Wkino

Hvordan velge storfe for en stiftelse flokk

Du kan ikke starte en ku-kalv flokken uten å ha noen gode dyr fra begynnelsen. Å vite hvilke storfe skal se etter, hvor du finner dem, og hva de skal gjøre med dem alle er viktig.

Trinn

Hvordan velge storfe for en stiftelse flokk. Velg ditt ku-kalv type operasjon tilsvarende.
Hvordan velge storfe for en stiftelse flokk. Velg ditt ku-kalv type operasjon tilsvarende.
 1. 1
  Velg ditt ku-kalv type operasjon tilsvarende. Se på hva du er i stand til og hva du ønsker å oppnå når du kjøper storfe. Er du klar til å ta på seg ansvaret for en seedstock / rasekatt oppdretter? Eller vil du heller starte på den enkle ruten som innebærer å kjøpe kyr å selge kalver ved slutten av hvert år?
  • Reinrasa eller seedstock ku-kalv operasjoner innebære starter med og slutter med overlegen forelder lager for å selge topp kvalitet okser og kviger som andre produsenter ønsker eller trenger for sine besetninger. Kunnskap innen genetikk,, eksteriør, markedsføring, er finansiering, journalføring, blant annet avgjørende hvis du ønsker å ha en rasekatt operasjon. Med denne typen operasjoner, får du velge din favoritt rase og bedre på det og bruke det som et salgsargument til andre oppdrettere.
  • Kommersielle ku-kalv operasjoner innebære starter med middels til god forelder aksje som kan være rasekatt, straight-avlet eller krysset for å produsere kalver som selges til biff markedet. Du gjør ikke på langt nær så mye markedsføring, kampanjer og journalføring som renrasede oppdrettere er, men du har fortsatt å selge kalver og holde orden på flokken sin fremgang. Med kommersielle operasjoner, kan du starte med hvilken som helst rase eller krysset du liker, med utfallet å produsere kalver, med gode avvenning eller yearling vekter, å bli solgt til biff markedet.
 2. 2
  Velg ditt rasen [s]. Hvor du bor, din klima, årstider, terreng og vegetasjon sone er primære faktorer som vil påvirke dine avgjørelser på å velge hva kuer du ønsker. Noen ting å vurdere omfatter:
  • Se etter kyr som er lite vedlikehold, vedlikeholde på grovfôr alene, har svært liten eller ingen kalving problemer, god konfirmasjoner (jur og føtter viktigste), godt temperament, og har god morsrollen evne.
  • Velg kyr som vil gjøre det bra i klima og på hva slags vegetasjon du vil ha dem på;. De må ikke bare overleve, men å trives også velge raser på hva dine personlige preferanser er, hva lokale markeder er ute etter, pelsfarge, horn / spurte, etc.
 3. 3
  Finn en god anerkjent oppdretter eller noen som selger den type storfe du leter etter. En rasekatt oppdretter kan være det beste stedet å begynne for enhver nybegynner storfe-person.
  • Finn en oppdretter som har vært i bransjen i minst 20 år, og en som reflekterer hvordan du skal ta vare på og heve storfe.
 4. 4
  Se på oppdretter / selger 's storfe. Spør om du kan komme over å se på hans eller hennes kyr og andre dyr for salg, og ta bilder av dem. Studer dem senere i din egen stue, for å se hvordan dyrene matche opp så langt som eksteriør og kroppens tilstand er bekymret.
 5. 5
  Still spørsmål. Still spørsmål om helse historie, hva og hvordan de har blitt matet gjennom årene, hvor de har vært reist, snittvekt av kyr, avvenning vekten av kalvene, avl, EPD, og så videre. Lag en liste over spørsmål å stille før du går over det, slik at du ikke glemmer noe du "må ha" eller "kunne ha" spurt. Kryss av hvert spørsmål som du får et svar, slik at du er sikker på at du har dekket alt du ønsket å vite.
 6. 6
  Gå hjem og gjøre vedtak. Studere alle bildene du tok så grundig som du kan, og lese og svare på alle spørsmålene som du husker du spurte oppdretter. Kanskje logger deg på en av storfe fora på nettet som Cattle dag, Rancheiere, Backyardherds eller HomesteadingToday, eller noen annen en du kommer over (den opprinnelige forfatteren denne artikkelen anbefaler på det sterkeste å gå til først, for å få andre cattlefolk uttalelser på kvaliteten og hva slags kuer du får.
 7. 7
  Pass opp eller betale. Kontakt selger for å la dem vite hvis du ønsker å få dem hjem, eller hvis du har besluttet å gå se et annet sted. Naturligvis, være høflig om det. Hvis du valgte de er hva du leter etter, flott! Velkommen til en verden av kvegdrift! Hvis ikke, så holde utkikk, så vil du til slutt kommer over de du ønsker. Lykke til med kjøpet og fremtidige flokk!

