Wkino

Hvordan hagen med eddik

Visste du at du kan bruke vanlig eddik som en øko-vennlig ugressmiddel, soppdreper og insektmiddel?

Trinn

Hvordan hagen med eddik. Spray det der du trenger det.
Hvordan hagen med eddik. Spray det der du trenger det.
 1. 1
  Spray det der du trenger det. Først av alt, for de av dere som er plaget av skadedyr og små kryp i hagen, gretten ikke mer. Det vil holde katter i sjakk hvis du sprayer på områder du ønsker å avskrekke dem, særlig at sand-pit du kan ha i hagen for barn, men disse kattene vil insistere på å bruke som sin egen private toalett! Tungt spray full styrke eddik rundt kantene på sandkasse og huske å søke på nytt etter at det regner.
 2. 2
  For kaniner, suge corncobs. Er de kaniner spise grønnsakene dine, spesielt dine bønner og erter? Sug corncobs i full styrke eddik for et par timer før de er grundig gjennomvåt. Du kan også suge dem over natten hvis du ønsker det. Deretter plasserer cobs strategisk rundt din veggis patch. De vil holde kaniner unna for så lenge du re-suge corncobs annenhver uke.
 3. 3
  Spray terskler for å bli kvitt maur. Har du en maur problem? Igjen kan du bruke denne i full styrke til maur og de vil ikke komme noe i nærheten av ting. Dette er svært nyttig hvis du finner en sti av dem gjør en vei inn i huset ditt. Bare spray terskler og på nytt hver par dager for å sikre at de holder seg unna.
 4. 4
  Bruk som en miljøvennlig insektmiddel. Snegler er reelle skadedyr, fordi de spiser både grønnsaker, spesielt lettuces og planter, spesielt hostas. I dette tilfellet fungerer eddik som en gift for snegler fordi hvis du spray snegler med det direkte, vil de dø. Du kan behandle snegler på nøyaktig samme måte. Men fordi eddik er også et ugressmiddel, vær forsiktig der du spray eddik. Salvia for eksempel vil dø, dersom de er sprayet som et havari.
 5. 5
  Lagre frukttrær. Er dine frukttrær blir invadert av bananfluer? Prøv dette agnet, som er dødelig og effektiv. Ta en kopp vann, en halv kopp cider eddik, en kvart kopp sukker og 1 ss melasse. Bland det hele sammen. Ta gamle blikkbokser uten deres lokk og lage to hull i motsatte ender til wire håndtak. Fest håndtakene og legge til en tomme av blandingen til hver boks. Hang 2-3 bokser i hvert tre. Sjekk på fellene med jevne mellomrom for å fylle og rengjøre når det er nødvendig.
 6. 6
  Beskytt dine verktøy. Etter at du har gravd i hagen med hagearbeid verktøy, suge dem i en bøtte med halv styrke eddik. Dette vil fungere som et soppmiddel og drepe alt som kan lure intetanende slik at det er ingen mulighet for krysskontaminering når du bruker dem neste.
 7. 7
  Bruk som en soppdreper. Er dine hageplanter sliter og rosene dine lider av svart flekk eller andre soppsykdommer? Ta 2 ss hvit eddik og bland det med 4 liter kompost te. Nå spray dine hageplanter med denne blandingen og se forskjellen. For roser, er metoden litt annerledes. Ta 3 ss cider eddik, og bland det med 4 liter vann for å kontrollere disse soppsykdommer. Selvfølgelig, ikke glem kompost te enten på roser å få de beste resultatene. For pulveraktig mugg ta 2-3 spiseskjeer med cider eddik og bland med fire liter vann og spray plantene dine. Dette vil bidra til å kontrollere problemet.
 8. 8
  Øke jordas surhet. Hva om dine syre-levende planter som asalea, gardenias og rhododendron? Er de blomstrer så vel som de kan være? Hvis ikke øke jordas surhet. I områder med hardt vann, tilsett 1 kopp eddik til fire liter vann fra springen. Det vil også frigjøre jern i jorden for plantene å bruke. Og hvis du har for mye kalk i hagen din, tilsett eddik for å nøytralisere det.
 9. 9
  Brukes for å bekjempe upassende gress eller ugress. Har du ugress kommer opp i mellom gulvflis på vår innkjørsel eller vei som du ikke kan fjerne for hånd? Bruk ikke en herbicid som er kjent for å skade miljøet. Bruk et miljøvennlig alternativ i stedet. Ta en liter kokt vann, 2 ss salt og fem spiseskjeer eddik. Bland sammen, og mens det fortsatt er varmt, hell på de uakseptable planter.
 10. 10
  Forbedre spiring. Visste du at du kan forbedre din spiring suksess rate av frø ved å bruke eddik? Dette er spesielt nyttig for de frøene som er vanskeligere å spire som asparges og okra, morgen herligheter og Moonflowers. Gni frøene forsiktig første mellom to stykker av grovt sandpapir. Deretter suge frøene over natten i 500 ml varmt vann, 125 ml eddik og en skvett oppvaskmiddel. Plant neste dag som normalt. Du kan bruke den samme metoden, men uten sandpapir for blomkarse, persille, rødbeter og pastinakk.
 11. 11
  Stopp høna hakke. Og til slutt, er kyllingene hakker hverandre? Legg en spiseskje cider eddik til sitt drikkevann, og de vil stoppe!

Tips

 • Alle de ovennevnte vil fungere så lenge du husker å på nytt eddik løsning etter at det har regnet.

Advarsler

  • Husk at du arbeider med en syre, så beskytter de øynene.