Wkino

Hvordan å avle kyr og kviger naturlig

Det er så enkelt som dette: Sett gresset foran ku, satte oksen bak kua. Med andre ord, er naturlig avl bare å sette en flokk bull ut med en flokk med kyr eller kviger og la ham gjøre jobben sin for et par uker eller par måneder, deretter trekke ham ut igjen.

Trinn

Hvordan å avle kyr og kviger naturlig. Få oksen sæd testet.
Hvordan å avle kyr og kviger naturlig. Få oksen sæd testet.
 1. 1
  Kjøp en god flokk bull. Kontroller at oksen er en kalving-ease bull hvis du ønsker å naturlig avle kviger, eller en flokk bull som er valgt for å forbedre, ikke motbevise det. Se på rasen [s] kyrne dine er laget av, og velg din bull derfra. Det kan være lurt å kjøpe en rasekatt bull å starte en kryssing operasjon, eller en okse av samme eller lignende avl som kyrne dine for å få kalver egnet for salg til markedet eller som erstatning. Uansett valg, sørg for at det er en klok en som du ikke vil angre under kalving sesongen.
  • Konformasjon er ekstremt viktig i valg av en god bull for dine kyr og kviger. Hvis du får en okse som har dårlig eksteriør, han enten ikke vil vare veldig lenge, eller vil sire dårligere kalver.
  • Kjøp oksen et par uker eller så før hekkesesongen, spesielt hvis det er et årsgammelt oksen som har vært på en feed-testing stasjon før de blir kjøpt. På denne måten oksen kan bli vant til din gård / ranch, og du kan begynne å få ham på en skikkelig grovfôr kosthold i stedet for korn dietten han er blitt testet på.
   • Unntaket fra dette er hvis oksen har blitt testet på grovfôr, ikke korn, som blir mer og mer vanlig-plass på grunn av behov for mer storfe som skal reises på gress alene.
  • Husk bull-to-cow/heifer ratio når du kjøper en okse. For de fleste flokker, er forholdet en bull til 25 til 50 kyr, avhengig av beite størrelse og alder av oksen. Ku besetninger i store vedlegg vil ofte kreve en mindre bull: ku forholdet enn om at kua flokken var i et mindre kabinett.
   • Eldre okser har en tendens til å bosette flere kuer enn årsgamle eller jomfru okser, så du må ta høyde for det også. En moden oksen vil typisk pare seg med 30 til 50 kyr per sesong, mens med et årsgammelt bull, er 10 til 25 kyr eller kviger tilstrekkelig.
 2. 2
  Få oksen sæd testet. Det anbefales sterkt at du får dette gjort før du kjøper bull ellers vil du ende opp med å betale mye mer enn hva oksen faktisk er verdt. En kvalifisert stort dyr veterinær vil gjøre sæden testing for deg.
  • Hvis du får oksen testet etter at du kjøper ham og finne ut at han er en dud, må du selge ham. Prisen du får for oksen vil være mye mindre enn hva du opprinnelig betalte for.
 3. 3
  Ta oksen til din gård eller ranch. Sette ham i en innhegning med god og solid gjerde, fôr og vann allerede tilgjengelig. Han vil være litt antsy i starten, men bør slå seg ned etter noen dager.
  • Avhengig av flokken helseledelse kriterier, kan du vil eller må karantene oksen for å se etter potensielle helsemessige bekymringer med seksuelt overførbare sykdommer som Trichomoniasis, storfe Viral diaré, Vibriosis, etc. Hvis det er tilfelle må du karantene bull i tre til fire uker før la ham inn med kyr og / eller kviger å sørge for at han tester negativt for eventuelle kjønnssykdommer som kan forårsake skade på flokken din.
 4. 4
  Sett ham inn med kyr eller kviger i starten av hekkesesongen. Du har også valget med å sette dine kyr eller kviger på med oksen, men bare hvis innhegningen oksen er i er stor nok. Du ønsker ikke å ha et beite eller innhegning som er for liten som raskt blir til en skitt velte, og heller ikke et beite for stor slik at oksen blir for utslitt eller ikke kan med hell slå alle på kyr eller kviger av seg selv. Hvis sistnevnte er tilfelle, bør du vurdere å kjøpe en annen okse, helst en som ikke er på samme alder som den første du kjøpte.
 5. 5
  Hold oksen i for så lenge hekkesesongen innebærer. Dette kan være alt fra 45 dager til 120 dager. Ideelt sett bør du ha din hekkesesongen mellom 45 til 60 dager, men selvfølgelig dette varierer mellom gård til gård og ranch til ranch.
  • Sjekk avl flokken [s] regelmessig for å sjekke opp på oksens fremgang med avl kyr / kviger. På denne måten kan du se og se om oksen er aktivt avl hans kvinner eller om han er mer interessert i gresset enn jentene sine.
   • Ofte bruke tid (minst en halv time til en time) ser flokken vil gi deg en god ide om hvor godt og hvor interessert du bull er i dine kyr.
    • Hvis du opplever at din nye oksen ikke er virkelig gjør mye eller noe, kan du hypotese at enten han er en "night rider" (han velger å være mer aktiv avl hans jenter om natten), har noen form for skade deg har ikke merket ennå som er hemme hans avl evne, eller er rett og slett ikke interessert (noen produsenter kaller disse slags okser "homofile okser" eller "homofil oppdrettere").
 6. 6
  På slutten av hekkesesongen, fjerne kyrne fra oksen. Den beste og tryggeste måten å trekke oksen fra flokken er ikke å fjerne oksen seg fra flokken, men å trekke kyrne fra oksen. Du kan gjøre dette ved å hele flokken inn i oksens pennen og gjeting kyrne ut, forlater oksen i pennen.
  • Noen produsenter velger å forlate oksen med kyr fram til starten av kalving sesongen slik at han ikke kommer til å være alene for det meste av året. Du må sørge for å trekke oksen på slutten av hekkesesongen om for en periode slik at du kan oppdage eventuelle for destruksjon formål. Til syvende og sist, skjønt, er den tiden du ønsker å trekke oksen fra kua flokken etter hekkesesongen opp til deg.

