Wkino

Hvordan kjøpe storfe

Kjøpe storfe er en viktig del av kvegdrift. Å vite hva du skal se etter og finne de beste tilbudene tilgjengelig ved kjøp av storfe kan presentere litt av en utfordring, spesielt hvis du ikke vet hva som er involvert eller hvordan du skal gå om å kjøpe storfe. Det er to hovedmåter storfe kan kjøpes: ved auksjon eller ved privat avtale (eller en-til-en). Denne artikkelen går ikke inn i de dype detaljer, heller, presenterer det deg med de første grunnleggende om hva du må gjøre for å starte ut å kjøpe storfe.

Trinn

Hvordan kjøpe storfe. Bestem deg for hvor mye du er villig til.
Hvordan kjøpe storfe. Bestem deg for hvor mye du er villig til.
 1. 1
  Vet hva slags kveg du leter etter. Du må allerede vet hva rase, alder, vekt, klasse og type storfe du leter etter. Den type storfe du leter etter avgjør hvilken rase (eller kompositt) du er interessert i.
  • Skriv inn = biff eller meieriprodukter.
  • Class = alder / kjønn gruppe for en bestemt type husdyr, i dette tilfellet storfe. Klasser for salg storfe omfatter følgende:
   • Bulls: bull kalv, weaner / Weanling bull, yearling oksen, to år gamle oksen, moden bull, bologna bull
   • Kyr: avlet ku, åpen ku, tre-i-ett (ku avlet med kalv i siden), cutter ku, canner ku, slakting ku.
   • Kvige: avlet kvige, mater kvige, åpen kvige, Weanling kvige, kvige kalv
   • Steer: mater styre
  • Vekt er alltid omtrentlige, avrundet til 100 lbs (45kg).
  • Et ord om raser med store horn: Vær oppmerksom på at store horn bety en økt risiko for å skade deg selv ved håndtering av storfe, samt skremmende andre dyr, inkludert hester. Pass på at du ønsker å eie storfe med store horn, de ser bra ut, men de er vanskeligere å transportere og å tjore.
 2. 2
  Bestem deg for hvor mye du er villig til. Dette er alltid viktig, som du ikke ønsker å være å kjøpe et dyr som du ikke kan betale opp foran med en gang. Det er også viktig å ha en fast grense i tankene når du deltar på en auksjon, for å unngå å bli revet med.
  • Selvfølgelig hvis du ikke har penger rett på hånden, må du lage ordninger for å betale senere, helst så snart som mulig slik at du ikke glemmer.
 3. 3
  Velg hvor du ønsker å kjøpe storfe. Du har to hovedalternativer: privat salg, eller auksjon. Uansett hvor du ønsker å kjøpe er ditt valg. Bare husk at auksjonen er først og fremst for å selge syke, uønsket eller slakte-bare dyr. Du må være svært årvåken og ikke bære ditt hjerte på ermet når plukke og velge hvilket dyr [s] å by på og til slutt kjøpe. Du vil heller ikke være i stand til å snakke med, eller til og med kjenner eieren, av dyrene går gjennom auksjonen ring. Private-traktaten er det beste valget, så du har en sjanse til å se på og studere dyrene du ønsker å kjøpe og å snakke med eieren i tillegg hvis du har spørsmål. Det betyr også en mye redusert fare for eksponering til sykdommen som ville oppstå i en generalisert salgssteder.
  • Andre steder for å kjøpe storfe inkludere rasen registret eller Breeders 'nettsider, stat, provins eller fylke messer, online auksjon nettsteder / fora / e-postlister (kjøperen pass), lokale medier og blader, og muligens din lokale veterinær / landbruket lærer / andre fagpersoner involvert i landbruket.
 4. 4
  Lage ordninger for å se dyrene av interesse. Telefon eieren å forklare at du er interessert i å komme over til se på hans eller hennes dyr. Spør hvilken tid og dato du bør forventes å være der. For auksjonen må du ringe auksjonen mart å få ganger på salg datoer og hva storfe blir solgt på hvilken dato.
 5. 5
  Gå til gården eller ranch og ta en titt på eiers dyr. Du bør være i stand til å få en titt på de andre dyrene eieren har på hans / hennes gården for å se den generelle tilstanden og helse de er i. Still spørsmål om rasen, avl, kalver, avvenning, alder, helse historie, etc.
