Wkino

Hvordan ta bedre bilder

Mange tror de vil forbedre sine fotografier ved å kjøpe seg ny kamera. Sannheten er, i fotografering, er teknikken mye viktigere enn. Og tar gode bilder er noe alle kan gjøre med hvilket som helst kamera, hvis du øve nok og unngå noen vanlige feil.

Trinn

Hvordan ta bedre bilder. Sett kameraets oppløsning til å ta bilder av høy kvalitet på høyeste mulig oppløsning.
Hvordan ta bedre bilder. Sett kameraets oppløsning til å ta bilder av høy kvalitet på høyeste mulig oppløsning.
  1. 1
    Les kameraets manuelle, og lære hva hver kontroll, bryter, knapp, og menyvalget gjør. I det minste bør du vite hvordan du slår blitsen på, av og auto, hvordan du zoomer inn og ut, og hvordan du bruker utløserknappen. Noen kameraer kommer med en trykt nybegynnere manuell, men tilbyr også en større manuell gratis på produsentens hjemmeside.
  2. 2
    Sett kameraets oppløsning til å ta bilder av høy kvalitet på høyeste mulig oppløsning. Bilder med lav oppløsning er vanskeligere å digitalt endre senere, det betyr også at du ikke kan beskjære så entusiastisk som du kan med en høyere oppløsning versjon (og likevel ende opp med noe utskriftsvennlig). Hvis du har et lite minnekort, få en større en, hvis du ikke vil eller ikke har råd til å kjøpe en ny en, og deretter bruke den "fine" kvalitet innstilling, hvis kameraet har en, med en mindre oppløsning.
  3. 3
    Begynn med å sette kameraet til en av sine automatiske innstillinger, hvis du har et valg. Mest nyttige er "Program" eller "P"-modus på digitale speilreflekskameraer. Ignorere råd til det motsatte som tyder på at du bruker kameraet helt manuelt, de fremskritt i de siste femti årene i automatisk fokusering og måling har ikke skjedd for ingenting. Hvis bildene kommer ut dårlig fokusert eller dårlig eksponert, deretter begynne å operere visse funksjoner manuelt.
  4. 4
    Ta med kameraet overalt. Når du har kameraet med deg hele tiden, vil du begynne å se verden annerledes, du vil se etter og finne muligheter til å ta flotte bilder. Og, selvfølgelig, vil du ende opp med å ta flere bilder, og jo mer du tar, jo bedre en fotograf du vil bli. Videre, hvis du tar bilder av venner og familie, vil de bli vant til deg å ha kameraet med deg hele tiden. Dermed vil de føle seg mindre vanskelig eller skremt når du får kameraet ut, og dette vil føre til mer naturlig utseende, mindre "poserte" fotografier. Husk også å ta med ekstra batterier eller lade det hvis du bruker et digitalt kamera.
  5. 5
    Få utenfor. Motivere deg selv til å komme seg ut og ta bilder i naturlig lys. Ta flere normale "point and shoot 'bilder for å få en følelse for belysning på ulike tider av dagen og natten. Gå ut på alle tider av dagen, spesielt de gangene når noen med noen mening er sove, spise, eller ser på TV, belysning på disse tider er ofte dramatiske og uvanlig for mange mennesker nettopp fordi de aldri får se det!
  6. 6
    Holde linsen klar av caps, tommelen, stropper og andre hindringer. Det er grunnleggende, ja, men det kan ødelegge et bilde helt. Dette er mindre av et problem med moderne leve-preview digitale kameraer, og enda mindre av et problem med et speilreflekskamera. Men folk fortsatt gjør disse feilene fra tid til annen.
  7. 7
    . Stille inn hvitbalanse Enkelt sagt, kompenserer det menneskelige øyet automatisk for forskjellige typer belysning, hvite ser hvitt til oss i nesten alle slags belysning. Et digitalt kamera kompenserer for dette ved å skifte fargene visse måter. For eksempel under tungsten (blendende) belysning, vil det skifte fargene mot blått for å kompensere for rødhet i denne type belysning. Hvitbalansen er en av de mest kritiske, og mest underutnyttet, innstillinger på moderne kameraer. Lær hvordan du sett den, og hva de ulike innstillingene betyr. Hvis du ikke er under kunstig lys, er "Shade" (eller "Skyet") innstilling en god innsats i de fleste tilfeller, det gjør for veldig varmt utseende farger. Hvis det kommer ut for rødt, er det veldig lett å rette det opp i programvaren senere. "Auto", standard for de fleste kameraer, noen ganger gjør en god jobb, men også noen ganger resulterer i farger som er litt for kaldt.
