Wkino

Slik slår skjermen opp ned

Det kan være noen grunn til dataskjermen må bli snudd opp ned. Kanskje du monterer skjermen på taket for eksempel. Eller kanskje du bare ønsker å forvirre en medarbeider med en opp-ned datamaskin prank. For å slå skjermen opp-ned på en Windows-eller Mac, kan du bruke en av følgende metoder.

Trinn

Slik slår skjermen opp ned. Hvis dette ikke fungerer, må skjermen rotasjon er aktivert.
Slik slår skjermen opp ned. Hvis dette ikke fungerer, må skjermen rotasjon er aktivert.

Windows Vista og 7

 1. 1
  Trykk ctrl + alt + ned på samme tid. Hvis skjermen rotasjon er aktivert på PC-en, trykke Ctrl, Alt, og noen av piltastene skal automatisk snu skjermbildet.
  • Presse knappen som peker i den retningen du ønsker øverst på skjermen for å peke. Dette betyr at skyve Ctrl + Alt + Opp vil returnere skjermen til normal.
 2. 2
  Hvis dette ikke fungerer, må skjermen rotasjon er aktivert.
  • Høyreklikk skrivebordet på datamaskinen, og velg Grafikk Egenskaper.
  • Klikk på Display innstillinger-menyen.
  • Se etter Rotation delen og sørge for Enable Rotation er avmerket (hvis aktuelt). Merk at dette ikke kan være oppført som en av dine grafikk alternativer.
  • Velg 180 grader og trykk Bruk for å teste endringene. Merk at dette kan også vises som Snudd Liggende eller tilsvarende.
  • Bekrefte eller avbryte innstillingene (eller vente på dem til time-out). Trykk OK for å godta, Avbryt for å avvise, eller, hvis du har problemer med å navigere den nye skjermen, la den gå tilbake til oppreist stilling innen 15 sekunder.
  • Legg merke til at, med rotasjon aktivert, bør du nå være i stand til å bruke Ctrl + Alt + pil ned snarvei for å snu skjermen vertikalt.

Windows 7

 1. 1
  Høyreklikk et tomt område på skrivebordet, og velg Skjermoppløsning.
 2. 2
  Under orienteringen, velg liggende (snudd).
 3. 3
  Hvis du vil angre dette, gjentar trinn, men velg landskap i stedet.

Mac

 1. 1
  Lansere systemvalg.
 2. 2
  Hold nede Kommando + Tilvalg og klikk på ikonet Skjerm.
  • Merk at Tilvalg-tasten er noen ganger merket som Alt på Mac utenfor USA.
 3. 3
  Se etter rotasjon drop-down menyen og bruke de ønskede innstillinger.
 4. 4
  Bekrefte eller avbryte innstillingene (eller vente på dem til time-out). Trykk Bekreft for å godta, Avvis for å avbryte, eller, hvis du har problemer med å navigere den nye skjermen, la den gå tilbake til oppreist stilling innen 15 sekunder.

Opp-ned desktop prank

 1. 1
  Gjør et skjermbilde. Trykk Print Screen på Windows. På en Mac trykker du Shift + Kommando +3.
 2. 2
  Gå å male i windows. Gå til Preview på en Mac.
 3. 3
  Trykk ctrl + v (kommando + v på mac) for å lime.
 4. 4
  Rotere bildet opp ned. I Paint, for eksempel, ville du gå til Image> Flip / Roter, Vend loddrett.
 5. 5
  Lagre bildet, og angi den som skrivebordsbakgrunn. I Windows, for eksempel, ville du gå til skrivebordet, høyreklikker du et tomt område, velg Tilpass, velg Wallpaper, velg katalogen av opp-ned screenshot, og trykk OK.
 6. 6
  Skjule eller flytte skrivebordsikoner. Du kan for eksempel klippe og lime ikonene til en trygg mappe et sted at du enkelt kan hente dem senere. I Windows kan du også høyreklikke et tomt område på skrivebordet, gå til enten Vise eller Ordne ikoner, og un-velg "Vis skrivebordsikoner".
 7. 7
  Skjul oppgavelinjen. I Windows høyreklikker du på oppgavelinjen, velge Egenskaper, velge Task bar fanen og sjekk Auto-skjul oppgavelinjen.

Advarsler

 • Ikke alle grafikkort er utstyrt for å rotere skjermen visning. Vær oppmerksom på at disse metodene ikke kan fungere på ditt system.