Wkino

Hvordan overleve et møte med en krokodille eller alligator

Krokodiller - alligatorer, krokodiller, caimans, og deres pårørende - drepe hundrevis av mennesker hvert år. Mens de fleste av disse angrepene skjer i Afrika og Asia, er disse kraftige reptiler også funnet i deler av Sør-Europa, Australia og Sør-Europa. Krokodiller typisk ikke inkluderer mennesker i sitt kosthold, men i sannhet vil de spiser omtrent alt dersom gitt muligheten. De vil også forsvare sitt territorium kraftig, spesielt i paringstiden. Den beste måten å være trygg i disse dyrenes habitat er å gi skapninger plass og utvis forsiktighet rundt vannet der de kan leve. I tilfelle at du blir angrepet, kan du være i stand til å overleve hvis du kjempe tilbake strategisk.

Trinn

Hvordan overleve et møte med en krokodille eller alligator. Hold deg unna farvann.
Hvordan overleve et møte med en krokodille eller alligator. Hold deg unna farvann.
 1. 1
  Hold deg unna farvann. Spør lokale innbyggere og myndigheter om tilstedeværelse av krokodiller eller alligatorer i innsjøer og elver, og ikke gå utenfor angitte områder eller i vann hvor disse dyrene er til stede. Det er spesielt viktig at du unngår å skrive inn vann i skumringen eller om natten, når dyrene er vanskeligere å se, og når de mest aktivt jakten.
 2. 2
  Vær oppmerksom på dine omgivelser. Hvis du kommer til å være i eller rundt vann i et område hvor krokodiller streifer, er det viktig å være årvåken hele tiden. Alligatorer og krokodiller kan skjule seg godt i vann, ofte holder bare sine øyne og nesebor over vann eller senke helt. Ikke dingle armer eller ben av en båt i vannet. Hold avstand fra vannet når du går i land - krokodiller ofte angripe fiskere og folk samlet seg vann i fjæra - og unngå tykk vegetasjon som gir disse dyrene med god dekning.
 3. 3
  Bo minst femten meter fra alligatorer eller krokodiller. Når du har oppdaget dem, gi krokodiller en bred køye. Femten meter er vanligvis god på land, men under parring sesongen, er det en god idé å holde seg enda lenger unna. Alltid holde seg langt borte fra reir eller baby krokodiller, som mødre er sterkt defensiv. Krokodiller kan produsere korte støt med hastighet på land som kan ta deg av overraskelse hvis du er for nær. I vannet, disse dyrene er langt raskere enn mennesker og føler seg mer hjemme, så det er best å gi dem så mye plass som mulig.
 4. 4
  Unngå overraskende dyrene. Hvis du ser at du kommer til å komme noe sted nær en crocodilian, lage lyd ved slapping vannet med dine årer når båtliv eller blåser en fløyte, for eksempel. Hold deg unna elvebredden når man kommer rundt svinger i en elv. Krokodiller eller alligatorer basking på kysten kan angripe i selvforsvar hvis du overraske dem.
 5. 5
  Kjør vekk fra dyret. Til tross for dine forholdsregler, kan du ved et uhell komme farlig nær en krokodille eller gator. Heldigvis, krokodiller avhengige av elementet av overraskelse å fange byttedyr, så det er ekstremt uvanlig for en av disse dyrene til å forfølge en person på land. Krokodiller og alligatorer, derimot, er ikke like svak på land som noen folk tror, ​​selv om de ikke så fort som mange andre synes, heller. Landet fartsrekord for en crocodilian er ca 10 miles i timen (ca 17 kilometer i timen), og disse dyrene raskt vokse trøtt når du kjører på land, noe som betyr at så lenge du kan se det komme, noen tenåring eller voksen i grei form lett kan løpe fra en av disse dyrene. Kjør vekk fra vannet, som krokodiller og alligatorer sjelden kjører på land med mindre de prøver å komme tilbake i vannet og ut av fare. Den vanligste gjentatte instruks om å kjøre i sikksakk er ubrukelig: den raskeste måten å sette avstanden mellom dyret og du er til å kjøre bort i en rett linje.
 6. 6
  Kjempe tilbake hvis du blir angrepet. Mens normal oppførsel av krokodiller er å bite en potensiell måltid (deg), og holde på til tvang fjernet, vil de noen ganger (spesielt når forsvare ung eller territorium) leverer et enkelt, rask defensiv bite og deretter umiddelbart la gå. Hvis dette skjer, bare prøve å komme bort fra dyret så raskt som mulig. I predasjonsangrep, men så vel som i noen defensive angrep, ikke dyret ikke la gå, og vil ofte prøve å dra en person i vannet eller under vann. Krokodiller kan holde seg under vann mye lenger enn mennesker kan, så det eneste håp for å overleve hvis du blir angrepet på denne måten er å slå tilbake og komme unna. Bare sliter og prøver å trekke fri er som regel intetsigende og kan indusere dyret til å gå inn i en undersjøisk død roll, der en arm eller et ben fast i krokodille munn vil sannsynligvis bli dratt av. En målrettet, bevisst angrep på dyret er derfor et bedre alternativ.
  • Gå for øynene. Den mest sårbare delen av en krokodille eller alligator kropp er dens øyne. Prøv å treffe eller dytte øynene med det du har tilgjengelig: en åre, en pinne eller en kniv. Selv hendene kan være effektive våpen hvis du kan treffe dyrets øyne. En Florida tenåring nylig rømte en alligator som hadde dratt ham i vannet ved jamming tommelen sin inn i alligator øye.
  • Gå for neseborene eller ørene. Selv ikke så sensitive som øynene, kan neseborene og ører være effektivt angrepet. Et hardt slag eller et kutt på noen av disse områdene kan føre til at dyret å frigjøre deg. Mange mennesker har blitt reddet fra en krokodille-er eller alligator kjever når andre mennesker har truffet dyrets snute med en stang eller klubb.
  • Gå for palatal ventilen. Krokodiller har en klaff av vev bak tungen som dekker halsen når de senk den i vann. Dette klaff forhindrer vann fra å strømme inn i halsen og dermed hindrer krokodille fra å drukne når munnen er åpen. Hvis armen eller beinet sitter fast i en krokodille munn, kan du være i stand til å lirke denne ventilen ned. Vann vil da strømme inn i krokodille i halsen, og dyret vil mest sannsynlig la deg gå. Hard streik til denne ventilen kan også føre til at dyret å frigjøre deg.
 7. 7
  Kontakt lege omgående. En crocodilian munn huser en enorm mengde bakterier, og infeksjon er nesten garantert dersom et bitt ikke behandles raskt.