  8. 8
    Sett en langsommere ISO-hastighet, hvis forholdene tillater det. Dette er mindre av et problem med digitale speilreflekskameraer, men spesielt viktig for pek-og-skyt digitale kameraer (som vanligvis har små sensorer som er mer utsatt for støy). En langsommere ISO-hastighet (lavere tall) gir mindre støyende bilder, men det tvinger deg til å bruke lang lukkertid også, noe som begrenser din evne til å fotografere bevegelige motiver, for eksempel. For atter fag i godt lys (eller når motivet står stille i dårlig lys, også, hvis du bruker et stativ og fjernutløser), bruker de aller tregeste ISO-hastighet som du har.
  9. 9
    Sammen bildet ettertenksomt. Komponer bildet i tankene dine før komponere det i søkeren. Vurder følgende regler, men spesielt den siste:
    • Bruk regelen for tredjedeler, der de primære severdigheter i scenen din sitter sammen "tredje" linjer. Prøv å ikke la noen horisonten eller andre linjer "klippe bildet i to."
    • Bli kvitt distraherende bakgrunner og rot. Hvis dette betyr at du og din venn må flytte litt slik at et tre ikke ut til å være økende ut av hodet hennes, så gjør det. Hvis gjenskinn kommer av vinduene i huset over gaten, endre vinkelen litt for å unngå det. Hvis du tar ferie bilder, ta en stund å få familien til å legge ned all dritten de kan bære rundt med dem og å fjerne ryggsekker eller hip pakker også. Hold det rotet godt ut av rammen på bildet, og du vil ende opp med mye hyggeligere, mindre rotete bilder. Hvis du kan gjøre bakgrunnen uskarp i et portrett, så gjør det. Og så videre.
  10. 10
    Ignorere rådene ovenfor. Betrakte ovenfor som lover, som jobber mye av tiden, men er alltid gjenstand for fornuftig tolkning - og ikke som absolutte regler. For nær en tilslutning til dem vil føre til kjedelige fotografier. For eksempel kan rot og skarpt fokuserte bakgrunn tilføye kontekst, kontrast og farge, perfekt symmetri i et skudd kan være dramatiske, og så videre. Hver regel kan og bør brytes for kunstnerisk effekt, fra tid til annen. Dette er hvor mange fantastiske fotografier er gjort.
  11. 11
    Fylle rammen med motivet. Ikke vær redd for å komme nærmere motivet. På den annen side, hvis du bruker et digitalt kamera med mange megapiksler til overs, kan du beskjære det senere i programvaren.
  12. 12
    Prøv en interessant vinkel. I stedet for å skyte objektet rett på, prøv å se ned til objektet, eller huk og ser opp. Plukk en vinkel som viser maksimal farge og minimum skygge. For å gjøre ting ser lengre eller høyere, kan en lav vinkel hjelpe. Hvis du ønsker en dristig bilde, er det best å være enda med objektet. Du kan også være lurt å gjøre objektet ser mindre eller at det ser ut som om du svever over, for å få den effekten du bør sette kameraet over objektet. En uvanlig vinkel gir en mer interessant skudd.
  13. 13
    Fokus. Dårlig fokusering er en av de vanligste måtene at bildene er ødelagt. Bruk den automatiske fokus for kameraet ditt, hvis du har det, som regel, er dette gjort ved et halvveis trykk på utløserknappen. Bruk "makro"-modus på kameraet for svært close-up shots Ikke fokuser manuelt med mindre auto-fokus er å ha problemer;. Som med måling, automatisk fokus vanligvis gjør en langt bedre jobb med å fokusere enn du kan.
  14. 14
