Wkino

Hvordan komme i gang i å heve sauer

Raising sauer er givende - enten det er for ens levebrød, som en kilde til hjemmelaget mat eller som en hobby. Men suksess i å øke sau krever god planlegging på forhånd og solid, kontinuerlig styring av sau gård. Her er noen start tips for å hjelpe nybegynnere som starter ut med sauer hevingen. Mer komplekse emner på sau raising vil bli lagt i løpet av tiden.

Trinn

Hvordan komme i gang i å heve sauer. Bestem grunnen til at du ønsker å holde sauene.
Hvordan komme i gang i å heve sauer. Bestem grunnen til at du ønsker å holde sauene.
 1. 1
  Bestem grunnen til at du ønsker å holde sauene. Sau er holdt for en rekke årsaker - av hensyn til å tjene til livets opphold fra deres ull, skinn, kjøtt og melk, av hensyn til hobby oppdrett for å få organisk hjemmelaget kjøtt og for sine andre produkter, for vegetasjon kontroll, eller for å være et kjæledyr. Noen mennesker selv liker å heve sauer som en erstatning for tomme reir syndrom. Det er viktig å forstå fra begynnelsen at du ikke kan prøve å gjøre alt med denne multi-purpose dyr fordi ulike raser er mer egnet til ett aspekt eller annet og beite, fôr og produksjon praksis vil variere avhengig av hva du ønsker sauene for. Med mindre du har den nødvendige tid, relevant erfaring, tilstrekkelige ressurser og hensiktsmessig beite, ikke over-utvide!
 2. 2
  Tenk hvis du har økonomiske ressurser og tid ressurser til å heve sauer. Økonomi involvert i å sette opp en sau-avl drift inkluderer kostnadene for sauene, kostnaden for fekting, en innmating nødvendig, vaksinasjoner og veterinær sjekker og transportkostnader. I tillegg må enhver kravet om å lagre mat og gi et krisesenter for lamming og svært dårlig vær for å bli tatt i betraktning.
 3. 3
  Velg en rase innenfor disse kategoriene:
  • Ull raser - Merino, Ramboullet, etc.;
  • Kjøtt raser - North County Cheviot, Southdown, Dorset, Hampshire, Suffolk, og Texel etc.;
  • Melke raser (både ull og kjøtt) - Columbia, Corriedale, Polypay, og Targee etc., og
  • Triple formål raser (melk, ull og kjøtt) - hovedsakelig i Europa.
 4. 4
  Bestemme hvor mange sauer du vil kjøpe. Hvor du er og produktiviteten i landet vil bestemme hvor mange sauer du er i stand til å opprettholde. I tillegg, hvis du søker å gjøre en fortjeneste fra sauene, vil du trenger å faktor i markedsprisene og de sannsynlige avkastning. Mange steder er det svært vanskelig å gjøre en fortjeneste fra sau heve på en liten skala. Det blir enda vanskeligere når miljøet omfatter en hard vinter og ekstra fôr og ly må være tilgjengelig for sauene.
 5. 5
  Lag et egnet miljø for sauene. Bestemme hvor mye land du har tilgjengelig for sauene dine. En grov tommelfingerregel er fem søyer per acre.
 6. 6
  Noen organiske sauer oppdrettere tror det er mulig å kjøre så mange som 18 sauer per hektar. Beite må også være produktiv. Sørg for tilstrekkelig gjerde rundt området for å forebygge vandring og for å hindre hund (tam og feral) eller andre animalske angrep. Gi noen form for enkel ly for sauene - voksen sau er ganske hardføre, forutsatt at du har valgt riktig type for været i din region.
 7. 7
  Bestille din valgte rase fra en sertifisert oppdretter. Kjøp saueraser fra anerkjente oppdrettere. Det bør være en lokal eller nasjonal sau oppdretter forening som kan hjelpe deg til å finne navnene på oppdrettere. Sjekk på nettet eller i telefonkataloger.
 8. 8
  Ta med sauene hjem. Hvis du kan ha sauene levert, er dette åpenbart lettere. Hvis du må samle dem selv, leie eller kjøpe en egnet sau trailer for sikker transport. Hvis du trenger å gjøre flere turer, sørg for at oppdretter ikke er for langt borte fra deg eller at du trenger å legge til rette for overnatting for deg og sauene.
 9. 9
  Mate dem ved behov. Nøkkelen til fôring sauer er å sikre god kvalitet beite. Dårligere beite bør suppleres med høy, spesialisert pellets og salt slikke blokker. Når sauene er ute av stand til å beite, for eksempel om vinteren når snøen er på bakken eller under en tørke når beite er dårlig eller ikke-eksisterende, vil du være forpliktet til å mate sauene daglig. Dette er en tidkrevende prosess, så bør du vurdere denne muligheten hvis du ikke er jordbruk heltid.
 10. 10
  Sørg for at det alltid er friskt vann. Sikre en jevn tilførsel av vann, vanligvis i form av et langt trau tilgjengelig med mange sauer samtidig. Kontroller regelmessig at vannet blir resirkulert daglig (om elektrisk drevet ved hjelp av pumpen), eller sørge for å endre vann for hånd daglig. Hvis du ikke gjør det vil de bli syke.
 11. 11
  Kam dem og vaske sauene regelmessig. Hvis du heve sauer for ull, som viser, eller som kjæledyr, sikrer regelmessig stell en sunn og ryddig fleece.
 12. 12
  Hold sauene ormekur og sunn. Sørg for at sauene blir ormekur regelmessig med en kommersiell ormekur lim egnet for sau. Andre hensyn inkluderer dyppe sau for å hindre skadedyrangrep og noen steder blir haler kai som en forholdsregel mot fly-blåst sykdom. Hvis du er i et område utsatt for munn-og klovsyke utbrudd, ta nødvendige forholdsregler for å beskytte sauene. Oppsøk veterinær råd om de beste og mest humane prosedyrer for å beskytte sauene mot sykdom.

Tips

 • Spør oppdretter eventuelle spørsmål du måtte ha. Sørg for at du holder oppdretter kontaktdetaljer, som du kan ha spørsmål i mange måneder å følge.
 • Hvis du planlegger å avle sau, tildele ekstra tid til omsorg for søyer og lam på lamming tid. Rovdyr må holdes i sjakk, de unge og deres mødre må shepherded til trygge birthing steder og foreldreløs lam må hånd-raising.
 • Du må være sterk for å heve sauer. Eller har noen i familien som er sterk nok til å snu sauer over for ulike aktiviteter som å sjekke føtter, trimming føtter, klipping, vaksinering, birthing etc.
 • Sau avfall er et utmerket hage gjødsel - sauer gjødsel inneholder mer nitrogen, fosfor og kalium enn hest eller kugjødsel.

Advarsler

 • Bestille bare fra en sertifisert oppdretter.
 • Kontroller at du er i stand til å ta vare på sauene for en stund.
 • Vet prisen på høyet, og se om det fungerer i budsjettet.
 • Pass på at du har lov til å heve sauer hvor du er.
 • Hunder og rever er nummer én fiender av lam. Sørge for at tilstrekkelige forholdsregler er tatt i forkant av lamming å holde rovdyr ute av birthing området.
 • Alltid ha friskt vann for sauene å drikke.

Ting du trenger

 • Ull sakser
 • Oppslagsverk
 • Sheep sjampo
 • Sau kam
 • En landbruks sone for å heve dem i
 • Fôr
 • en sau.