Wkino

Hvordan du skal vedlikeholde svømmebasseng vannkjemi

Riktig vannkjemi er nødvendig for å holde et svømmebasseng trygt og rent for svømmere, og opprettholde et svømmebasseng er kjemikalier kan spare pool eiere tid og penger. Ved å følge disse trinnene, kan noen pool eieren opprettholde sitt eget svømmebasseng med de samme resultatene som de dyre fagfolk.

Trinn

Hvordan du skal vedlikeholde svømmebasseng vannkjemi. Bestem hva slags klor du bør bruke.
Hvordan du skal vedlikeholde svømmebasseng vannkjemi. Bestem hva slags klor du bør bruke.
 1. 1
  Bestem hva slags klor du bør bruke. Klor, som dreper bakterier, alger og mikroorganismer, er tilgjengelig i flasker, 3-tommers tabletter, 1-tommers tabletter, stenger og en granulert form, men ved å undersøke etikettene, vil du se at den aktive ingrediensen er nøyaktig den samme i dem alle. Til tross for lang rekke priser, er den eneste virkelige forskjellen du kan finne konsentrasjonen av de aktive ingrediensene. Den aktive ingrediensen i 3-tommers tabletter, 1 tomme lang tabletter, og pinner kalles "Trichlor" (eller triklor-S-Triazinetrione), og den aktive bestanddel i granulær klor kalles "diklor" (eller natrium diklor-S-Triazinetrione ).
  • Den vanligste (og derfor den minst kostbare) form av klor er 3-tommers tabletter, som er langsomt-oppløsende og krever mindre vedlikehold. Klor pinner er større og oppløse enda tregere enn tre-tommers tabletter, men er ikke så populær. 1-tommers klortabletter oppløses raskere enn 3-tommers tabletter eller klor pinner og er bedre egnet til over bakken svømmebassenger, små i bakken svømmebassenger, og spas. Se etter en konsentrasjon på 90% triklor-s-triazinetrione i klortabletter eller pinner.
  • Legg merke til at billige, "big box" langsomme faner og pinner tendens til å ha bindemidler og fyllstoffer som holder tabletten sammen. Du vil merke forskjellen når de oppløses: billige faner og stikker en tendens til å smuldre eller falle fra hverandre i løpet av 2 til 3 dager i motsetning til gradvis oppløses og opprettholde sin form.
  • Kornet klor fungerer like bra som tabletter og pinner som er nevnt ovenfor, men må uorganisk klor som kalsium hypokloritt være pre-oppløst i en bøtte med vann før du legger til et svømmebasseng. Det må også legges til svømmebassenget nesten hver dag. Andre typer organisk klor (Sodium Diklor) eller uorganisk Lithium Hypochlorite trenger ikke pre-oppløsning. Disse tillater svært presis kontroll over klor nivå av svømmebassenget, men krever daglig testing og tillegg av kjemikaliet. Se for en konsentrasjon på 56% til 62% natrium-diklor-s-triazinetrione i granulær klor.
 2. 2
  Bruk cyanursyre med forsiktighet. Cyanursyre (CYA, også kalt isocyanuric syre) er funnet i diklor / trichlor tabletter. Selv om cyanursyre er det en stabiliserende ingrediens i klor som forhindrer den fra å bli ødelagt av solen, gjør det så på bekostning av noe som reduserer effektiviteten (ORP, eller oksidasjon reduksjonspotensial) av klor. Hvis du bruker cyanursyre, sørg for å teste nivåene. Hvis nivået er for høyt, vil klor fullstendig mister sin desinfiserende evne.
  • Visse nye studier viser at CYA virkelig må opprettholdes på et nivå som ikke er høyere enn 40 ppm klor som tillater å utføre optimalt (høyt nivå av CYA bidra til TDS eller totalt oppløste partikler som "forstyrre" med klor-aktivitet).
