Wkino

Hvordan lage orm støpte te

Worm te høres kanskje ikke altfor appetittvekkende men plantene dine vil virkelig elsker det. Du kan kjøpe denne fantastiske gjødsel fra en rekke online-områder, men hvis du har en orm bin, kan du lage din egen. Worm te lar deg uten å legge bulk til jord og vann hagen din med noe virkelig "næringsrikt" for plantene dine. Her er hvordan du gjør "te" fra ormen støpte. Din Hagen vil praktisk talt hoppe opp og rope "halleluja!" når befruktet med denne blandingen og du vil bli overrasket over den vekst og blomstring som resultat.

Ingredienser

 • 2 kopper godt kompostert ormen støpte (ingen store utklipp, gjerne siktet)
 • 2 ss eller melasse
 • Vann som har blitt etterlatt for å stå over natten eller regnvann.

Trinn

Hvordan lage orm støpte te. Fyll en bøtte med vann.
Hvordan lage orm støpte te. Fyll en bøtte med vann.
 1. 1
  Fyll en bøtte med vann. Enten bruke regnvann eller la vannet stå slik at klor kan fordampe ut. Du ønsker ikke å drepe de gunstige mikroorganismer, som er poenget med kommunale klor. Ved hjelp av en bobler vil fremskynde utgivelsen av Cl-ioner fra vannet, kutte ned tiden vannet må stå.
 2. 2
  Tilsett sirup eller melasse til vannet. Dette vil tjene som mat for mikroorganismer. Det hjelper å oppløse melasse i et lite volum (som en halv kopp) med varmt vann før du legger det til bøtte. Dette hindrer potensiell obstruksjon av din air bubblers.
 3. 3
  Plasser støpegods i bøtta ved å enten:
  • sette støpte inn i en tynn mesh "tepose" av strømpebukse eller en tilsvarende ren sokk og knyting slutten. Den knyttede enden av posen kan henges ned og senkes slik at te-pose ligger over de stigende bobler. Noen bare dumpe tepose i.
  • sette støpegods i direkte hvis du planlegger å bruke en vannkanne uansett, ellers straining gjennom cheesecloth eller mesh kan være nødvendig når du bruker ryggsekk-type sprayer med dyser som kan tette lett med rusk og detritus.
 4. 4
  Innse karakteren eller partikkel størrelser av ditt valg av støpegods (bestemt etter kilde og pakkeprosessen) spiller en rolle i å gjøre dette valget. Casting partikler i størrelser større enn klinkekuler, eller bark mulch. Andre er finmalt støpte, mindre enn kulelager. Den endring i den totale overflate som er utsatt for vann er mye større for den finmalte som har mer eksponering for kullsyreholdig vann.
 5. 5
  Sett ormen støpegods i direkte inn i bøtte. Noen sier sette støpegods i en gammel sokk eller strømpe slange som ikke har noen hull og binder åpningen lukket. Dette tillater ikke støpte å utveksle i vannet fritt og bremser veksten av mikro gnagerne. Begge veier gir tilfredsstillende resultater med støpte rett i vannet. Dessuten kan slime mold formasjoner som er mikro critter super kolonier, danne. Dette viser den intense bestander av te laget på denne måten. Du kan bruke en plast vannkanne uten sil på slutten og bruke te totalt - støpte og alle.
 6. 6
  Bruk en bobler som et akvarium pumpe og luft stein hvis du har en. Legg den i bøtta og holder luften stein til bunnen med en stein. Plugg i bobleren, slik at vannet er luftet.
 7. 7
  Let vann og støpte boble (eller i det minste suge) i 24 timer. Hvis du ikke har en bobler, vurdere rør av og til-ikke bekymre deg du kan ikke skade mikro gnagerne (mikrober) ved omrøring. Luften stein i bunnen av grabben vil føre til at te til å være i konstant blandingen - dette er den beste måten for å få et høyt utbytte te.
 8. 8
  Å produsere høy avkastning te, bør forholdene være ønskelig for mikrober å spre seg, multiplisere eksponentielt. Mikroorganismer fra fordøyelsessystemet av ormen er ekstrudert i sine støpte. Disse aerobic (oksygen-avhengige) mikrober er "gode" mikrober for planter (naturens måte). Dårlige mikrober er vanligvis anaerob (oksygen dreper dem), og mange avgir offensive lukt som de slipper biprodukter av metabolisme som hydrogensulfid (råtne egg lukt). Lufting te forbedrer forholdene (agitasjon, sirkulasjon, lufting) for de gode mikrober, som forbedrer (overlevelse, reproduksjon, vekst). Lufting bidrar til å undertrykke tilstedeværelse eller vekst av dårlige "bugs" som vil konkurrere mot de gode. Bruk av en bobler bidrar sammen oppløsningen av melasse mat så vel, det løser seg opp og sprer seg raskere. Noen instruksjoner for te oppsett uten en bobler anbefaler opp til tre dager med brygging.
 9. 9
  Bruk innen 48 timer. Eksponensielle populasjoner i begrensede områder etter hvert topp og deretter stupe med massiv befolkningen tap. Vi vil at te å være biologisk aktive, levende, med gode mikrober som Bacillus subtilis.
 10. 10
  Kjøle (i en forseglet, merket beholder) i opp til 3 dager. Non-tiltalende lukt fra te etter første brygging eller langvarig kulde kan signalisere en lav kvalitet brygg som burde bli dumpet. Dette kan legges til komposten eller wormery å hindre at avfall.

Tips

 • Hvis lage te midten av sesongen, kilder til fosfor, som flaggermus guano kan legges til øke blomstringen og befruktningen hvis ormen cast te vil være en viktig kilde til fôring jord.
 • Støpegods te må være "brygget" (anledning til å stivne eller "bratt") som beskrevet ovenfor for å være mest effektive. Ved bløtlegging de støpte og lufting blandingen oppfordrer deg til vekst av mikroorganismer som er gunstig for planter.
 • Hvis du bruker en gammel sokk, kan det trenger vask. "Dårlig" anaerobe mikrober kan være til stede (slik som de som produserer dårlig lukt fot).
 • Noen anbefaler å legge Epsom salter (magnesium sulfat og kalsium) på 1 ts til 1 ss per gallon, noe som kan hjelpe myke opp stive jord.
 • Av samme grunn bør du alltid bruke vann som er klorfritt. Regnvann er best, men du kan også la vannet i bøtta stå over natten og klor vil forsvinne.

Advarsler

 • Worm te er ikke for mennesker eller dyr inntak - bare gi den til hagen din!
 • Husk at vann og strøm ikke bland godt. Tørke hendene før du kobler til noe.
 • Juice som drypper fra bunnen av ormen bin er "sigevann" og mest sannsynlig full av usunn anaerobe bakterier (derav den forferdelige lukten). Det er ikke ormen te!
 • Worm te er ekstremt giftig for katter og tilsynelatende noe ønskelig - ikke la ut avdekket

Ting du trenger

 • 5 gallon bøtte
 • Akvarium pumpe, flyselskaper og bubbler stein (valgfritt)
 • jorden ormen støpte
 • 2tbs av Epsom salt
 • 1/4 kopp eddik