Wkino

Hvordan fotografere en fugl


Fotografering er en morsom og givende aktivitet. Fotografere fugler kan være svært utfordrende, siden faget kan være små, gjemme seg i mindre enn gode steder, og være klar over nærmer fotografer. Men, når du får bildet, vil du være i stand til å nyte sin skjønnhet for alltid.

Trinn

Hvordan fotografere en fugl. Bestemme hvilken type fugl du ønsker å fotografere.
Hvordan fotografere en fugl. Bestemme hvilken type fugl du ønsker å fotografere.
 1. 1
  Være klar. Bird fotografering er hardt arbeid. Du må vite hva du er opp for. Tålmodighet er nøkkelen, og en utålmodig person ikke vil gjøre en veldig god fotograf. Sørg også for at du kan håndtere skuffelser, vær, og turer til steder.
 2. 2
  Få et kamera. Det må være av god kvalitet. Det bør også ha en rask lukker, fordi fuglene kan flytte på noen brøkdels sekund. Du bør bruke den lengste objektivet du har eller har råd til å få fuglen større i bildet. Også, hvis fuglene ikke vil komme ut når du er rundt, sette innstillingene på kameraet for å utløse lukkeren med fjernkontroll. Da vil du være i stand til å se på lenger avstand.
 3. 3
  Bestemme hvilken type fugl du ønsker å fotografere. Avhengig av hva slags fugl du velger, vil du trenger å gå til forskjellige områder for å fotografere den.
 4. 4
  Hold deg lidenskapelig. Å være lidenskapelig for fugler bare gjør det enklere å fotografere dem. Du trenger også å respektere dem. Ikke kaste ting på fugler hvis de flyr vekk fra deg. Dette kan gjøre dem aldri komme tilbake.
 5. 5
  Få noen god kamuflasje og passende klær for stedet du planlegger å gå til. Hvis fuglene ikke legger merke til deg, vil du være mer tilbøyelige til å få et bilde av dem. Du bør også prøve å lage et gjemmested for deg selv. Dette kalles Bird-Blind Photography. Lag en slags barriere rundt deg selv, med planter eller hva som er praktisk, og sette kameraet opp enten innvendig eller utvendig. Fuglene vil ikke bry seg så mye om kameraet som de vil om deg.
 6. 6
  plasser som du vet bor mange fugler. Eller gå til et bestemt sted der du ser en fugl gå til igjen og igjen. Forskjellige fugler lever i forskjellige steder, så du bør være forberedt på å reise til forskjellige steder. Også, vil du kanskje prøve å gå et sted hvor det ikke er mange blader i trærne. Dette vil gjøre det enklere å fotografere, men det kan være færre fugler.
 7. 7
  Gå på det tidspunkt på dagen når fuglene er aktive. Fugler er svært aktiv fôring i tidlig om morgenen og sent på ettermiddagen, slik at du kan vurdere å gå rundt disse tider. Det er ikke de eneste gangene de er ute, skjønt. Fugler kan være fôring og aktiv når som helst på dagen.
 8. 8
  Forstå at fugler migrere. Du bør forstå migrasjon. Noen fugler migrerer til forskjellige tider av året. Hvis du prøver å fotografere en bestemt fugl, finne ut når det vanligvis vandrer.
 9. 9
  Det kan ikke være mange fugler på plass når du ankommer, men de er sannsynligvis gjemmer seg. Når du ankommer, finne et sted å bo, og planlegger å være der en stund.
 10. 10
  Etter en stund, bør fuglene begynner å komme ut igjen. Når dette skjer, må du holde deg rolig. Ikke prøv å flytte mye, men hvis du må, fortsatt være stille i å gjøre det.
 11. 11
  Ta bildet! Hvis du bruker en fjernstyrt lukker, kan det være lurt å ta mer enn ett skudd, for å gi deg de best mulige sjansene for å ha et perfekt skudd. Hvis du prøver å få et nærbilde av en, vente til det å komme over nær deg. Ellers ta et bilde på riktig tidspunkt.

Tips

 • Prøve å få bilder med forskjellige vinkler. Dette vil gjøre bildene enda morsommere.
 • Være så stille som mulig: verbalt og fysisk. Hvis en fugl blir skremt, vil den fly bort. Dersom ett medlem av en flokk blir forstyrret, vil resten vanligvis følger.
 • Vent til fuglen gjør noe interessant. Et skudd av en fugl å gjøre noe er vanligvis mer spennende enn et bilde av en fugl som står rundt.
 • Zooming er nøkkelen i fotografering. Hvis en fugl ikke kommer direkte over i nærheten av deg, kan du fortsatt zoome inn på en. Dette vil gjøre det se ut som du var rett ved siden av fuglen.
 • Du ønsker kanskje å studere bilder før du faktisk begynner å ta bilder. Studere dem vil gi deg et bedre inntrykk av hva du ønsker å fotografere like, og du kan sette mål for deg selv. Hvis det er en usedvanlig bra bilde, bør du prøve å få lignende resultater.
 • Fotografere alene. Dessverre kan en person få et bilde lettere enn en gruppe. Med en gruppe fuglene er mer sannsynlig å bli opprørt, og det tar bare en liten feil til å skremme en god mulighet for bildet. Kommer alene vil virkelig øke sjansene for å få en god fotografi.
 • Hvis du ikke ønsker å reise langt, begynner å tiltrekke fugler til nabolaget ditt. Fugler er lett tiltrukket av forer.
 • Du ønsker kanskje å bruke en bil. Noen ganger biler kan fungere bedre når du prøver å få et bilde, som fugler vil se deg som en del av bilen og ikke som en trussel. I noen situasjoner kan du komme nærmere en fugl i bilen din, men du har til å nærme sakte.
 • Bruk internett. På Internett vil du være i stand til å finne nettsteder som registrerer observasjoner av fugler i området. Du bør også sjekke ut Rare Bird Alert Network som vil varsle deg om sjeldne fugl observasjoner i ditt område.
 • Tålmodighet er viktig. Du må bare fortsette å prøve, fordi hvis du fortsette å prøve du vil lære mer. Vent til fuglene, og de vil komme rett til deg.
 • Autofokus fokusert på bakgrunnen her i stedet for forgrunnen. Lære å manuell fokus kan spare noen skudd Digitale kameraer er å foretrekke, fordi du kan slette bilder som er useriøs, og lagre alle de gode.

Advarsler

 • Fuglens velferd kommer alltid først. Aldri prøve å skade en fugl. Hvis en fugl vises opphisset, tilbake av og la det være.
 • Hvis du ser en spennende fugl mens ligger i et skjul, motstå trangen til å påpeke. Hvis hånden forlater hide, vil fuglen registrere det som en trussel, og mest sannsynlig permisjon. Dette er en god måte å uroe andre fuglekikkere.
 • Aldri ta på eller gå i nærheten reir. Noen fugler er svært defensiv mot deres reir og unge og noen fugler kan bli så opprørt at de går ut av reiret. I Storbritannia er det ulovlig å forstyrre reir av det store flertallet av fugler.

Ting du trenger

 • Kamera
 • Telelinse (tilbehør Gjelder kun hvis du har et speilreflekskamera)
 • Stativ (ekstrautstyr)
 • Camouflage
 • Fugler