Wkino

Hvordan sjokkere svømmebasseng

Sjokkerende er også kjent som super klorering. Det er en måte å holde bassengvannet trygt og rent ved å legge tre til fem ganger normal mengde klor eller andre kjemiske rensemiddel til bassengvannet å drastisk øke klor nivå for en kort tid. Dette vil bidra til å fjerne ineffektive klor mengder, dreper bakterier og noe organisk i bassenget, og øker tilgjengeligheten av effektive klor. Sjokkerende bassenget er et viktig regelmessig vedlikehold takt med hvor hvert basseng bør være kjent.

Trinn

Hvordan sjokkere svømmebasseng. Sjokkere bassenget regelmessig.
Hvordan sjokkere svømmebasseng. Sjokkere bassenget regelmessig.

Timing sjokkerende

 1. 1
  Sjokkere bassenget regelmessig. Det som bestemmer "vanlig" vil avhenge av mengden av svømmere hjelp av bassenget og temperaturen i bassengvannet. Den beste indikatoren er å overvåke resultatene av hjemme klor tester, når testresultatene viser at kombinerte tilgjengelig klor og gratis tilgjengelig klor er under de anbefalte områder, så er det på tide å sjokkere bassenget.
  • Pool eksperter anbefaler sjokke et basseng på minimum en gang i måneden. Hvis vannet er varmt (for eksempel for en spa-basseng), er to ganger i måneden minimum anbefalt. Men noen pool eksperter anbefaler sjokkerende bassenger en gang i uken eller oftere, hvis bassenget er brukt tungt, etter store mengder regn, eller under lengre perioder med varmt og solfylt vær.
 2. 2
  Sjokk etter at solen har gått ned. Dette vil hindre solens UV-stråler fra å påvirke klor eller andre kjemiske og sikrer at flertallet av den kjemiske er tilgjengelig for å sjokkere bassenget.

Pre-sjokkerende forberedelse

 1. 1
  Oppløse basseng sjokk kjemikalier. Dette må gjøres før du legger bassenget sjokk kjemikalier til svømmebassenget. Alle former for basseng sjokk kjemikalier er detaljert og bør løses relativt raskt.
  • Fyll en 5-gallon/19 liters bøtte med vann fra bassenget.
  • Sakte hell kornet bassenget sjokk inn i bøtte med vann.
  • Tilsett aldri vann til en kjemisk, alltid legge kjemikalier til vann.
 2. 2
  Rør bøtte godt. Bland vann i ett minutt eller mer for å oppløse bassenget sjokk kjemikalier.

Legge bassenget sjokk kjemikalier

 1. 1
  Med filtreringssystem kjører, sakte helle bøtte med oppløst sjokk rett foran en retur linje montering. Du vil se vannet blir utført i bassenget ved stråle av vann som kommer fra avkastningen linje.
  • Hell sakte nok til at alt vannet fra en bøtte er utført i bassenget, og ikke avgjøre til bassenget gulvet. Helle sakte er også avgjørende for å hindre sprut på huden, klærne og eventuelle overflater som kan skade eller beis, avhengig av hva sprut lander på.
  • Hell så nær vannflaten som mulig.
 2. 2
  Refill med vann. Når du er helle og få nær bunnen av bøtta av oppløst sjokk vann (ned til ca 1/4 igjen i bøtta), fylle bøtta opp igjen med vann.
  • Omrør bøtte med vann igjen i ett minutt eller mer, for å løse opp igjen sjokk granuler på bunnen av bøtten, som ikke ble oppløst første gang.
  • Fortsett å helle helt alt innholdet blir brukt.
  • Hvis uoppløste granulater nå bassenget gulvet bunnen, rør dem opp med et basseng renere.
 3. 3
  Gjøre målinger før nytt inn i bassengvannet. Bading i vann med for mye klor er svært farlig. Vent til vannet leser 3ppm eller mindre.

Tips

 • Hvis du har en vinyl liner i svømmebassenget, kan du ikke tillate un-oppløst pool sjokk å bosette til gulvet, fordi dette kan blekemiddel eller beis ditt basseng liner.
 • Sjekk pH-området før sjokkerende. Det må være innenfor normalområdet før sjokkerende, ellers ekstra klor kan oksidere kobber deler i bassenget. Hvis dette skjer, vil svarte flekker vises på vannoverflaten.
 • Husk at det er bedre å legge sjokk kjemikalier i små mengder på flere steder i bassenget i stedet dumping i store mengder, og håper det vil spre jevnt.
 • Shock kjemikalier kan også bli utgitt av en flytende kjemiske dispenser eller en mekanisk mater, snarere enn å gjøre den sjokkerende manuelt. Mekaniske feeders krever svært nøyaktige proporsjoner og bare kjemikalier produsenten sier er egnet.

Advarsler

 • Alltid legge kjemikalier til vann. Ikke tilsett vann til kjemikalier.
 • Produsentene av bassenget sjokk produkter foreslår at du bruker vernebriller og annet sikkerhetsutstyr for å forebygge skader. Følg produsentens anvisninger på emballasjen tett