant bok mens du slapper av.
  • Finn en kjærlighet interesse i en bestemt bok. Noen barn forelske seg i en bok, Peter Pan, Snehvit, Askepott, Lassie osv. Les det til dem om og om igjen når de spør. Les boken spesielt ved sengetid som de sovner. Hvis barnet noen gang har mareritt, kan du bruke denne favorittbok å roe dem og hjelpe dem tilbake til å sove.
 9. 9
  Opprettholde et regime for lesing, men være spontan. Hvis barnet ønsker å lese om kvelden før sengetid, la dem lese for en tidsbegrensning og deretter lys ut. Fortell dem at de kan lese med en lommelykt i mørket hvis de ønsker. Gjør det morsomt og en spesiell belønning for god oppførsel. Små barn elsker denne "stor gutt / jente" lesing belønning, og det blir en god vane for dem å lese før de skal sove.
  • "Kom til enighet" med de fremrykkende teknologien, som dagene er borte når nettene ble brukt bare for å lese og studere. Dataspill og X-Box er her, så vel som TV og på mobiltelefoner. Prøv å oppmuntre barnet til å passe på litt lesing hver dag.
 10. 10
  Ta hensyn til barnets skiftende interesser. Etter hvert som barnet blir eldre, ta hensyn til emner som interesserer din tween eller tenåringer. Fokusere på å bringe bøkene inn i huset som reflekterer deres voksende interesse og fortsette å belønne dem med bøker og bok bilag.
  • Oppmuntre barnet ditt er i å finne svar på spørsmål de måtte ha. Dette vil ofte føre dem til bøker om emnet og videre oppmuntre til lesing vane.
  • Ikke overse bøker i fremmedspråk. Hvis barnet ditt er tospråklig eller viser interesse for andre kulturer, fremme dette gjennom å lese bøker på andre språk også. Selv om du ikke kjenner en andre språk, er det mange alternativer tilgjengelige for å hjelpe barnet ditt - og du - lære mens du går.
 11. 11
  Gå til en bokklubb. Ved første, bli med i en bokklubb som er egnet for små barn og familier. Som de blir eldre, ta dem til en bokklubb for deres alder, og når det er tid, la dem gå alene eller slippe dem av, og du kan ta en kaffe eller lese en bok selv. De vil se at andre mennesker deres alder er interessert i bøker, og at denne lidenskapen er ikke så Dorky som noen av tenåringer kan være foreslå.
 12. 12
  Unngå å presse barnet. Når barnet ditt ikke er interessert i en bestemt bok, bare sette det bort. Prøv å lese for dem hva de er mest interessert i, men også introdusere nye bøker hele tiden. Casually forlater interessante bøker liggende rundt hele tiden er ofte den beste måten å få dem begeistret uten å presse dem.

Tips

 • Garage salg kan være et godt kjøp for brukte bøker. Paperbacks er vanligvis 10-50 cent. Hardcover-25 cent til en dollar.
 • Se etter brukt paperback bokhandlere i ditt område. Mange vil gi deg en kreditt for paperbacks at du handler i. Du kan deretter bruke kredittkortet til å kjøpe bøker som ble omsatt i av andre.
 • Spill skrevet ordspill som Scrabble og Bananagrams, for å innpode mer kjærlighet for ord.
 • Spør barnets lærer eller biblioteket for gode boklister for barn.

Advarsler

 • Unngå skumle bøker før sengetid spesielt med yngre barn.
 • Voksen bøker med sex og vold bør ikke være innenfor rekkevidde for noen barn.
 • Ikke tving barnet ditt å lese.
 • Ikke hold barnet ansvarlig for bibliotek bøter dersom barnet har ingen mulighet til å returnere bøkene i tide. Hvis de er avhengig av deg for å drive dem, og du er den som glemte forfallsdato selv etter at de minnet deg, ta ansvar for sine bøter. Vis dem hva ansvar er.

Ting du trenger

 • Massevis av bøker for voksne, tenåringer og barn, inkludert billedbøker-kan være ny eller brukt-spiller ingen rolle. Jo flere jo bedre, så lenge innholdet er lærerikt og eller underholdende. Barn bør gjøres oppmerksomme på at mange forskjellige bøker på "hjem" er god og normal. De vil holde den vanen når de blir voksne.
 • Solide bokhyller-noe slag-kan være nye, brukte bokhyller eller lage din egen.
 • Et bibliotek-kort, for å oppmuntre barnet til å gjøre bruk av denne verdifulle ressursen.