  For auksjonen, bør du være i stand til å ta en titt på storfe i sine penner før starten av salget, og når de går gjennom ringen for å foreta en rask vurdering ringe på om de er verdt å kjøpe eller ikke. Spesielle tegn å se etter er:
  • Øyne: Bør være lyse, klare og ikke rennende (ingen utflod), sprø eller blodskutte.
  • Nese: Bør være kul, fuktig snute, med hyppig slikking, puste bør være jevnt og ikke arbeidet, pass utslipp, hoste, piping i brystet eller uregelmessig pust.
  • Coat: Glossy, ren og umaskert, fri for skadedyr, pass opp huden med parasitter, utslett eller kjedelig og tørt hår.
  • Vekt: Gjennomsnittlig vekt for rasen, pass avmagrede eller tynn storfe.
  • Attitude: Curious, våken og tilfreds, pass storfe som står bortsett fra flokken, som virker uinteresserte eller som viser tegn på dårlig humør. Sjekk spinnehjul - jo lavere spinnehjul, jo mindre flyktig dyret.
  • Mobilitet: Walking skal være enkelt og gratis halter, pass treg eller ujevn gangarter eller krum posisjoner når du sitter; dyret skal kunne stå opp fra sittende stilling med letthet.
  • Juret (for meieri / avl): Det skal være sunt, størrelse er ikke nødvendigvis en indikator på en god juret. Det bør sitte fremover, ikke synke og ikke være for kjøttfulle. Observere kua når hun går - juret skal ikke vise for mye sideveis bevegelse.
 6. 6
  Forhandle en pris. Det er nyttig å vite hva som er en god pris for dyrene som blir solgt på forhånd for å unngå å bli dratt av (å betale mer enn hva de er verdt), eller verre. De fleste storfe som selges av private traktat er enten solgt i henhold til gjeldende priser på en $ / CWT (ett hundre vekt) basis, med unntak for rasekatt lager, noe som kan være litt dyrere. I auksjonen, må du ha en maksimal pris du kan by opp til for et bestemt dyr, og holde budgivning inntil enten det blir solgt til deg, eller prisen er for høy for deg å by på.
  • Hvis dyret [s] er ikke verdt din tid eller ikke til dine forventninger, hverken kjøpe eller by på dem. For å kjøpe storfe en-mot-en, forteller eieren du bare shoppe rundt og utveksle annen småprat, så si en vennlig "takk for at jeg fikk se på dyrene."
  • Når forhandle pris, ikke bare tenke på penger og storfe. Også be om kompetanse som en del av prisen, nemlig muligheten til å ringe eieren for en angitt tid i fremtiden for å stille spørsmål eller be om hjelp, spesielt der det kan oppstå problemer.
  • Be om å få se - og deretter sjekke - de relevante registrering papirer før signering for kjøp. Også be om å se vaksinering, ormekur og produksjon poster.
 7. 7
  Kjøp kveget du har valgt. Hvis de er verdt det, og eier og samtykker du om en pris for dem, kjøpe dem. Når du betaler for storfe, ikke ta med kredittkort, debetkort eller noen andre kort med deg. Cash eller er best for denne typen kjøp. De fleste auksjonene er et unntak om, som normalt vil de akseptere debet-eller til og med kredittkort, i tillegg til kontanter eller sjekk (sjekk).
  • Spør om det er en garanti. Ikke alle selgere er villige til å gi dette, men hvor selger er, få det skriftlig.
 8. 8
  Ta med storfe hjem. Normalt personen kjøpe husdyr bør ha en trailer å ta dem hjem i. Hvis du ikke har en trailer som foreløpig, kan du ordne med selgeren for å hale dem hjem for deg. Når hjem, bosette dem i deres nye omgir gradvis, mate dem godt og holde et tett øye med dem for de første dagene før de virker tilfreds.
  • Alltid ha et eget område satt opp for nye storfe blir brakt hjem. Dette gir dem en sjanse til å akklimatisere seg til sin nye plass, se dine eksisterende storfe uten egentlig å måtte møte dem umiddelbart og generelt føler deg komfortabel mens settling i.
  • Hvis bringe hjem en flaske kalv, har hans eller hennes melk erstatning klar.
  • Hvis dette er første gang for å eie storfe, vet allerede hvem veterinæren vil være og ha hans eller hennes kontaktdetaljer et sted lett tilgjengelig. Også har en grime og leietau, tilstrekkelig mat, stell utstyr og riktig ly.

