Wkino

Slik spiller Cribbage

Cribbage er et utfordrende spill som kan spilles med 2-6 personer (ikke 5). Selv om det kan virke skremmende i starten, er det grunnleggende spillet veldig lett å lære og spille. En Cribbage bord er en enkel måte å holde styr på poengsummen din i løpet av spillet. Du kan bruke papir og blyant, men i løpet av pegging prosessen, kan dette være ganske kjedelig.

Følgende instruksjoner er for en 2 player spill, men kan lett tilpasses flere spillere.

Trinn

Slik spiller Cribbage. Få en Cribbage bord (inkludert plugger) og en standard kortstokk med 52 kort.
Slik spiller Cribbage. Få en Cribbage bord (inkludert plugger) og en standard kortstokk med 52 kort.
 1. 1
  Få en Cribbage bord (inkludert plugger) og en standard kortstokk med 52 kort. Jokere vil ikke bli brukt. Hver spiller vil trenge to knagger for scoring. Cribbage pinnene er ofte lagret under styret. Settet kan omfatte flere knagger for å holde styr på kamp score. Hvis en skikkelig bord er utilgjengelig, kan spillerne beholde poengene med blyant og papir. Den første til å samle 121 poeng vinner. (Dette forekommer ofte i midten av en del; spillet slutter umiddelbart.)
 2. 2
  Håndtere hånden. Å avgjøre hvem Billig først, plukker enhver spiller opp dekk og det to eller tre ganger. Dekket er plassert med billedsiden ned på bordet, og hver spiller trekker ut ett kort. Personen med det laveste kortet er giveren. Dealeren seks kort til hver spiller.
 3. 3
  Sengen. Hver spiller ser på sine seks kort og bestemmer hvilke fire for å holde i hånden og som to å kaste inn en haug nær forhandler kalt "the crib."
 4. 4
  Den up-kort. Spilleren som ikke forholde dekk for å bestemme det øverste kortet. Begge spillerne vil bruke dette kortet, kalt "cut", som en vill femte kortet til å telle poeng på slutten av runden.
  • Hvis dette "up-kortet" er en Jack, får forhandleren til pinne 2 poeng umiddelbart. Denne poengsummen er kalt "hælene" eller "hans nibs."
 5. 5
  Pegging. Spillere alternativ å legge kortene ned, starter med ikke-forhandler. Som de spiller hvert kort, kaller de ut verdien av totalen. Bildekort er verdt 10 poeng, er alle andre verdt sin tallverdi. Ess er alltid bare verdt 1 poeng. Passer ikke saken i denne runden, bare numeriske verdier.
 6. 6
  Dette fortsetter til en spiller ikke kan legge ned et nytt kort uten å overskride 31. På dette punktet, sier han "gå". Hvis den andre spilleren kan likevel fastsette et annet kort uten å overskride 31, må han gjøre det for så mange ganger som nødvendig. Når han legger ned så mange kort som han kan uten å gå over 31, sier han "gå" og tjener 1 poeng. Men hvis den totale han ender opp med er nøyaktig 31, tjener to poeng.
 7. 7
  Andre punkter som skal henge.
  • Hvis en spiller når 15 poeng akkurat, tjener dette ham to poeng.
  • Poeng blir også tjent og henge for par. For eksempel, legger Player en ned en seks og spiller to umiddelbart følger med en annen 6, som ville tjene ham to poeng. Hvis spiller en så fastsetter en tredje 6, tjener han seks poeng. Den fjerde sjette ville være verdt 12 poeng. (Merk: Hvis spiller to er ikke i stand til å legge ned alle andre kort uten å overskride 31, og spiller en har den fjerde 6, kan han legge det ned og tjene 12 poeng.) Sekvenser også score poeng. De må være kort i rekkefølge, men ikke nødvendigvis i rekkefølge. For eksempel: Først spiller spiller en fire, andre spiller spiller en seks. Hvis den første spilleren nå spiller en fem han ville score tre poeng for å fullføre et løp av tre. Hvis den andre spilleren spiller nå en 3 eller 7 ville han da scorer fire poeng for å lage en serie med fire.
  • Etter "31" (eller så nært som mulig i hånden), tar den personen fastsettelse av det siste kortet et poeng for å ha det siste kortet. Hvis det siste kortet gjør nøyaktig 31, får spilleren en ekstra punkt.
 8. 8
  Telle opp kortene. Når alle kortene har blitt spilt er det tid for å telle dem opp. Personen å telle første er den ikke-forhandler, så giveren, deretter sengen. Din hånd består av de fire kortene du spilte, pluss kuttet kort.
  • Du scorer ett poeng hvis du holder Jack av drakten som ble kuttet.
  • Par, tremannsrom og firemannsrom count, 2, 6 og 12 poeng, henholdsvis
  • Sekvenser (f.eks 6-7-8) trenger ikke å være i samme farge, og teller 1 poeng per kort. De må bestå av minst tre kort.
  • Enhver kombinasjon av kort som legger opp til 15 teller er verdt 2 poeng (selv om det tok alle fem kortene å gjøre det).
  • En flush (alle fire kortene er i samme farge) er verdt fire poeng.
  • Kuttet kan ikke gi deg en flush. Det gir en femte punkt, dersom det strekker en 4 korts flush til en fem korts flush, men 3 spar og et hjerte ikke scorer flush poeng hvis du kutter en spade. (Når opptellingen sengen, bare 5 kort spyler score.)
  • Hvis alle fire kortene i sengen er i samme farge, kan ingen poeng tas med mindre det femte kortet er også at samme sort. Deretter fem poeng er fast knyttet.

Tips

 • Når du starter en runde, er det best å begynne med en fire, tre, en eller en 2 - motstanderen kan ikke nå 15 med noen av de.
 • Eksperter foreslår at å kaste en off-suited K-10 til motstanderens crib vil i gjennomsnitt gi opp færrest poeng. Et par femmere er den desidert verste.
 • Husk, er den personen som vinner den første personen til å stikke ut, noe som betyr utover pinnene på cribbage styret, ikke til det siste hullet.
 • Det er umulig å ha en hånd verdt 19 poeng. Så hvis du hører si en person teller sin hånd "nitten," det er bare en slang måte å si null.
 • En 10-kort er mest sannsynlig å være up-kort, så prøv å gire dine fire kort mot at ved å spare noen femmere. En hånd som inneholder et 5 eller to kort som sum til fem kan aldri scorer null.
 • Den høyeste hånden du kan ha er 29 poeng.
  • Når telle poeng på kortene dine, begynne med fifteens, deretter par eller trillinger, deretter går, så fire eller fem av samme sort.
  • Prøv å aldri plassere en fem eller et par i motstanderens crib. På den annen side, ikke ødelegge ditt eget beste hånden bare for å gi motstanderen en elendig crib.

Ting du trenger

 • En Cribbage bord
 • To knagger for hver spiller
 • En standard kortstokk
 • Minst to spillere