Wkino

Hvordan erstatte et svømmebasseng pumpetetning


Lekkasje pumper kan ødelegge svømmebassenget motor. Her er noen råd om hvordan du bytter et basseng pumpetetning.

Følgende instruksjoner er generelle. Tetningskomponentene er lik for de fleste sentrifugalpumper.

Trinn

Hvordan erstatte et svømmebasseng pumpetetning. Separer pumpehuset - De fleste pumper har enten en stor metallklemme ring eller en serie av muttere og bolter sperringen pumpehuset til motorplaten.
Hvordan erstatte et svømmebasseng pumpetetning. Separer pumpehuset - De fleste pumper har enten en stor metallklemme ring eller en serie av muttere og bolter sperringen pumpehuset til motorplaten.
 1. 1
  Separer pumpehuset - De fleste pumper har enten en stor metallklemme ring eller en serie av muttere og bolter sperringen pumpehuset til motorplaten. Ved hjelp av en stikkontakt eller halvmåne fastnøkkel, fjern mutteren som sikring klemme sammen eller løsne og fjerne rekken av skruer og muttere. Noen båndede pumper har en knott hånd i stedet for en mutter som holder klemmen sammen. Skyver tilbake den halvdel av pumpesammenstillingen med motoren montert. Prøv å plassere pumpen på et egnet underlag. Merk: Du kan enten la den elektriske kanal intakt mens du gjør denne prosedyren, eller hvis du trenger mer plass kan du koble ledningene danne motor. Pass på at strømmen er slått av og legg merke ledningene slik at du feste ledningene på samme måte!
 2. 2
  Utsett impeller -. Fjern skruene fra løpehjulet dekselet (diffusor) Ta av løpehjulet dekselet (diffusor). Pass på å ikke miste noen av skruene!
 3. 3
  På dette stadiet er det svært viktig å inspisere impeller for skader siden du har basseng pumpe åpen. Impelleren er en av de mer sannsynlige pumpekomponenter å utvikle slitasje eller skade og inspeksjon på dette stadiet kan spare deg hodepine av å måtte åpne og reparere pumpen en gang i fremtiden.
 4. 4
  En impeller kan vise tegn på varmeskader og smeltes eller forkanten av impelleren ribbene kan være kopparret merket Hvis impelleren er blitt utsatt for kavitasjon. Erstatte impeller hvis det viser tegn på skade.
 5. 5
  Fjern pumpehjulet - Du må stoppe motorakselen fra snu mens du roterer løpehjulet mot klokken for å fjerne det. Bruken av filklør å holde akselen er ikke anbefalt. I stedet fjerne hetten fra midten av motoren på enden motsatt akselen, og bruke en skrutrekker eller fastnøkkel for å hindre akselen fra å rotere. Skru av løpehjulet.
 6. 6
  Fjern forseglingen plate - Fjern (segl plate) fra motoren for å få tilgang til motorakselen. Vanligvis vil det være fire bolter som holder tetningen plate til motoren. Du må fjerne impeller før du kan fjerne forseglingen plate.
 7. 7
  Fjern den gamle tetningen - Ved hjelp av et par av kanal-låser, trekk av gamle pumpe våren segl fra motorakselen. Inne i midten av tetningen platen er det keramiske del av pumpens tetning. Vær forsiktig så du ikke skader plasten på segl plate. Du kan også presse det ut fra bak i stedet, ved hjelp av en skrutrekker slå ut den gamle keramisk tetning. Merk: Vær sikker på at gummiringen setet er fjernet med den keramiske delen også.
 8. 8
  Rengjøre og forberede seg til å erstatte segl - Tørk av motorakselen og tetningen plate. Inspisere forseglingen plate for skade, sprekker, smeltet eller urund vil føre til at pumpen lekke selv med en ny tetning. Nøye inspisere impeller for sprekker eller brudd.
 9. 9
  Installere den nye tetningsenhet - Merk: ALDRI berøre ansiktet av keramikk med noe av metall eller fet, fordi du kan ødelegge integriteten til pumpetetning. Trykk på den keramiske delen av pakningen inn i tetningen plate... bruke rene fingre for å få det på plass. (The gummi delen mot segl plate, de hvite keramiske vendt bort fra motoren.) Skyv fjær segl del over motorakselen. Skyv den siste trådene. (Svart karbon ansiktet av våren side må ta kontakt med den hvite keramiske side). IKKE SMØR dette seglet med noe annet enn vann! Hvis du gjør det, så kan det ende opp med å skli mot løpehjulet, og til slutt overopphetes, ødelegge forseglingen.
 10. 10
  Erstatte impeller - Bruke vice grep metoden nevnt tidligere, hold motorakselen å hindre rotasjon, og deretter skru på løpehjulet. HAND TETT. Rotasjon av pumpen motoren vil holde det stramt.
 11. 11
  Erstatte diffuser - Nå juster diffuser, og stram til skruene. Kontroller at viftehjulet ikke røre eller forstyrre diffuser, ved å rotere den med deg finger.
 12. 12
  Re montere pumpen og motor - Inspiser og smøre den store segl plate o-ring for sprekker eller skader. Hvis det er flatet eller strukket ut, kan det må byttes ut. Vær sikker på at klemmen er "rundt" utenfor kanten på begge sider av forseglingen plate og pumpehuset. Dette kan være litt vanskelig å få justert. Stram band med en skiftenøkkel eller rørtang, eller hvis pumpen har en knott, bruke hånden til å stramme den. Hvis du Pumpen bruker nøtter og blotter montere og stram.