Tips

 • Gjør din forskning før du kjøper. Dette vil bidra til å hindre deg fra å kjøpe på et innfall.
 • Unngå å kjøpe syke utseende eller avmagret kyr, storfe med et varmt temperament, knoklete kalver, etc. Du kan ende opp med å kjøpe et dyr som vil koste deg mye mer i hva du betalte eieren. Du kan også vurdere dine eksisterende dyr, en dårlig varmebehandlet eller potensielt farlige dyr blir brakt tilbake til gården kan påvirke andre storfe og selv dyr fra andre arter.
 • Det er mulig å amme et sykt dyr tilbake til helse. Men, i dette valget, må du være klar over mulige konsekvenser - Pengene kan være tapt, andre dyr kan være smittet, din tid vil trenge å bli satt mot omsorg og sluttresultatet kan likevel være en syk eller død dyr. Hvis du tar på denne utfordringen, gjør det med øynene åpne, på den positive siden, kan det noen ganger være en veldig givende ting å gjøre.
 • Tre-i-ett er alltid dyrere enn små kalver eller åpne kviger.
 • Spredning salget er de beste salg for å gå til for at du skal finne og kjøpe noen verdig avlsdyr for flokken din.
 • Vet konformasjon og holdvurdering informasjon før du kjøper. Denne kunnskapen vil hjelpe deg umåtelig, spesielt hvis du ønsker å starte eller utvide en avl flokk med kyr og kviger, og muligens en okse.

Advarsler

 • Ikke kjøp basert på følelsesmessig verdien for en bestemt dyr. Du bør være mer interessert i produktiviteten og bruke til gården din og ku flokk, ikke om det ser søt, eller hvis du synes synd på den fordi den ser syk eller veldig tynn, eller til og med basert på pelsfargen. Imidlertid bør det også nevnes at det kan være unntak fra denne regelen, spesielt med pels-farge og muligens den cuteness faktor. Fremfor alt, ikke ta en smittsom dyret tilbake til din egen ranch - hvis du er i tvil, er det bedre å bruke pengene på en veterinær sjekk før kjøp, eller la det helt.
 • Hold utkikk etter eiere som synes å være utålmodig, defensiv, fornærmet eller selv forteller tilsynelatende høy-historier eller løgner om et bestemt dyr du spør om.
  • Folk som akkurat har kommet inn i kvegbransjen og ikke har en god ide om hvordan å forhandle priser, stiller de riktige spørsmålene eller hvordan du kan se den personen du kjøper storfe fra etter tegn på løgner kan bli svindlet lettere enn de som er mer erfarne kjøpe storfe én-mot-én.
   • Hvis dette kan være tilfelle, og hvis du er som person, ta med en venn med deg, spesielt en venn som er veldig erfaren i ins-and-outs av å kjøpe storfe.
 • Vokt dere for svindel og spammere. Selv om dette er mer sjelden i storfe industrien enn noen annen industri, har du fortsatt må være forsiktig.
  • Vokt dere for selgere som ber deg om bare kontanter og ingen sjekk (sjekk), be om å betale før du sender dyr ut (spesielt hvis du ikke har en trailer for å få dem hjem med), be om kontonummer, kredittkortnummer, eller noe annet relatert til økonomi og bank at selgeren har ingen virksomhet å vite.
   • Disse type mennesker er de å unngå og å holde godt unna. Viktigst, hvis de spør etter slik informasjon ikke gi den ut. I stedet, enten fortelle dem at du vil betale dem ansikt til ansikt etter at du har fått dyrene i tilhengeren din, eller fortelle dem: "Jeg ville, men jeg måtte ringe myndighetene først."

Ting du trenger

 • Tilgang til relevante medier for å bla / søke ut salgsmuligheter
 • Registrering papirer
 • Budsjett
 • Vet kontaktinformasjon
 • Passende husly, mat, stell gear, grime, bly, etc.
 • Transport