Wkino

Hvordan å gjete kveg

Herding storfe er en kunst og en vitenskap som krever tålmodighet, kunnskap om flight-sone, og en bit av storfe psykologi. Herding storfe er like gammel som tiden selv, like gammel som da de første storfe hvor tamme over 50.000 år siden, og like gammel som storfe stasjoner gjort i det gamle Vesten.

Herding er en metode gjøres ved gjeterhunder og / eller mennesker å flytte en flokk med kveg fra ett område til et annet, enten fra en beitet område til et friskt beite, eller fra beite til håndtering anlegg der storfe er kjørt gjennom løpet og knuse å bli vaksinert, ormekur, dehorned, tagget, etc. før de ble sluppet ut på beite igjen.

Trinn

Hvordan å gjete kveg. "Flight sone".
Hvordan å gjete kveg. "Flight sone".

Forstå flight sone

 1. 1
  "Flight sone" flight> Dette er på kort sikt brukes til å beskrive den maksimale avstanden som et dyr er behagelig å holde i ditt nærvær. Hvis du er utenfor flyet sonen, vil det ikke være noe bevegelse. Steg inni flyet sonen, og du vil få bevegelse går bort fra deg. Fly soner har det som kalles en "Point of Balance", som er det punktet som påvirker hvor et dyr kan bevege seg i henhold til "trykket" brukt til det. En storfe er Tyngdepunktet er som regel på, spesielt i lukkede rom, og bestemmes av dyrets vidvinkelsyn. Imidlertid kan balansepunktet i en åpen-penn eller beite ikke være på skulderen, men kanskje i øyet, halsen, eller til siden. Det er ingen gjennomsnittlig avstand på flight en sone et dyr. Hver flight sone avhenger av hvor " tam "et dyr er, og hvor rolig eller spent dyret er. Rute sone alltid er den største rundt hodet området, og minste rundt hoftene.
  • Legge press bak balansepunktet vil alltid gjøre et dyr bevege seg fremover. Legge press foran balansepunktet vil alltid gjøre dyret flytte bakover.
  • Legge press direkte til høyre for dyrets skulder vil gjøre ham flytte til høyre, og det samme hvis du flytter i en 90 graders vinkel i forhold til dyrets venstre skulder.
 2. 2
  For å gjøre et dyr stopp, stopp når du er forbi det punktet av balanse og når dyret føler du er ute av sin flight sone. For å bevege bare ett dyr, stoppe vandre når balansepunktet av dyrene ble krysset. Husk å holde deg rolig.

Flytte storfe beite

 1. 1
  Gå ut til flokken av storfe som er i et beite eller innhegningen. Være avslappet og rolig som du gjør det, og sørg for at du er i humør der du kan håndtere og gjete buskapen så rolig som mulig.
 2. 2
  Gjøre de nødvendige forberedelser. Være forberedt på forhånd før du begynner å gjete dem til det angitte området. Åpne portene du vil kveget til å gå gjennom og lukke alle portene som du ønsker kveget å ikke gå gjennom.
 3. 3
  Få buskapen i en løs flokk. Start med å flytte i sikksakk bevegelse for å få dem i en løs flokk, arbeider fra baksiden av flokken. Ikke sirkel rundt kveget. Bruk kraft fra ytterkantene av flokken eller den kollektive flight sone, for å flytte kveget inn en løs samling. Du kan indusere de bakre dyrene til å begynne å bevege seg ved å gi dem en "rov" stare, simulere stalking bevegelse av et rovdyr dimensjonering opp flokken. Ikke dvele for lenge i et dyrs blind flekk skjønt, ellers vil det snu og se på deg. Ta deg god tid, så du må kanskje gjøre store bevegelser i henhold til hvor stort beite er og hvor langt ut storfe er spredt ut. Denne første trinnet kan ta alt fra 5 til 30 minutter lang.
  • Ikke gå etter løse etternølere, som de vil bli trukket ut av skogen eller er på ene siden vil bli trukket til flokken. Og ikke gjeng dem opp raskt, som du bare vil at de skal være litt engstelig om din oppførsel og ikke ta seg plutselig i frykt og flukt. Angst alltid kommer før frykt og flukt.
 4. 4
  Flytte dem dit du vil de skal gå. Å starte initiere bevegelse i den retningen du ønsker dem til å gå, legg press på kollektive flight sone. Fortsett sikksakk bevegelse, men trykker nærmere inn i flokken, går vinkelrett på retningen at flokken skal gå. Når den beveger seg i den ønskede retning, vil det være litt lettere å holde dem i bevegelse.
  • Dyr vil alltid starte vaklende eller sirkle vekk fra ønsket retning, bare så de kan lokalisere hvor du, det handler, er. Dette er en naturlig anti-aggressiv adferd, som de alltid ønsker å vite hvor rovdyr er og hva dens intensjoner er. Dette kan skje dersom føreren (eller rovdyr) er i sin blinde flekk. Så for å holde dette sirkle oppførsel skjer, eller for å rette dem og holde dem i samme retning de skal gå, ikke forbli, selv et øyeblikk, i alle dyrets blindsonen. Umiddelbart stoppe eller endre bevegelsen de kommer som et middel for å avlaste trykket og belønne dyrene for fremover.
 5. 5
  Flytt gjennom porten. Når du kommer til gate, stå i nærheten av inngangen til porten (ikke rett foran eller rett etter det), og flytte deg fremover og bakover for å kontrollere bevegelsen av dyr gjennom porten. Flytte fremover vil stoppe bevegelsen, og beveger seg bakover vil avlaste presset og la dyrene å bevege seg gjennom porten.

