Wkino

Hvordan å kutte fliser

Hvis du planlegger en gjør-det-selv flislegging jobb, må du kutte flisen til å passe sammen rommets omkrets og rundt hjørner, bare for å nevne noen få situasjoner. Du kan kjøpe en flis kutter fra et hjem forbedring butikken for mindre jobber med keramiske fliser. Men for naturstein fliser, tykkere fliser eller større jobber, vil du ønsker å kjøpe eller leie en våt sag. I tillegg kan du bare lage rette kutt med en manuell flis kutter, så du trenger flis knipetang eller en våt sag til å skjære hakk og andre spesielle kutt.

Trinn

Hvordan å kutte fliser. Kjøp en flis kutter som er bredere enn fliser.
Hvordan å kutte fliser. Kjøp en flis kutter som er bredere enn fliser.

Kutte fliser med en flis kutter

 1. 1
  Kjøp en flis kutter som er bredere enn fliser. Hvis du legger et diagonalt mønster og må gjøre diagonale kutt, måle størrelsen på flisen fra hjørne til hjørne og kjøpe en flis kutter som er bredere enn det. Det bør også ha en roterende guide som lar deg gjøre kutt i forskjellige vinkler.
 2. 2
  Øve flis kutter med noen skrap flis eller rimeligere stykker.
 3. 3
  Med blyant lage en hake på begge sider av den glaserte side av flisen, hvor snittet begynner og slutter.
 4. 4
  Skyv spaken på flis kutter så bladet er nærmest deg.
 5. 5
  Legg flisen i kutteren med glasur side opp. Sørg for aksemerkene er direkte over ledelinje, og flisen er tettsittende mot stopperen. Hvis du trenger kutte flere fliser helt like, justere vinkelmåler måleren så det er mot siden av flisen og skru den på plass.
 6. 6
  Flytt spaken slik at karbid eller tungsten-stål hjul er på avmerkningsmerket på kanten av flisen. Trykk ned spaken og dra hjulet over flisen med jevnt trykk for å skjære gjennom glassert overflate. Bevegelsen skal være sammenhengende. Bare scorer flisen gang.
 7. 7
  Trykk ned spaken for å legge press på begge sider av delestreken, som nå er den svakeste punktet på flisen, og smekk den i to.
 8. 8
  Gni en skjerping stein mot klippekanten av flisen for å glatte det. Hvis klippekanten blir skjult under støping, kan du hoppe glatter den.

Kutte fliser med en våt sag

 1. 1
  Fyll sagens reservoar med vann.
 2. 2
  Juster guide for korrekt måling eller markere cutting linje på glassert siden av flisen.
 3. 3
  Legg flisen forsiden opp snuggly mot føreren.
 4. 4
  Slå på sagen og la bladet gjøre jobben kutte flisen. Kuttet vil bli renere hvis du ikke tvinge flisen i bladet.

Tips

 • Du kan bruke en flis kutter å score begge linjer med en L-formet hakk, men du er nødt til å bruke fliser knipetang å knipse langs en av linjene og håper stykket bryter jevnt langs den andre linjen. Fliser knipetang ligner tang og har en karbid kanten. Det vil være mindre avfall med en våt sag for hakk kutt.

Advarsler

 • Porselen eller tykkere keramiske fliser kan ikke lage et rent kutt med en manuell flis kutter. Forvent mer avfall eller bruke en våt sag. Naturstein fliser må kuttes med en våt sag.
 • En manuell flis kutter kanskje ikke å kutte en smal stripe av flis som er mindre enn en halv tomme bred.

Ting du trenger

 • Flis kutter eller våt sag
 • Blyant
 • Slipestein
 • Fliser knipetang