Wkino

Hvordan å identifisere farlige sjødyr i australske farvann


Australierne liker å erte utenlandske besøkende om farlige dyr som lurer på land og i vann. Dessverre er denne følelsen av humor en mestring mekanisme for de som bor i et land preget av giftige og regelrett farlige uhyrer. Før du begir deg i farvannet utenfor den australske kysten, være deg en land-Lübbing Aussie urbanite eller en happy-go-lucky turister besøker Australia, kan det være nyttig å vite hva du skal være på utkikk etter...

Trinn

Hvordan å identifisere farlige sjødyr i australske farvann. Forstå farene og balansere disse med sunn fornuft.
Hvordan å identifisere farlige sjødyr i australske farvann. Forstå farene og balansere disse med sunn fornuft.
 1. 1
  Forstå farene og balansere disse med sunn fornuft. Farene i australsk farvann er reelle og det er ikke engang å nevne rip strømninger og høye bølger som feier bort intetanende rock hopper turister. En rekke giftige sjødyr bebo australsk farvann og å kjenne sine vaner kan bidra til å holde deg trygg fra møter, noe som betyr at det er fullt mulig å komme til en ordning hvor du kan nyte dine vannaktiviteter uten å bli skadet av fastboende dyreliv.
 2. 2
  Se opp for blå ringed blekksprut. Denne vakre, men dødelige lille skapningen bor i jettegryter og andre fortsatt områder av vann rundt Australias kystlinje. De er også kjent for å lage et hjem inne drikkevarebokser og andre beholdere som gjør veien til bunnen av innsjøer, kunstige vann mellomrom og lignende, nær strender, som i Adelaide fjæra område. Hvis et uhell tråkket på eller plukket opp, denne skapningen påfører en ganske smertefri bite. Dessverre er det toksin svært dødelig og hurtigvirkende. For å unngå det, ikke plukke opp noe som kunne havna denne blekksprut - steiner i jettegryter, bokser liggende i vann eller andre beholdere. Aldri provosere den og se hvor du tråkker. Hvis bitt, umiddelbar sykehusinnleggelse er nødvendig, med munn-til-munn-metoden bør puste opphøre i mellomtiden - munn-til-munn kan holde et offer i live. Sett press på såret, som for et slangebitt. Merk: Den blå ringed blekksprut er ofte vanskeligere å få øye på enn man skulle tro. I tillegg til å være i stand til å kamuflere seg for å gli inn i sine omgivelser, sine ringer og navnebror er ikke fullt så levende som folk tror - i hvert fall ikke før de er klare til å bite. Når i ro, en blå ringed blekksprut-ringer er ofte svært tynn og kan dukke opp nesten svart, avhengig av belysningen. Den neon blå som ofte vises i bildene vises bare som en siste advarsel.
 3. 3
  Pass opp boksen maneter. Box jellyfish er funnet i det nordlige Australia kystlinje. Dette maneter har lang tentakler som nå rundt tre meter i lengde. Disse tentakler inneholder en svært giftig gift som kan drepe bare minutter etter kontakt. For å unngå denne skapningen, adlyde skiltene. De fleste strendene vil bli skiltet når disse skapningene kommer ned i hopetall, og du gjør klokt i å være ute av vannet - New Scientist merket disse skapningene som ikke "gløgge hav drifters", men "raske, aktive rovdyr som jakter og dreper [fisk] med utrolig fart og brutalitet. " Deres sesongen er vanligvis oktober til mai, så vær spesielt forsiktig i denne perioden. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis stukket og fortelle dem at det er en boks maneter brodd slik at ambulanse eller livreddende klubben personalet kan bringe antivenom. Bruk eddik til å nøytralisere stingers som ikke har sparket og holde stikket "tyngdekraften nøytral" - hvis det er for høyt, vil det bære til hjertet raskere, og hvis for lav, vil det føre til swelling.Apply lem press immobilisering hvis hensiktsmessig. Kalde omslag kan lindre smerte for bevisste ofre.
 4. 4