Flytte storfe gjennom en fungerende smug eller rase

 1. 1
  Flytte storfe i de holder penner med de samme metodene som er beskrevet ovenfor. De samme bevegelsene for å flytte storfe fra beite til beite kan brukes i å flytte storfe i en innhegning. Her er noen konkrete situasjoner:
  • Gjennom porten: Kontroll av antall storfe inn en port som beskrevet i trinn på gate bevegelser ovenfor, flytte bakover for å frigjøre spenninger og tillate flyt gjennom porten, deretter flytte forover for å stoppe ytterligere bevegelse. Dette er meget nyttig ved å regulere antallet av dyr som er tillatt gjennom et løp eller arbeider smug i en tid.
  • Gjennom behandling anlegget: Å få dem til å flytte fra karet til rase, gå i motsatt retning de skal gå. Dette vil sette deg bak deres synspunkt balanse når du går bort fra dem, la dem flytte ned løpet til det ikke flere dyr kan skrive det. Når du trenger å holde dem fremover, men ikke bakover, gå bort fra dyrene i samme retning de var i bevegelse og gå tilbake til det punktet der du startet på, og gjentar bevegelsene dine behov.
  • Into the squeeze sjakten: Flytte ett dyr i en klemme sjakten involverer føreren stoppe bevegelsen når balansepunktet er krysset.
 2. 2
  Release etter behandlingen er gjort. Når du slipper en storfe fra klemme sjakten, stå bak balansepunktet, eller gå i motsatt retning dyret er å gå, setter deg bak balansepunktet.

Tips

 • Alltid forbli rolig og stille ved håndtering av storfe. Ikke bli sint, frustrert, opphisset, eller nervøs, ellers storfe vil kjenne din tilstand og gjenspeile det i sin adferd, slik at de blir glade og engstelig også. Ikke kjefte eller bruke for mye kraft (som slo dem med sortering stick, gi dem litt for mange skudd med kveget prod, etc.) for å få dem i gang. Ikke bare er det dyreplageri, men det vil ikke føre dem adlyde dine ønsker, det vil øke sin frykt og ønske om å komme seg unna.
 • Storfe er fôr-orienterte dyr, og vil trene lett når gitt en mat belønning for å lære et bestemt atferd eller bli betinget til en bestemt lyd eller syn. En samtale eller lyden av et horn (og konsistens) vil tilstand storfe til å komme å få noe å spise, og å bidra til å få dem til å flytte til et område du ønsker dem til å gå.
 • De gjeting trinnene ovenfor er primært brukt for storfe som lever i store systemer som store rancher eller i feedlots hvor de ikke er vant til menneskelige behandlingsprogrammer. For de storfe som er svært vant til eller helt tam mot sine menneskelige handlers, disse storfe trenger å bli ledet inn i et nytt beite eller innhegningen, som gjeting (med mindre du bruker en storfe hund) er ofte ikke den beste løsningen og vil forvirre og skremme dem.
 • Husk alltid at når du håndterer dine storfe, er du trene dem. Storfe vil svare på men du håndterer dem, gode eller dårlige, konsekvent eller ikke.
 • Du kan bruke disse teknikkene for å gjete andre flokk dyr, også.
 • En hund, helst av en spesiell rase, kan hjelpe deg flokken. Sørg for at hunden er trent slik at han ikke angriper eller panikk dyrene og, spesielt med mindre dyr, at hans gjeting teknikken ikke vil skade dem. Ducks, for eksempel, bør stirret ned - ikke kløp på.

Advarsler

 • Som nevnt ovenfor, ikke kjefte eller jage storfe, da dette bare vil øke stress, og kan føre til at noen dyr for å bli aggressive når de føler seg innesperret. Cornered dyr er svært farlig, og kan føre til alvorlig skade eller drepe deg.
 • Spent, vill bevegelse kan også forårsake mye skade på utstyr og til og med skade på dyrene selv. Rolig, langsomme bevegelser den raskeste måten å få dem i bevegelse og går på den måten du ønsker å gå uten noen problemer.