Wkino

Hvordan oppdage skjulte kameraer og mikrofoner

Føler du at du blir overvåket? Kanskje du bare ønsker å sørge for at personvernet er ivaretatt. Her er noen forskjellige måter å finne skjulte kameraer og mikrofoner.

Trinn

Hvordan oppdage skjulte kameraer og mikrofoner. Gjør en ransaking av lokalene.
Hvordan oppdage skjulte kameraer og mikrofoner. Gjør en ransaking av lokalene.

Initial sweep

 1. 1
  Gjør en ransaking av lokalene. Dette innebærer en langsom, grundig sveip av rommet eller bygningen du mistenker er kablet.
  • Se deg rundt etter noe som virker annerledes eller ut av sted, for eksempel blomsterdekorasjoner, bilder på veggen ut av nivå eller på uvanlige områder, eller lampe som ikke ser normalt. Sjekk for røykvarslere du ikke legge til, se etter en høyttaler som kan ha et kamera i den.
  • Se inni blomsterpotter, lysarmaturer, og andre steder hvor en mikrofon senderen kan lett bli skjult.
  • Se under sofaen puter, bordplater og hyller. Under hyller og bordplater er gode steder for miniatyrkameraer.
  • Se etter ledninger som ikke ser ut til å gå noe sted, for eksempel et apparat eller andre kjente enhet. "Fastkoblet" (det vil si, ikke trådløs) spion utstyr er mindre vanlig med moderne teknologi, men brukes fortsatt for permanent overvåkning i kommersielle virksomheter for skadeforebygging.
 2. 2
  Lytte mens du går hele rommet stille. Mange små, bevegelsesfølsomme kameraer gjør en nesten uhørlig klikk eller buzz når de opererer.

Bruk mørke

 1. 1
  Slå av lysene og se deg rundt for små røde eller grønne LED-lys. Noen mikrofoner har "power on" lyser, og hvis den personen som setter det opp er uforsiktig kan de ikke klarer å dekke til eller deaktivere denne funksjonen.
 2. 2
  Mens lysene er av, ta en lommelykt og nøye undersøke alle speil. Disse kan gjøres gjennomsiktig fra en side, slik at et kamera kan se gjennom, men de er avhengige av observatørens siden å være mørkere enn området observert for å holde den andre siden av den reflekterende speil.
 3. 3
  Søk etter pinhole kamera i mørket. En pinhole-kamera kan ha en kostnad-brikken (CCD) sitter bak en liten åpning i en vegg eller et objekt. Få en tom toalettpapir tube og en lommelykt. Sett røret over det ene øyet som et teleskop og lukke det andre øyet. Mens du beveger lommelykt over hele rommet, ta hensyn til eventuelle små glimt som reflekterer tilbake på deg.

Bruk et signal detektor

 1. 1
  Kjøp en RF-signal detektor eller annen bug detektor. Hvis du seriøst tror du blir spionert på, kjøpe en RF (radio frekvens) detektor og gjøre et sveip av rommet ditt, bygg, eller hjemme. Disse bærbare enhetene er små, enkle å bruke, og ganske billig. Men det er feil som bruker flere frekvenser i rask rekkefølge kalt "spread spectrum" som en RF detektor ikke vil plukke opp. Disse feilene blir brukt av fagfolk og krever et spektrum analysator og en erfaren tekniker å finne.
 2. 2
  Bruk mobiltelefonen til å plukke opp et elektromagnetisk felt. Sette en samtale på mobiltelefonen din, og deretter svinge enheten rundt der du tror det kan være et kamera eller en mikrofon. Hvis du kan høre en klikkelyd på samtalen, betyr det at telefonen kan forstyrre et elektromagnetisk felt.

Tips

 • Sjekk hotellrommene.
 • Sørg for at datamaskinens mikrofon og webkamera (hvis du har en) er av eller når den ikke er i bruk.
 • Trådløse overvåking enheter vil bli litt større, fordi de inneholder trådløs overføring utstyr. Disse enhetene kan sende informasjon i omtrent en 200-fots (61 meter) radius.
 • Hvis du finner noe, varsle myndighetene. Ikke flytt eller deaktivere kamera eller en mikrofon. Opptre som om du ikke hadde lagt merke til det, gå rett utenfor avlyttet området og ringe ditt lokale politimyndigheter. De ønsker å se bevis for at feilene ble installert, og ikke bare ligge rundt i rommet.

Advarsler

 • For snikende feier, skjule RF detektor og sørg for at den er på lydløs modus.
 • Ikke la kameraer og mikrofoner vet at du leter etter dem.

Ting du trenger

 • Tom toalettpapir tube (valgfritt)
 • Lommelykt (valgfritt)
 • En høy kvalitet RF detektor (valgfritt)
 • Mobiltelefon (valgfritt)