Wkino

Hvordan spille kortspillet 13

Dette spennende kortspillet er egnet for alle å lære å spille. Det er en perfekt måte å drepe litt tid og ha det gøy med familie, venner eller folk du møter mens du reiser! De reglene som er angitt her er den vietnamesiske varianten, det er en kinesisk variant også, så sørg for at du spør de andre spillerne hva varianten de ønsker å spille hvis de er erfarne spillere. Legg merke til at dette spillet er også kalt "Sliter Upstream", og det er et spill for fire spillere.

Trinn

Hvordan spille kortspillet 13. Klargjøre reglene på forhånd.
Hvordan spille kortspillet 13. Klargjøre reglene på forhånd.
 1. 1
  Klargjøre reglene på forhånd. Mange mennesker leke med litt forskjellige regler på forskjellige steder, og det er best å være klar over hva du kan og ikke kan gjøre før spillet begynner å unngå forvirring eller frustrasjon under kampen. I denne versjonen, reglene er som følger:
  • Den sterkeste til svakeste går i denne rekkefølgen: 2, A, K, Q, J, 10,9,8,7,6,5,4,3.
  • Den sterkeste sort er Hjerter, deretter ruter, kløver og spar (i den rekkefølgen, men denne regelen fungerer bare når du spiller det samme kortet.
 2. 2
  Få en full kortstokk og shuffle dem.
 3. 3
  Dele ut 13 kort til hver spiller. Hver spiller har lov til å se på kortene sine, sørg for å avklare dette.
 4. 4
  Identifisere hvem som har tre i spar. Denne personen går først og kan plassere hva slags hånd de ønsker på bordet, så lenge den bruker 3 of Spades. For eksempel: 3-4-5, doble 3s, etc., vil fungere fint.
 5. 5
  Bestem hvilken vei svingene skal gå (med eller mot klokken). Den neste personen vil prøve å slå den forrige personens hånd.
 6. 6
  Plasser en høyere hånd enn spilleren før du etter den samme type hånd. For eksempel, hvis de plasserer et par, må du spille et par som har en høyere verdi på den før deg. Hvis de spiller en singel, må du spille en singel.
 7. 7
  Hopp over hvis du ikke kan legge noe på bordet, vil svingen gå til neste person. Når du hopper over, kan du ikke spille et annet kort til de runde er ferdig. Hvis alle hopper, den siste personen som ikke kan spille noen kort han / hun vil.
 8. 8
  Bomb haugen hvis du kan. En bombe refererer til et sett av fire like eller et sett av seks som danner en 3 + hetero (for eksempel 3, 3, 4, 4, 5, 5). Fire like slår alle 3 + rette bomber, men ikke andre høyere sett med fire like (så fire ess ville slå fire konger). Du vil få "kontroll" hvis alle hopper og kan spille hva du vil.
 9. 9
  Spille uansett type hånd du vil ha på bordet hvis ingen kan slå hva du putter ned, selv om det ikke er en bombe. Det kan være et par av de høyeste og to, f.eks.
 10. 10
  Når du har spilt alle kortene dine, men den siste, må du deklarere til gruppen at det er din siste kortet. Imidlertid kan spillet ender på en dobbel eller rett kortspill. Prøv å være den første ut av kortene, da dette er hvordan du vinne spillet.
 11. 11
  Du bare slå en to hvis du har en dobbel rett eller quad av noen kort.
 12. 12
  Du vinner automatisk hvis du har quad 2 eller en drage (3-a)

Tips

 • Du kan spille av følgende typer hender:
  • En enkelt: Ett kort som slår den forrige i verdi.
  • Et par: To kort som har samme nummer (for eksempel 2 of Spades og to av klubber) og slo den forrige i verdi.
  • En trippel: Tre kort som har samme nummer og slå den forrige i verdi.
  • En rett: Tre eller flere etterfølgende kort (for eksempel 9, 10, J, Q).
  • En bombe: Disse kommer i flere former. Fire like er en bombe. Parene som danner en 3 + hetero (for eksempel, 3, 3, 4, 4, 5, 5) er en bombe. Fire like kan slå alle andre bomber annet enn en høyere fire like.
 • Symbolet verdier går i følgende rekkefølge (lavest til høyest): Spades, klubber, Diamonds, Hearts.
 • Prøv å ha en strategi i hodet ditt som du spiller.
 • Spill laveste kortene først, hvis du ikke har en strategi, det hjelper ofte i det lange løp. Ellers, hvis du har en strategi, bør du spille det.
 • Den numeriske verdien av kortene går fra 3-2 med 3s være den laveste verdien kortet og 2s er den høyeste.
 • Øve spille ofte, og du vil bli bedre.
 • I Klassekampen variasjon, kan bare fire personer spille. Det er fire rekkene - Konge, Dame, Knekt, og fattiglem. Den fattiglem må gi hans to høyeste kortene til kongen og knekten må gi sitt høyeste kortet til dronningen før spillet. I sin tur, kongen og dronningen velger 2 (konge) eller en (dronning) kort for å gi tilbake til kontakten og fattiglem hhv. Kongen kan også velge om folk kan handle for å få fire like.

Advarsler

 • Ikke bli sint på noen hvis de fortsetter å vinne. Det var bare flaks for uavgjort og / eller gode strategiske trekk på deres del.
 • Ikke vær en dårlig sport hvis du vinner eller taper. Skryt når du vinner er ikke bra, men det er heller ikke chiding noen for å miste.

Ting du trenger

 • Standard kortstokk med 52 kort
 • 2 til 4 spillere