    Hold fortsatt. Mange blir overrasket over hvor uskarpt sine bilder kommer ut når du går for et nærbilde, eller ta skuddet fra avstand. For å minimere uskarphet: Hvis du bruker en full størrelse kamera med zoomobjektiv, holder kamerahuset (fingeren på utløserknappen) med en hånd, og stødig på objektivet ved kopping den andre hånden under den. Hold albuene tett inntil kroppen din, og bruke denne posisjonen til å binde deg fast. Hvis kameraet eller objektivet har bildestabilisering funksjoner, bruke dem (dette kalles IS på Canon utstyr, og VR, for vibrasjonsreduksjon, på Nikon-utstyr).
  15. 15
    Vurder å bruke et stativ. Hvis hendene dine er naturlig skjelven, eller hvis du bruker veldig store (og treg) teleobjektiver, eller hvis du prøver å ta bilder i dårlig lys, eller hvis du trenger å ta flere identiske bilder etter hverandre (for eksempel med HDR-fotografering ), eller hvis du tar panoramabilder, deretter bruke et stativ er trolig en god idé. For svært lange eksponeringer (mer enn et sekund eller så), er en kabel utgivelse (for eldre filmkameraer) eller en fjernkontroll en god idé, kan du bruke selvutløser funksjonen i kameraet ditt hvis du ikke har en av disse.
  16. 16
    Tenk ikke bruker stativ, spesielt hvis du ikke allerede har en. En tripod krenker din evne til å bevege seg rundt, og å raskt endre utformingen av skudd. Det er også mer vekt å bære rundt, som er en disincentive å komme seg ut og ta bilder i første omgang. Som en generell regel, trenger du bare et stativ hvis lukkertid er lik eller lavere enn den gjensidige av brennvidde. Hvis du kan unngå å bruke et stativ ved hjelp raskere ISO-hastigheter (og følgelig raskere lukkerhastigheter), eller ved å bruke bildestabilisering funksjoner i kameraet, eller ved å flytte til et sted med bedre belysning, så gjør det.
  17. 17
    Hvis du er i en situasjon hvor det ville være fint å bruke et stativ, men du trenger ikke et stativ på den tiden, kan du prøve ett eller flere av følgende for å redusere kamerarystelser:
    • Slå på bildestabilisering på kameraet (bare noen digitale kameraer har dette) eller objektiv (som regel bare noen dyre objektiver har dette).
    • Zoome ut (eller erstatte et bredere linse) og komme nærmere. Dette vil de-foredle virkningen av en liten forandring i retning av kamera, og øker vanligvis en maksimal åpning for en kortere eksponering.
    • Hold kameraet på to punkter bort fra sentrum, for eksempel håndtaket nær utløserknappen og motsatt hjørne, eller mot slutten av objektivet. (Ikke hold en delikat sammenleggbar linse for eksempel på et pek-og-skyt, eller vanskeliggjøre noe som kameraet vil prøve å bevege seg på egen hånd, for eksempel en fokusringen, eller hindre utsikten fra fronten av objektivet.) Dette vil redusere vinkelen som kameraet beveger seg for en gitt avstand hendene vingle.
    • Klem på utløseren sakte, jevnt og trutt, og forsiktig, og stopper ikke før et øyeblikk etter at bildet er tatt. Prøv å sette pekefingeren over toppen av kameraet, og klemme på utløserknappen med andre leddet på fingeren for en jevnere bevegelse (du presser på toppen av kameraet hele tiden).
    • Spenne kameraet mot noe (eller hånden din mot noe hvis du er bekymret for å skrape den), og / eller støtt armene mot kroppen din, eller sitte ned og støtt opp mot knærne.
    • Prop kameraet på noe (kanskje sin bag eller sin stropp) og bruke selvutløseren for å unngå shake fra skyve på knappen hvis ting det er støttet på er myk. Dette innebærer ofte en liten sjanse for at kameraet vil falle over så sjekk at den ikke har langt å falle, og generelt unngå det med et svært dyrt kamera eller en med tilbehør som en blits som kan bryte eller rive av deler av kamera. Hvis du forventer å gjøre dette mye, kan du ta med en beanbag, noe som ville fungere godt for det. Spesialbygde "saccosekker" er tilgjengelig, poser med tørkede bønner er billig og innholdet kan spises når de begynner å bære gjennom eller få oppgradert.