Tips

 • Bruk og fysisk undersøkelse for å velge en god okse. Det er mange meninger om EPD, og ​​mange produsenter tror at EPD bør ikke tas for gitt: ofte utseende og visse fysiske egenskapene til en bull er nok for en produsent (riktignok en erfaren en som vet hva du skal se etter) å fortelle om han er god for at produsentens kyr eller kviger eller ikke.
 • Alltid få en bull sæd testet før hekkesesongen for å sørge for at han er egnet og klar til å gå på jobb.
  • Merk at en sæd test bare viser levedyktighet og helse sædcellene ved å se om de har god mobilitet og normal celle fysiologi. Det viser ikke om en okse har libido å avle og er interessert i avl en flokk med kyr og kviger.
 • Eksteriør og temperament er avgjørende i å velge en god flokk bull. Ingenting er verre enn å ha en okse som har forferdelig konformasjon (eller har feil som er litt for åpenbart å ignorere) eller ekkel når du kommer i nærheten eller er i samme innhegningen som ham.
  • En okse har grunn til å være litt bekymret når du er ute i innhegningen hvor han har sine jenter, men han bør ikke være så bekymret for at han gir deg alle slags truende tegn som viser hans side og krummer nakken, rister på hodet på deg, osv. Hvis han viser noen av disse atferd overfor deg eller noen mennesker som må jobbe rundt denne oksen, sende ham så snart som mulig.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på en okse under hekketiden. Bulls kan være, og ofte er farlig i løpet av denne tiden av året, siden han føler han har et harem å beskytte og kan se deg som konkurranse som må behandles med en gang.
 • En okse kan være enda farligere hvis han ikke ser deg som The Boss.
 • Ikke ta det for gitt at en okse kan gjøre jobben sin, og tror at du ikke trenger å se ham gjøre jobben sin. Du vil alltid må sjekke om han faktisk får kyrne avlet eller om han er mer interessert i å holde sin buk full.
  • Den eneste måten å finne ut dette er når du får kyrne graviditet-sjekket etter hekkesesongen er over.