  • Hvis du velger å unngå cyanursyre, se etter kalsium hypokloritt (fast) eller natriumhypokloritt (flytende). Du bør også gjøre en ekstra innsats for å teste pH, og disse to kjemikalier inneholder sterke baser og vil heve pH hvis brukes i tilstrekkelig mengde.
 3. 3
  Legg klor til svømmebassenget. Flytende klor forer og automatiske kjemiske matere, tilgjengelig fra alle pool forsyning distributør, sakte løses opp 1 - og 3-tommers klortabletter eller klor pinner i din bassengvannet. Automatiske klor feeders er en stor hjelp for riktig vedlikehold av svømmebassenget. Kjemiske feeders sakte meter ut nøyaktige mengder klor i bassenget vannet automatisk, og tilbyr svært presis kontroll over mengden av klor blir lagt til svømmebassenget. Hvis en materen er riktig justert, kan det hende du ikke trenger å bekymre deg for klor nivå for en uke eller mer.
  • Du bør aldri bare dumpe klortabletter eller pinner inn i svømmebassenget eller plassere dem i skimmer kurv av ditt basseng (selv om det er enkelte merker har gjort at bare oppløses når vannet strømmer over dem). Hvis et klor tablett løser seg opp i en skimmer kurv, vil alt vannet passerer gjennom bassenget VVS-og sirkulasjonssystem har et høyt nivå av klor. Denne høye konsentrasjon av klor (som gir vannet en meget lav pH-verdi) spiser langsomt på innsiden av sirkulasjons-systemet og forårsake for tidlig svikt av basseng pumpe og filter-komponentene.
 4. 4
  Sjokkere bassenget ukentlig. Som det fungerer å rense bassenget, binder klor til andre kjemikalier som ammoniakk og nitrogen, som ikke bare gjengi det effektivt inaktive, men også skape et irritasjonsmoment som kan føre til hudsykdommer som jock kløe. For å eliminere kombinert klor, gjelder en annen dose av sjokkbehandling.
  • Følg opp neste morgen med en vedlikeholdsdose på algaecide. Algaecides er tensider som fungerer på pool flater for å hindre alger fra å vokse.
 5. 5
  Opprettholde en forsvarlig ph nivå. Dette kan være like viktig som å ha klor i bassenget i det hele tatt. PH-nivået i bassenget bør være omtrent det samme som pH-nivået av menneskelige tårer, 7,2, men i størrelsesorden 7.2 - 7.6 er optimal. Klor er omtrent 10 ganger mer effektiv på desinfiserende vann når pH er på 7,2 snarere enn på et høyt ph nivå av si 8.2. pH kan best måles med en dråpe-type test kit versus en strimmel, som lett kan misforstå.
  • Oftest finner pH-nivået er høyt, den beste måten å senke pH er ved sakte helle "Muriatic Acid" (AKA Saltsyre) direkte inn i den dype enden av bassenget mens bassenget pumpen er på og vannet sirkulerer. Imidlertid er kornet syre (pH Minus eller Decreaser) tryggere å bruke alternativ enn saltsyre.
  • Når du justerer pH, legge mindre mengder deretter retest etter ca 6 timer med kontinuerlig filtrering. Juster etter behov. Dette vil hindre "hoppende". Hvis du har en ekte pH sprett problem, som er typisk på grunn av en LOW Total alkalitet problemet, en gang riktig justert, bør pH opprettholde seg selv godt over en periode på 1 til 3 uker avhengig av regn, bruk etc.
  • Hvis svømmere har et problem med "brennende øyne," høy eller lav pH er trolig å klandre, ikke høy klor.
 6. 6
  Test vannet minst to ganger per uke for å sikre balanse. Vedlikeholde ditt basseng klor (FAC eller gratis tilgjengelig klor - den gode typen) nivå på 1-3 ppm til enhver tid, og du er garantert en enkel og lite vedlikehold badesesong!