  18. 18
    Slappe av når du trykker på utløserknappen. Også prøve å ikke å holde kameraet opp for lenge, og dette vil føre til at hendene og armene for å være utrygg. Øv tar med deg kameraet opp til øyet, med fokus og lysmåling, og bildet tas i en rask, jevn bevegelse.
  19. 19
    Unngå røde øyne. Røde øyne er forårsaket når øynene dine utvider seg i lavere belysning. Når elevene er store, lyser blitsen faktisk opp blodårene på bakveggen av øyeeplet ditt, og det er derfor det ser rødt. Hvis du må bruke en blits i dårlig lys, kan du prøve å få personen til å ikke se direkte på kameraet, eller vurdere å bruke en "bounce flash". Sikter din flash over hodene på motivene dine, spesielt hvis veggene rundt er lys, vil holde røde øyne ut. Hvis du ikke har en egen flash pistol som kan justeres på denne måten, bruker reduksjon av røde øyne-funksjonen på kameraet hvis tilgjengelig - det blinker et par ganger før du åpner lukkeren, noe som fører til at pupillene til å trekke seg sammen, og dermed minimere røde øyne. Bedre ennå, ikke ta bilder som krever en flash som skal brukes, finne et sted med bedre belysning.
  20. 20
    Bruk din flash judiciously, og ikke bruk den når du ikke må. En blits i dårlig lys kan ofte føre til stygge utseende refleksjoner, eller gjøre faget av bildet vises "utvasket", sistnevnte gjelder spesielt for personbilder. På den annen side, er en flash svært nyttig for å fylle ut skygger, for å eliminere "vaskebjørn øyne"-effekten i lys midt på dagen lys, for eksempel (hvis du har en blitzsynkroniseringstid rask nok). Hvis du kan unngå å bruke blits ved å gå utenfor, eller steadying kameraet (slik at du kan bruke en langsommere lukkerhastighet uten uskarphet), eller sette en raskere ISO-hastighet (som tillater kortere lukkertider), så gjør det.
  21. Hvis du ikke har tenkt at blitsen skal være den primære lyskilden i bildet, sette den opp til å gi riktig eksponering med en blenderåpning en stopp eller så bredere enn det som ellers er riktig, og som du faktisk bruker for eksponeringen (som avhenger av omgivende lys intensitet og lukkertid, som ikke kan være over flash-sync hastighet). Dette kan gjøres ved å velge en bestemt stopp med en manuell eller tyristor flash, eller ved å bruke "blitseksponeringskompensasjon" med en fancy moderne kamera.
21
Gå gjennom bildene dine og se etter de beste. Se etter hva som gjør de beste bildene og fortsette å bruke metodene som fikk de beste bildene. Ikke vær redd for å kaste bort eller slette bilder, heller. Være brutal om det, hvis det ikke treffer deg som en spesielt gledelig skudd, deretter droppe det. Hvis du, som folk flest, er skyting på et digitalt kamera, da det ikke ville ha kostet deg noe, men tiden din. Før du sletter dem, husk at du kan lære mye fra dine verste bilder, finne ut hvorfor de ikke ser bra ut, så ikke gjør det.
22
Øve, øve og øve. Ta masse bilder - tar sikte på å fylle minnekortet, (eller å bruke opp så mye som du har råd til å ha utviklet, men ikke rotet med film før du kan få skikkelige bilder ofte med et enkelt digitalkamera: inntil da må du gjøre mange flere grelle feil å lære av, og det er hyggelig å gjøre dem gratis og finn ut umiddelbart, når du kan finne ut nøyaktig hva du gjorde og hvorfor under nåværende omstendigheter er det galt). Jo flere bilder du tar, jo bedre du får, og jo mer du (og alle) vil like bildene dine. Skyt fra nye eller forskjellige vinkler, og finne nye fag for å ta bilder av, og holde på den, du kan gjøre selv den mest kjedelige, hverdagslige ting ser fantastisk hvis du er kreativ nok om fotografering av det. Bli kjent med kameraets begrensninger også, hvor godt de virker i forskjellige typer belysning, hvor godt autofokus utfører på ulike avstander, hvor godt den håndterer motiver i bevegelse, og så videre.

