Wkino

Hvordan få mannen din til å hjelpe ut rundt huset

Inndelingen av «husholdning arbeidskraft" er ikke-eksisterende i mange travle hjem. Mellom arbeid, barn og sosiale utflukter, faller vanligvis på ett sett med slitne skuldre: kona er. Etter en stund, mange hustruer bli ergerlig, særlig hvis de har en dag jobb, som husarbeid blir den "andre skift."

For å unngå et ekteskap meltdown, lage en handlingsplan som ikke bare vil motivere hubby å hjelpe til i huset, men skape fred og balanse i ekteskapet, er en vei fremover.

Trinn

Hvordan få mannen din til å hjelpe ut rundt huset. Bestem hva som må gjøres.
Hvordan få mannen din til å hjelpe ut rundt huset. Bestem hva som må gjøres.
 1. 1
  Bestem hva som må gjøres. Fra vaskerom til å ta ut søpla, lage en liste over alle de ukentlige oppgaver og som for tiden fullfører oppgaven. I å definere de obligatoriske oppgavene, fjerner du det første hinderet av din mann med utsikt over oppgaver ugjort. Videre kan identifisere den eksakte husarbeid hjelpe både deg se hva som utgjør husarbeid. Typiske oppgaver er:
  • Rydding alle områder av huset
  • Vaskeri (vasking, stryking, bretting og sette bort)
  • , Pluss andre diverse store besøk
  • , Oppvasken
  • Bill betaling og
  • Hagearbeid, hagearbeid og vedlikehold
  • Få barn til og fritidsaktiviteter, legebesøk osv.
  • Pet omsorg, herunder veterinær besøk, mat ol
 2. 2
  Definer lett, moderat og vanskelige oppgaver. Vurdere hver oppgave ved å vurdere hvor tidkrevende det er, hvor anstrengende, og hvor ofte det skal utføres. For eksempel vaske gulvene kan være en moderat vanskelig oppgave, hva med mopping, feiing, voksing, etc.
  • Når du skriver opp på listen, bør du vurdere elementer som kan gjøre rengjøringen lettere. For eksempel kan du oppgradere støvsugeren eller få bedre vaskemiddel? Disse kan være gode oppgaver å tildele til mannen din. Å gjøre ham føle at han har kjøpt varene kan gi ham en større følelse av stolthet i å bruke dem til å bevise at de gjør jobben enn de gamle elementer!
 3. 3
  Be om hjelp. Med mindre du spør, kan han ikke vet at du trenger hjelp, og du kan aldri vite hvor mye mer han kan bidra. Lag en date med mannen din for å diskutere oppgavene. Planlegg din date etter en morsom dag eller en lang uke på jobb - bare unngå booking tid umiddelbart etter en krangel eller når noe annet har din manns oppmerksomhet. Grab noen vin, komme vekk fra barna (og TV), og ta med liste til datoen.
 4. 4
  Begynne med å fortelle mannen din hvor mye du setter pris på det han gjør rundt i huset. Referere de oppgavene han utfører allerede, og snakke om hvordan hans bidrag gjør en forskjell i hvor godt familien funksjoner. Deretter gå på å forklare at fordi du føler deg som om du tar på seg mer enn du kan håndtere, vil du elske ham for å hjelpe ut mer.
  • Vis ham en liste over oppgaver slik at han kan se mangfoldet av husarbeid i svart og hvitt.
  • Ikke fortell ham at du synes det er urettferdig at du har gjort mesteparten av arbeidet - sjansene er, har han aldri tenkt på din husarbeid innspill som blir ubalansert. Bare fortell ham at hans bidrag vil bidra til å opprettholde energinivået, og gi familien din mer tid til å gjøre ting i stedet for å vente rundt mens du er ferdig med husarbeidet.
 5. 5
  Be ham om å gjennomgå listen og finne de oppgaver som han ikke hadde noe imot å ta på. Styr ham mot de oppgaver som kanskje ikke krever forrige homemaking opplevelse, som bading kjæledyr, feiing, eller rengjøring av toaletter.
 6. 6
  Siden han kanskje aldri har taklet disse "nye" husarbeid, fortell ham hvordan du utføre arbeidet og når. Ikke fortell ham at han må gjøre husarbeid en måte og på en bestemt dag, men i stedet forklare hvordan du gjør det og hva som har fungert for deg. Ikke frik ut hvis han ikke bruke eksakte tilnærming.
 7. 7
  Vurdere å danne et team tilnærming til husarbeidet. Sett til side en gang i uken hvor dere begge kaste inn og gjøre husarbeid sammen, etter som det er rom for avslapning og fritid. Lørdag formiddag kan være en god tid hvis det ikke er andre forpliktelser siden det frigjør resten av helgen, ellers velge et annet tidspunkt som passer, og lar dere begge gjør husarbeid i tandem.
  • I ånden av teamarbeid, bryte ned mindre husarbeid til lagets innsats, også. For eksempel, du koker, han vasker opp. Du henge klærne på linjen, tar han dem av og kaster dem. Du støvsuge gulvene, han mopper resten. Og så videre.
 8. 8
  Være fleksibel og tålmodig. Det tar tid å endre gamle rutiner og vaner, spesielt når en person har vært grunnlag for å holde huset rent. Det kan ta mange milde påminnelser og ekstra overtalelse, men vedvarer til det blir normen i din husholdning. Og unngå å holde score, han er sannsynlig å skli opp, og du er også. Bare forsiktig minne ham om hans slutten av handelen når han unnlater å møte den.
  • Kutt mannen din litt slakk. Bare fordi han ikke gjør det til perfeksjon, ikke avbryte ham å mase. Husk at hvis du vil ha mer hjelp, må du akseptere hvordan han gjør det.
  • Gi din mann "idiotsikre" husarbeid som for eksempel tømming søppeldunker, plukke opp klesvask og feiende etasjer. Vent til han er bedre i stand til å takle husarbeid som klesvask, hvor det er mulighet han kunne ved et uhell slår den hvite klær rosa.
 9. 9
  Gjør det til en vane å takke hverandre for å holde husholdningen knirkefritt. Du både bidra til harmoni i hjemmet, slik at dere begge trenger å erkjenne dette fra tid til annen. Jo mer du vise din takknemlighet til hverandre, jo mer blir det en god vane.