  Unngå stonefish. Stonefish er mestere i kunsten å kamuflasje. De er funnet i den tropiske kysten av Queensland og Northern Territory. Stone fisk har 13 giftige pigger langs ryggen som produserer intense smerter ved kontakt. De fleste møtene er tilfeldig, som vadere tråkke på dem uforvarende. Unngå stonefish ved ikke vasser barbeint, se hvor du setter føttene og være klar over hvor stonefish er kjent for å ligge. Hvis stukket, tilkall hjelp. I mellomtiden hjelpe et offer ved å plassere stikket i varmt vann (så varmt som offeret kan tolerere) og munn-til-munn hvis offeret slutter å puste. Ikke innsnevre bevegelse av gift i dette tilfellet.
 5. 5
  Pass på å holde unna rokke. Stingrays er stort sett over hele Australia, og kan påvirke svømmere, dykkere, padlere og andre intetanende vann elskere. De er bunnen dwellers mesteparten av tiden, tending å mate på sand overflaten. Ofte kan de ikke bli sett på som de sitter under sand, med et øye muligens poking ut. Vanligvis stingrays er ikke aggressive, men de er rustet til å beskytte seg. Stingray skader kan omfatte flenger fra haken på enden av halen sin, sammen med potensialet for infeksjon, intens smerte og luftveier eller andre reaksjoner hos disponerte personer. Unngå stingray møter ved å være forsiktig med hvor du plasserer føttene og ikke provosere noen at du støter på bading i din nærhet, bevege seg bort umiddelbart og uten panikk. Dra føttene langs bunnen som du går på sjøen. Sliping av sanden kan bli følt av rokker og de vil svømme vekk. Dette er referert til som "the stingray shuffle". Søk medisinsk hjelp umiddelbart hvis stukket.
 6. 6
  Ikke svømme med haier. Australske kysten er et paradis for mange haier og, spesielt, for den store hvite haien og den grå sykepleier hai. En rekke haier er oppført som truede arter i Australia. For å holde ut av veien for haier, bruk sunn fornuft og holde seg borte fra områder som er kjent for å være hai infested. Svøm med andre mennesker og unngå bading i skittent eller grumset vann. Hvis du ser en skole av fisk oppfører seg rart, kan dette være en indikator på tilstedeværelse av hai, og du bør la umiddelbart. Unngå svømming i dype kanaler, med kjæledyr, eller nær folk fiske (agnet vil tiltrekke seg haier).
 7. 7
  Unngå å plukke opp skjell hvis du ikke vet hva de tilhører. Kjegle skjell inneholder svært giftige snegler. Hvis du ikke vet hva skallet tilhører, er det sannsynligvis ikke trygt å plukke den opp. Hvis du er stukket av en kjegle skall, søke medisinsk hjelp umiddelbart.
 8. 8
  Unngå å berøre en portugisisk mann av krig (blå flaske maneter) på land eller gå i nærheten av en i vann. Disse maneter kan fortsatt stikke et menneske eller et dyr, selv om det er allerede død. Stikket kan være mild til ekstreme smerter. Stikket avhenger av maneter størrelse, og mengden av involvert tentakler. Blå flaske maneter reise i grupper på 1000, og det er lurt å være ute av vann, spesielt hvis du ser en pakke med dem. Portugisisk krigsmann tentakler gjennomsnittlig 33 fot lang, og får ca 3 m bred.

Tips

 • Hold deg rolig hvis du ser en hai og prøve å få til land rask, men jevn.
 • Lær barna tidlig hva du skal være forsiktig med og alltid minne dem ikke plukke opp steiner, skjell, bokser ol når de ikke vet hva som kan være i en stein bassenget eller andre områder av en strand. Hold et øye med små barn og de tingene de spiller med. Hold alltid øye med svømming og ta noen risiko med barn når det kan være en mulighet for et møte med noen av disse skapningene.
 • Ikke bære smykker eller blanke gjenstander. Disse reflekterer lys, tiltrekke oppmerksomhet, og kan fungere som en lokke til haier.

Ting du trenger

 • Solide sko for rock pool vading
 • Lokalbefolkningen eller surf livreddere for informasjon
 • Medisinsk utstyr i tilfelle en nødsituasjon (eddik, bandasjer etc.)