Wkino

Hvordan å overgi seg et spedbarn under trygge havn lover

I alt 50 Europa og Puerto Rico, er det trygg havn lover utformet for en forelder å overgi seg et nyfødt barn til utpekt "trygge havner". Designet for å beskytte spedbarn mot omsorgssvikt eller mishandling, har de fleste stater ikke stille spørsmål om hvorfor du snu over foreldreretten til barnet. Hvis du eller noen du kjenner er gravid og føler ikke at barnet kan heves trygt under omsorg av begge foreldrene, kan barnet være vanligvis tilbakelevert uten risiko for straffeforfølgelse.

Trinn

Hvordan å overgi seg et spedbarn under trygge havn lover. Overgi spedbarn innenfor den juridiske tidsrammen gitt under relevant lovgivning for staten.
Hvordan å overgi seg et spedbarn under trygge havn lover. Overgi spedbarn innenfor den juridiske tidsrammen gitt under relevant lovgivning for staten.
 1. 1
  Forskning trygg havn lovene i staten. Den trygg havn loven er av staten, ikke drevet av føderal lovgivning. Finn ut hvilke rettigheter du har med hensyn til juridisk immunitet, hvor og hvem du kan snu barnet, og aldersgrensen. De fleste stater krever barnet være under 72 timer gamle, mens noen stater har opptil en måned for foreldrene å bestemme (se "Tips"). Lær hva de spesifikke lovene er for din jurisdiksjon.
 2. 2
  Kom opp med en plan. Hvis du kan, diskutere dette med en annen person som mener du stoler på, enten det er den andre forelderen, din familie, venner, en lege, eller en religiøs leder. Bestem deg for hvor du skal føde, og hvor du vil overlate barnet, og om du trenger noen til å følge deg for støtte. Du kan selv ønsker å vurdere noen andre opptrer som agent i stedet for å overlate barnet selv.
 3. 3
  Føde barnet. Hold barnet trygt, varmt, og næret. Pakk ham eller henne i et teppe eller en genser. Fôr og endre babyens bleier når det trengs. Beskytte barnet mot overgrep. Hvis du eller barnet er truet, ring politiet umiddelbart.
 4. 4
  Overgi spedbarn innenfor den juridiske tidsrammen gitt under relevant lovgivning for staten. Bringe barnet til forhåndsbestemt trygg havn, og spør en offisiell hvis de er riktig person til å motta et spedbarn for akutt varetekt under trygg havn lov.
  • De hyppigste trygge havner er brannstasjoner og akuttmottak på sykehus, men sjekk din statens krav, slik at du ikke kjører inn i problemer.
  • Du kan bli bedt om korte medisinske spørsmål eller være gjenstand for en kort fysisk undersøkelse, avhengig av jurisdiksjon lover.
 5. 5
  Be om fra sine kjære. Å gi barnet ditt opp er ikke en lett avgjørelse, og noen ganger følelser kan være overveldende. Ikke vær redd for å be om støtte - disse følelsene er vanlig og tapping dem opp kan være farlig.

Tips

 • Til dags dato har ca 49 stater og Puerto Rico vedtatt trygg havn lovgivning. Fokus for disse lovene beskytter nyfødte. I ca 13 stater, kan spedbarn som er 72 timer gamle eller yngre tilbakeleveres til en utpekt trygg havn. Omtrent 16 stater og Puerto Rico akseptere spedbarn opp til en måned gammel. Andre stater angir varierende aldersgrenser i sine vedtekter.

Advarsler

 • Ikke misbruk eller forsømmelse spedbarn. Hvis det er noen tegn på misbruk eller forsømmelse når du overlate barnet, vil du være potensielt ansvarlig for påtale.
 • Ikke slippe av barn på døren til trygg havn og gå. Du må fysisk overlate barnet til rette myndighet. Hvis du faller fra et barn på en kirke der dette er tillatt, må du være sikker på en passende person er til stede for å ta imot barnet.

Ting du trenger

 • Bleier
 • Varme klær
 • Carry kurv eller lignende for barnet
 • Medisinsk informasjon