Tips

 • Før du åpner en basseng pumpe for å erstatte en sel være sikker på å inspisere alle andre komponenter i pumpen for lekkasjer. Tetningen er den vanskeligste lekker basseng pumpe reparasjon og bør forsøkes som en siste utvei. Lekkasjer fra manifold sprekker, gjengede tilkoblinger og løse vinterisering plugger kan alt lekke. Kilden av vannet kan være vanskelig å lokalisere.
 • Undersøke impeller for erosjon. Fabrikken installert impeller kan være alt plast. Utskiftningen impeller har en messing gjenget skaft insert som tetter bedre. Et sikkert kort er å erstatte impeller hvis det viser noen tegn til erosjon rundt skaftet pakning området.
 • Hvis pumpen lekker rundt segl plate, kan det hjelpe å stramme det litt mer. Visste du smøre o-ring? Hvis det fortsatt lekker, da blir du nødt til å erstatte segl plate o-ring.
 • Hvis pumpen lekkasjer i forseglingen, Synes du se noen sprekker i segl plate? Visste du sete forseglingen riktig? (Svart karbon ansiktet av våren side må ta kontakt med den hvite keramiske side)
 • Hvis du hadde en pumpe kurv smelte i silen bolig er det en god sjanse forseglingen platen har blitt skadet av varmen og kanskje må byttes ut.
 • Tøff impeller fjerning tips: Hvis impelleren er vanskelig å gripe eller tilgang, eller sjakten er vanskelig å holde i ro, kan dette hjelpe: Bruk biter av klessnor eller annet egnet tau og tråd gjennom impeller inntak til utløp og pakk endene rundt en solid og lang stang. Holde den andre ende av akselen og vri stangen CCW som nevnt ovenfor. Hvis fast i enden av skaftet er vanskelig, benyttes en mansjett (19/32 arbeider bra) festet til en bryterstangen med korte deler av snitt kleshengeren stenger er stukket inn i sokkelen på begge de flate områdene mellom kontakten og pumpe aksel til unngå å snu. Bruk aldri harde materialer inne i løpehjulet som vaier i stedet for tau for å forsøke å fjerne det som det vil bryte enkelt. Vær forberedt på en plutselig "gi" hvis det tar så mye moment å bryte løpehjulet løs. Bruk en liten mengde lys fett eller anti-seize glidemiddel på pumpeakselen trådene før du setter på løpehjulet.
 • De fleste pumpe lekkasjer er et resultat av viktigste segl svikt. Selv en liten mengde vann lekker fra den viktigste segl vil trolig føre pumpesvikt i fremtiden.
 • Når det lekker vann fra den viktigste segl det lekker rett foran luftinntaket til motoren. En viktig segl lekkasje igjen til enhver tid vil trekke klorvann gjennom innvendige av pumpen som vil føre til at lagrene for å ruste og begynne å lage bråk.
 • Støyende motor lagrene er beskrevet som en høy pitch eller metallisk støy som blir gradvis sterkere over tid.

Advarsler

 • Sikkerhet Advarsel!
 • Slå av strømmen før du utfører denne prosedyren. Unnlatelse av å etterkomme dette kravet, kan føre til elektrisk støt og / eller elektrisk støt!

Ting du trenger

 • skiftenøkler, stikkontakter, skrutrekkere, vice grep, en ny forsegling, glidemiddel, ren fille,
 • Det vil være nyttig å slå opp delenumrene på alle komponentene du trenger for å erstatte pumpetetning før du begynner denne prosessen.
 • Pump manualer har vanligvis en pumpetetning erstatning prosessen detaljert så pass på å ha ditt eiere manual på hånden når du forsøker dette reparasjon.