Tips

 • Krokodiller og alligatorer føler seg tryggest i vannet, så hvis du er båtlivet og komme over disse dyrene på land, vil de trolig skli ut i vannet. Dette kan være skremmende, da det kan se ut til at de angriper, men som regel er de bare gå under vann for å skjule, og de vil bli der til du er borte. Likevel, prøv å forlate området raskt, og ikke begi seg ut i vannet eller dingle med armene eller bena overbord.
 • Kjevene av alligatorer eller krokodiller er veldig sterk når de stenger, men de har seriøst svake muskler for å åpne kjevene, så hvis du holder på en lukket alligatorer munnen med to hender det vil aldri være i stand til å åpne dem. men husk at kroppen fortsatt kan bevege seg farlig, så det kan frigjøre seg selv.
 • Hold kjæledyr trygt i crocodilian landet. Ikke la svømme i vann som er bebodd av krokodiller eller alligatorer, og holde i bånd når de går i disse dyrenes habitat. Dyr er ofte angrepet av krokodiller, og du kan også bli angrepet hvis kjæledyret trakasserer en av disse dyrene eller fanger oppmerksomheten som potensielle byttedyr.
 • Krokodiller er i stand til å memorere reiser ruter og campingplasser. Når camping i disse dyrenes habitat, sette opp leir i god avstand fra vannet, og ikke søppel i området med matrester. Hvis du må nærme seg eller gå ut i vannet for å hente vann, vaske eller bade, gjøre det med forsiktighet og unngå å oppgi samme sted hver gang. Krokodiller eller alligatorer kan ane tilstedeværelsen av mat lukt fra oppvasken eller kanskje legge merke til deg å samle vann fra en avstand og dermed kan ligge på lur til neste gang du kommer til samme sted.
 • Krokodiller har blitt kjent for å angripe små båter, særlig kanoer, men så la de mennesker som oppholder seg alene selv når de er kastet i vannet. Det antas at krokodiller eller alligatorer ser opp fra under vann kan se en båt og tror det er en annen krokodille eller alligator. De deretter angripe båten som et territorielt forsvar.
 • Alligatorer generelt har brede, spade-lignende snuter, mens krokodiller har pointier snuter. Alligatorer er funnet i deler av USA og i Sør-Kina.

Advarsler

 • Hvis krokodille griper en arm eller et ben, vil den prøve å rulle og vri den av. Vær klar til å umiddelbart begynne å vri eller rulle i samme retning.
 • Aldri mate krokodiller, enten bevisst eller ubevisst (dvs. ved forsøpling eller forlate matrester nær leiren eller i nærheten av vann). Fôring disse dyrene kan føre dem til å miste sin frykt for mennesker og ser folk som matkilde. Det kan også føre til en umiddelbar angrep hvis personen mater dem blir for tett.
 • Krokodiller og alligatorer gjøre se mennesker som byttedyr, kan så uprovosert angrep oppstår. Saltvann Krokodiller, som finnes i Australia og Asia, og Afrika Nile krokodiller er særlig kjent for å angripe mennesker, og noen ganger synes tiltrukket av lyden av påhengsmotorer (selv om det har blitt teoretisert at de angriper båter som territorielt forsvar fordi motorene lyd som andre krokodiller).
 • Gjøre noe for å ikke bli dratt ut i vannet av en krokodille eller alligator. De er sterkere enn deg og bli dratt ut i vannet vil føre til at du kveles.
 • På steder som Nord-Australia Coast, hvor krokodiller bor, bare fordi det ikke er en krokodille skilt rundt betyr ikke alltid at du er trygg. Krokodiller venture i havet og i bekker og elver der de er uventet.