Tips

 • Begynne i det små. Begynn med to eller tre gode kyr (god god> som i utmerket kvalitet kyr), eller fem på seks gode til gjennomsnittlig kyr, avhengig av dine operasjonelle mål. Ikke kjøp så mange dyr som landarealet vil holde rett utenfor balltre, som du kan komme i over hodet ditt.
 • En mer detaljert forklaring av trinnene nedenfor er dekket i hvordan å starte opp en biff ku kalv drift
 • Skriv ned alt: tanker, spørsmål, svar, beslutninger, etc., og holde denne informasjonen på et sted hvor du kan få tilgang til dem lett.
 • Kjøp storfe som er ikke mer enn 150 miles unna deg, som storfe som er lenger unna du er ofte de som kan gjøre mer dårlig i ditt område enn de som du kjøpte dem fra. Det kan være unntak skjønt.
 • Studer konformasjon og holdvurdering til et punkt der du ser dem i søvne.
 • Still spørsmål! Ikke vær redd for å finne ut mer informasjon - det er din garanti for kvalitet.
 • Vet prisene på gjennomsnittlig ku eller kvige. Purebreds ofte selger for litt høyere enn reklamefilmer gjøre.
 • CattleToday Forums tilbyr svært ærlige meninger om hvorvidt eller ikke du har gjort de rette valgene.
 • Har kyr (hvis de er avlet) graviditet-sjekket før du får dem, eller spør oppdretter om de har blitt graviditet-kontrollert og få skriftlig bekreftelse på dette.
 • Kjenner risikoen ved å kjøpe avvente kviger versus erfarne avlet kyr, og ta avgjørelser på at så vel som hva du vet og hva slags offer du er villig til å sette gjennom å heve kviger.
 • Lær hvordan du kunstig inseminere (AI) og kyr med deg selv slik at du slipper å få en okse med dine mindre enn et halvt dusin kyr, eller finn en AI tech som kan AI kyrne dine for deg. Bulls er bare for de oppdretterne som har mer enn mer enn 25 kyr.

Advarsler

 • Hvis du bestemmer deg på å få kvigene i stedet for erfarne kyr, pass på at du skal vente i 2 år eller mer før du kan selge kalvene. Kviger er mer moro å kalve ut fordi de ikke har erfaring med kalving, og heller ikke noen ganger akseptere hennes kalv. De pleier også å være over beskyttende av sine kalver når avvenning tid ruller rundt, og vil ødelegge dine gjerder for å komme tilbake til sine kalver.
  • Holde disse i tankene når du ønsker å kjøpe kviger i stedet for eldre kyr.
 • Bulls kan brukes hvis du ønsker å starte med en litt større flokk enn fem kyr. Bare vær forsiktig rundt dem, da de er farlige og har en tendens til å ønske å utfordre deg hvis du ikke har opprettet din dominans med dem ennå.

Ting du trenger

 • Elektronisk tilgang
 • Oppdrettere eller selgere med storfe for deg å vurdere
 • Planer for storfe flokken inn i fremtiden
 • Eiendommen for å finne din flokk av storfe til
 • Graviditet-sjekk av hver ku