Wkino

Slik bruker du et boblebad jacuzzi eller badestamp trygt

Boblebad spa, også kalt boblebad eller badestamper, er morsomme, men de kan også være farlig. Følg disse retningslinjene for å sikre alle liker seg!

Trinn

Slik bruker du et boblebad jacuzzi eller badestamp trygt. Hvis håret ditt er lang, sette det opp i en hestehale eller bun å unngå å få det fanget i filteret eller kloakk.
Slik bruker du et boblebad jacuzzi eller badestamp trygt. Hvis håret ditt er lang, sette det opp i en hestehale eller bun å unngå å få det fanget i filteret eller kloakk.
 1. 1
  Hvis håret ditt er lang, sette det opp i en hestehale eller bun å unngå å få det fanget i filteret eller kloakk.
 2. 2
  Kontroller at boblebadet er på riktig temperatur, tar i betraktning de menneskene som skal bruke det. Barn skal aldri være i en badestamp hvis vannet er varmere enn badevannet (ca 90 grader). For voksne, holde vanntemperaturen under 104 grader. Hvis din badestamp ikke har et digitalt termometer, bør du vurdere å kjøpe en flytende termometer for å holde et øye med temperaturen.
 3. 3
  Unngå å drikke alkohol eller bruke narkotika i badestampen. Det varme vannet vil forsterke og fremskynde effekten av alkohol eller narkotika. Alkohol gjør deg døsig, og sovner i varmt vann kan være svært farlig. I tillegg til risikoen for drukning, kroppen din kan ikke regulere temperaturen så vel når du sover, noe som kan føre til farlig overoppheting.
 4. 4
  Tilsvarende, unngå å bruke badestamp når altfor trøtt, eller i det minste bli en mer våken person har du til å vekke deg.
 5. 5
  Alltid holde badestamp dekket når den ikke er i bruk. Dette vil spare energi og, enda viktigere, forebygge dyr og små barn fra å falle / klatring i. Det vil også bidra til å hindre at smuss og skitt fra å komme i. Tenk å bruke et låsbart deksel for å hindre barn og uønskede gjester fra å bruke den når du ikke er rundt. Alltid renne noen stående vann fra dekselet.
 6. 6
  Har din badestamp sjekket ut av en profesjonell jevnlig, for å sørge for at det er i god stand. Dette kan også bidra til å forhindre mer kostbare reparasjoner nedover veien.
 7. 7
  Alltid være sikker på alle elektriske komponenter er riktig installert av en profesjonell og holde seg i god stand. Ikke bruke badestamp hvis du mistenker noen elektriske problemer.
 8. 8
  Bruk aldri elektriske apparater (herunder telefoner, radioer, TV eller annen ledning enhet) i eller nær boblebadet. Hvis du må ha en i nærheten, bruk en batteridrevet enhet og plassere den på et bord trygg avstand fra vannet. Pass på at alle stikkontakter er en trygg avstand fra badestamp også, i tråd med lokale byggeforskrifter. Stasjonære enheter og utsalgssteder presentere en reell risiko for elektrisk støt hvis de blir våte!

Tips

 • Hold tørre håndklær innenfor rekkevidde av badestamp slik at folk kan tørke føttene sine når de kommer ut.
 • Pass alltid på å holde badestamp ren, og bruke spa-godkjente kjemikalier for å drepe bakterier. Ellers kan det varme vannet blitt en yngleplass for sykdom. Sørg for å holde alle kjemiske nivåer innenfor et passende område, inkludert total alkalitet og pH, da dette vil forbedre effektiviteten av rensemiddel og hindre hudirritasjon og uklarhet.
 • Vær forsiktig når du bruker badestamp i løpet av vinteren. Hvis temperaturen utenfor badestamp er under frysepunktet, sprutet vann over kanten kan raskt fryse inn glattisen. Vær forsiktig når du går ut!
 • Alltid dusj med såpe og vann før og etter bruk av en badestamp. Dusjing før vil hindre kremer og hud oljer fra gunking opp filteret og hindre bakterier fra å komme inn i bassenget, og dusjing etter vil bidra til å fjerne eventuelle kjemikalier eller bakterier som somle på huden din, forebygge utslett og infeksjoner.
 • Vurdere å installere sklisikre trinn og et håndtak for trygg inn-og utreise, spesielt hvis noen som er mindre enn stødig på føttene skal bruke badestamp.
 • Pass på at området rundt din badestamp er tilstrekkelig opplyst, særlig om natten. Det er viktig å kunne tydelig se bakken for å unngå å snuble, falle eller tråkke på noe.

Advarsler

 • Hvis du har hjertesykdom, høyt blodtrykk eller diabetes, bør du sjekke med legen din før du bruker en badestamp.
 • Gravide kvinner bør unngå senke magen i en badestamp, ettersom temperaturen er altfor varmt for fosteret. I stedet suge bare føtter og ben, eller sjekk med legen din.
 • Det beste er å aldri la barn under 12 år å benytte badet, på grunn av de mange risiko, inkludert drukning, bakteriell infeksjon, og hjerneskade forårsaket av høye temperaturer. La aldri barn være alene i eller i nærheten av en badestamp og alltid konsultere en lege før du lar barna dine i en badestamp.
 • Som med svømmebassenger, umiddelbart avslutte og søke ly hvis du ser lyn, eller under noen annen form for truende vær.
 • Oppbevar kjemikalier og forsyninger i en ren, tørr og sikker plassering. Hvis de svelges av barn eller dyr, kan disse produktene være dødelig, så sørg for å holde dem der ingen andre kan komme til dem.
 • Sørg for at alle som bruker badestamp vet hvor nødpumpe utkobling er og hvordan den skal brukes i tilfelle en nødsituasjon.

Ting du trenger

 • Badestamp med låsing dekselet
 • Spa kjemikalier som passer for din badestamp
 • Tørre håndklær