Tips

  • Å finne en interessant vinkel på en turist sted, se der alle andre tar sitt bilde, og deretter gå et helt annet. Du ønsker ikke det samme bildet som alle andre.
  • Få dine bilder av minnekortet ASAP. Ta sikkerhetskopier, lage flere sikkerhetskopier hvis du kan. Hver fotograf har, eller vil, oppleve hjertesorg for å miste en verdifull image / images mindre han eller hun dyrker denne vanen. Back-up, back-up, back-up!
  • Når du fotograferer bilder av barn, komme ned til deres nivå! Bildene ser ned på toppen av et barns hode er vanligvis ganske teit. Slutte å være lat og ned på kne.
  • Installer foto-redigering programvare og lære å bruke den. Dette vil tillate deg å korrigere fargebalanse, justere lys, beskjære bildene dine, og mye mer. De fleste kameraer vil komme med programvare for å gjøre disse grunnleggende justeringer. For mer kompliserte operasjoner, vurdere å kjøpe, laste ned og installere den gratis bilderedigeringsprogram, eller bruke Paint.net, en gratis lett fotoredigeringsprogram for Windows-brukere.
  • Hold en notatbok hendig og gjøre notater om hva som fungerte bra og hva som ikke gjorde det. Gjennom notatene ofte du øve.
  • Plukk opp en storby avis eller en kopi av National Geographic og se hvordan profesjonelle fotojournalister fortelle historier i bilder. Det er ofte verdt poking rundt bildet nettsteder som eller deviantART for inspirasjon, også. Prøv Flickr kamera finder for å se hva folk har gjort med de billigste pek-og-skyt-kameraer. Se på kameraet data på deviantART. Bare ikke bruke så mye tid å bli inspirert at den stopper deg fra.
  • Hvis kameraet har en nakkestropp, bruk den! Hold kameraet ut slik at at halsbåndet er trukket så langt som en kan, vil dette bidra til støtte kameraet. Videre vil det også stoppe deg fra å miste kameraet.
  • Last opp til Flickr eller Wikimedia commons og kanskje en dag du vil!
  • Kameraet spiller ingen rolle. Nesten alle kameraer er i stand til å ta gode bilder i de rette forholdene. Selv en moderne kameratelefon er god nok for mange typer skudd. Lær kameraets begrensninger og omgå dem, ikke kjøpe nytt utstyr før du vet nøyaktig hva disse begrensningene er, og er sikker på at de hindrer deg.
  • Hvis du skyter digital det er bedre å undereksponere skuddet, som undereksponering er lett å rette opp senere i programvaren. Shadow detalj kan utvinnes; blåst høydepunkter (den rene hvite områdene i et overeksponert bilde) aldri kan gjenopprettes, så det er ingenting der for å gjenopprette. Film er det motsatte; skyggen detalj tendens til å være dårlig i forhold til digitale kameraer, men blåst høydepunkter er sjelden selv med massiv overeksponering.

Advarsler

  • Når du tar bilder av mennesker, deres kjæledyr, eller til deres eiendom, be om tillatelse. Den eneste gangen du tydelig ikke trenger det er når du skal ta en forbrytelse som pågår. Det er alltid høflig å spørre.
  • Vokt dere for å ta bilder av statuer, kunstverk, og til og med arkitektur, selv om det ligger på offentlige steder, i mange jurisdiksjoner dette kan ofte utgjøre et brudd på opphavsretten i disse verkene.

Ting du trenger

  • Et kamera. Uansett hva du har, eller kan låne, vil være bra nok.
  • Den største minnekortet du kan få, hvis du er på digital, eller så mye film som du har råd til å ha utviklet hvis du ikke.