Tips

 • Gi litt av husarbeidet til barna. Barn trenger å lære tidlig i livet hvordan du utfører grunnleggende husarbeid, så ber dem om å legge vekk sine klesvask, rene speil og gjøre deres seng er en god start. Øk mengden av husarbeid regelmessig før de gjør rydde opp jobbene uten selv å bli spurt.
 • Hvis mannen din er villig gi ham en "honning-do"-listen så han vet nøyaktig hva du ønsker og trenger ikke å gjette.
 • Hvis du og din mann jobber lange dager, finne ut om du har økonomi til å ansette en ukentlig rengjøring. Selv om en eller begge av dere arbeider hjemmefra, kan det å ha en renere gjør livet mye enklere. Vurdere hvilke oppgaver du vil at rengjøring å håndtere og hvilke oppgaver vil fortsatt være ditt ansvar. Vanligvis ukentlig rengjøring er best overlatt til en renere, mens både du må forbli ansvarlig for dag-til-dag behov og større renser.
 • Hvis hjelpe til i huset ikke fungerer, dele forskjellen og be din mann til stedet kjøre ærend, butikk og ta og plukke opp barna fra skole eller praksis.
 • Plan rengjøring på forhånd. Forbered hans sinn og hans humør til å være på plass når helgen kommer til å vaske huset. Gjør det sammen og begrense tiden slik at familien ikke tilbringe hele dagen rengjøring. Målet er å få mannen din til å bli involvert. Hvis det blir for mye, kan han ikke ønsker å gjøre det igjen. Start i det små og bygge derfra.

Advarsler

 • Unngå å behandle mannen din som et barn eller å være sjefete. Dette vil bare ende i argumenter og ingenting vil endre seg. Også unngå å trekke martyr rutine, alt som gjør er har du fortsette å brenne internt mens alle bare erkjenner at du setter opp med det selv om de må tåle mumler.
 • Hvis din mann har sagt seg villig til å utføre visse oppgaver, men ikke gjør det, ikke maser eller kjefte på ham. I stedet spør ham om han tror han vil fortsatt være i stand til å gjøre dem, og at du virkelig vil sette pris på hjelp.
 • Menn og kvinner er forskjellige på mange måter, så ikke forvent ham til å gjøre husarbeid akkurat som du ville gjøre dem.
 • Aldri gjøre om husarbeid etter at mannen gjorde dem. Dette vil sikkert hindre ham fra å ville gå innebære å hjelpe til i huset.
 • Ikke broach emnet for å hjelpe rundt huset under en krangel eller anspent situasjon, vil du aldri få den hjelpen du trenger og fortjener.