Wkino

Hvordan å dyrke soyabønner

Økende soyabønner har blitt stadig mer populært med hjem gartnere. Disse varme været plantene er dyrket i Afrika, Asia og Australia. De har vunnet popularitet i vestlige land på grunn av sin helsemessige fordeler. De er høy i fiber og protein, og området god kilde til kalsium. De smaker godt, too.hi

Hjem gartnere synes det er lett å dyrke soyabønner. De er vokst akkurat som alle andre bush bønne, og produserer høy avkastning.

Trinn

Hvordan å dyrke soyabønner. Forvente at de tar tre måneder fra planting til høsting.
Hvordan å dyrke soyabønner. Forvente at de tar tre måneder fra planting til høsting.
 1. 1
  Forvente at de tar tre måneder fra planting til høsting. Prøv suksesjon planting for kontinuerlig innhøsting over flere uker. I Europa, Sør-og Midtvesten gi de beste voksende regioner.
 2. 2
  Purke soyabønner frø. Det er svart-seeded og grønt-seeded varianter. De svart-seeded varianter dyrkes for tørking, mens grønn-seeded varianter dyrkes for å spise som de er. Plante ute etter siste frost datoen for ditt område. Jorda bør være varm før planting.
 3. 3
  Purke soyabønner frø 2 inches (2 0,5 cm) fra hverandre, ca 1/2 cm (1.27cm) dyp, i rader 20 "til 24" (50cm - 60cm) fra hverandre. Hvis hagen din er begrenset plass, anlegg i doble rader.
 4. 4
  Vann godt etter planting, og en gang to til fire dager senere, bare hvis det har vært noe regn.
 5. 5
  Side kle radene med generelle formål gjødsel under planting.
 6. 6
  Sikre en nitrogen rikt jordsmonn. Soyabønner er lett å vokse. De trives best i full sol, og i varmt vær. De foretrekker et rikt jordsmonn, høy i nitrogen. Jord bør holdes fuktig for optimal vekst.
  • Soyabønner vokser best i jord. Legg husdyrgjødsel og kompost før planting. Påfør gjødsel regelmessig i løpet av vekstperioden.
 7. 7
  Harvest soyabønner når pods er fulle. Skyll pods, deretter koke dem i tjue minutter. Avkjøl, deretter presse pods å fjerne bønner. Bønner kan fryses eller hermetisert.
 8. 8
  Håndtere insekter og skadedyr. Som andre bønner, soyabønner er utsatt for en rekke insekter, særlig biller. De kan effektivt behandles med Sevin, Diazinon eller en rekke andre insekticider.
  • Kaniner spiser konkurransegrunnlaget nye blader. Hvis det er kaniner i ditt område, er en kanin gjerdet ikke en liten detalj, det er en nødvendighet. De vil ødelegge en rad med bønner i en hast, spise konkurransegrunnlaget nye blader. Som nye kan utvikles, vil de komme tilbake for mer.
 9. 9
  Harvest. Høsting skjer i sommer, da frøene nå full størrelse og pods er fortsatt grønt.
  • Hell kokende vann over pods før beskytningen. Dette vil myke dem.

Tips

 • Visste du dette? Soyabønner planter er rike på næringsstoffer. Etter innhøstingen, sette plantene i komposthaug, slå dem i jord.
 • Populære varianter inkluderer "Tidlig Hakucho" og "Envyy".
 • Den japanske samtale avskallede grønne soyabønner edamame, og disse er høy i protein og meget velsmakende.
 • Soyabønner er ikke en hardfør plante. De er utsatt for kulde og frost. Hold off planting før et par dager før all fare for frost er over. I høst, dekke beskjære på kvelder når temperaturen forventes å gå under 40 grader.
 • Soyabønner er belgfrukter. Godt å spise.

Advarsler

 • Bakterielle og Wilt sykdommer er vanlig blant Bean familien. Dette anlegget sykdom kommer med sommer varme og fuktighet. Dette skjer ofte rett før, eller under, modning av avlingen. Soppmidler er anbefalt i områder med høy varme og fuktighet.