Tips

 • Legge borat i en konsentrasjon på 50 ppm til bassenget eller spa vann fungerer som en sekundær pH ​​buffer for å redusere pH-svingninger, men også gjør vannet ta på seg en myk og silkeaktig tekstur.
 • Alltid justere kjemikalier i svømmebassenget i henhold til alfabetet. Juster alkalitet først og deretter brom eller klor, deretter pH-verdien.
 • Forskjellen mellom klor og brom er at når klor kombinerer med bakterier eller skadelige organiske å drepe dem, mesteparten av klor er brukt opp og vil ikke lenger arbeide for å rense svømmebassenget. Denne "sammenlagt klor" vil bli brent av ved den neste støt behandling og fjernes fra bassenget vann av filteret. Når brom kombinerer med bakterier i bassengvannet, er brom fremdeles aktiv, men kombinert med bakterier og organisk materiale for å nøytralisere disse skadelige forurensninger. Når du sjokkere en brom basseng, brenner sjokkbehandling eneste av de skadelige forurensninger, etterlot seg en god del av brom bak i bassengvannet. Den brom venstre bak er tilgjengelig for å rense bassenget igjen. Resultatet er at volumet av brom tabletter som trengs for å rense et svømmebasseng er merkbart mindre enn volumet av klor som trengs for å gjøre samme stilling.
 • Det er klare fordeler og ulemper med å bruke brom. Brom er ansett bedre av noen bassengeiere fordi brom vanligvis er mye mindre irriterende for huden og øynene. Mange pool eiere med naturlig sensitiv hud foretrekker brom, men brom i samme periodiske gruppe som klor, så det kan ikke hjelpe folk som er allergisk mot klor. Ulempen til brom er at den kjemiske koster en god del mer per kilo enn klor. Fordi det er så stabilt, dessuten kan det også være vanskeligere å vaske sin lukt fra huden eller badetøy. Totalt sett er brom ikke et flott alternativ til klor for en full størrelse basseng, så vurder å bruke det for mindre anlegg som badestamper eller jacuzzi. Brom er tilgjengelig i tablettform og kan legges til bassengvannet ved hjelp av en kjemisk mater for å oppløse tablettene Spesiell merknad: brom ikke kan stabiliseres med cyanursyre - ikke engang prøve..
 • Salt chlorinators er en annen pool sanitær metode. Et lavt nivå av salt er lagt til bassenget og deretter omdannes til klor i bassenget kontrollboks, og dermed opprettholde den desinfiserende av bassenget. Bare sørg for å se på pH-nivå, som den kjemiske reaksjonen som foregår her hever pH-nivået og må senkes med "Muratic Acid». Feil installasjon av salt / klor generatorer kan føre til andre basseng problemer som etsing av bassenget overflater, tidlig korrosjon av metall basseng deler og tilbehør til og med rustfritt stål, etc.
 • For å hindre skalering eller sure forhold følg deretter langlier saturation indeksen for å bestemme den totale balansen i vannet.
 • Profesjonell testing bør gjøres 3-5 ganger hver sesong, profesjonell testing vil og bør utføre ytterligere tester vanligvis ikke tilgjengelig for forbrukere: total klor versus fritt klor, cyanursyre, syre etterspørsel, alkaliske etterspørsel justert total alkalitet, kalsium hardhet, vanntemperatur (gjør en forskjell i total vannbalansen), totalt oppløst stoff (TDS), jern, kobber, QAC (kvartære ammonium forbindelser), eller algicide nivå.
 • Et annet alternativ er klor baquacil, hvor den aktive ingrediensen er biguanid. Selv om det er mindre brukervennlig og dyrere, kan det være det beste alternativet for alle som er klor-intolerant fordi selv saltvannsbasseng systemer produserer klor. Hvis du bruker baquacil splitter rensemidler, kan du fortsatt bruke hvilket som helst merke for kalsium eller ph balanse Spesiell merknad:. Baquacil ikke kan stabiliseres med cyanursyre.
 • Hvis chloramine eller kombinert klor er lov til å hope seg opp, vil det bli vanskeligere å bryte opp eller kontroll, som fører til "stinkende" vann, grumsete vann, irriterte øyne og hud, tidlig algevekst, etc. og blir en klor etterspørsel. Når en klor behovet er til stede, vil det være vanskelig å opprettholde en sikker klor nivå og krever en enorm mengde klor for å tilfredsstille etterspørselen (beløp på 50 eller flere pounds i 20.000 liter bassengvann er ikke uvanlig). Hvis klor etterspørselen ikke er oppfylt, vil problemet bare forverres som mer klor er kombinert for å danne flere og flere chloramines Spesiell merknad:. Mye av det offentlige (drikkevann) vann er for tiden behandlet ved hjelp chloramines (chloraminization), og dermed legge til problemet.
 • Ikke forsøk å konvertere en brom basseng til klor, selv salt-klor. Det er ikke mulig. Klor genereres vil bare regenerere brom.

Advarsler

 • Legg klor til vann og ikke vann til klor, da det kan forårsake en voldsom reaksjon.
 • Muratic Acid er det beste valget for å senke pH-verdier, men skaper farlige gasser og bør brukes med ekstrem forsiktighet. Natrium bisulfate, granulat pH minus eller pH decreaser, er en "tryggere", mer hus vennlig alternativ.
 • La det alltid være minst to timers skille mellom å legge ulike kjemikalier til karet for å hindre eventuelle negative kjemisk reaksjon og for å maksimere effekten av kjemikalier.
 • Følg alltid produktets etikett instruksjoner fra produsenten.
 • Disse kjemikaliene er farlige. Oppbevares utilgjengelig for barn!