Wkino

Hvordan lage en hul bok

En hul bok kan være en kjekk måte å skjule noe, enten det er en ekstra nøkkel, et hemmelig notat, eller penger. De fleste ville ikke tenke å bla gjennom bibliotek for private eller personlige ting. Det er også en fin måte å passere noe til noen diskret - en intetanende tilskuer vil bare tror du deler en veldig god leser!

Trinn

Hvordan lage en hul bok. Velg en bok, helst en tykk en med en solid hard cover.
Hvordan lage en hul bok. Velg en bok, helst en tykk en med en solid hard cover.
 1. 1
  Velg en bok, helst en tykk en med en solid hard cover. (Se 'tips' og 'advarsler' første, om hvor du skal få en passende bok og NOT for å velge en verdifull / antikk / populært for tiden / viktig bok).
 2. 2
  Velg de første sidene som du ønsker å ha fri på slutten av prosjektet (pluss én mer), og holde dem til fronten dekk med plast mat brytes slik at de ikke bli søl opp med lim. Disse sidene, bortsett fra den siste, ikke vil bli kuttet ut. Dette vil gi boken til å se ut som en bok når det er åpnet opp og vil dekke hullet selv.
 3. 3
  Bland en oppløsning av hvitt lim og vann. Gjør konsistensen akkurat nok for limet å være rennende, og mer lett absorberes av kanten av boksidene. 50% til 70% lim (30% til 50% vann) eller en halv 35mm film canister fullt fungerer vanligvis godt, men bruke skjønn, gitt tykkelse og størrelse av boken. Alternativt kan du prøve en håndverket lim som Mod Podge.
 4. 4
  Nå som du har toppdekselet og de ​​første par sider i mat wrap, børste de tre kantene av boken med limet løsningen slik at den er rimelig absorbert. Dette vil holde boksidene sammen. Husk: rengjøre penselen umiddelbart, ellers vil stivne og bli ubrukelig for neste trinn
 5. 5
  Legg noe tungt oppå boken, slik som å legge press. La boken tørke i 15-30 minutter.
 6. 6
  Åpne boken å avsløre den første limt side. Tegn en halv tomme (1.2 cm) kant innenfor kanten, på alle fire sider (inkludert ryggraden). Bor et hull i hvert hjørne av den nylig trukket boksen til den dybden du ønsker det skjulte rom for å være. (Dette gjør kutte ut sidene enklere fordi bladet ikke har å gjøre en 90 graders sving.) Du kan la noen av de limte bunnen sidene uklippet.
 7. 7
  Skjær langs innsiden av den tegnede linjen med en rett kant kniv (en boks kutter fungerer spesielt godt). Prøv å gjøre kutt som vertikale som mulig, ellers kan du prøve å vippe det så hullet vil begrense som du går ned. Ved hjelp av en linjal, som vist på bildet, kan hjelpe mye. Påfør nok press for å kutte et par sider om gangen. Et metall linjal er tilrådelig.
 8. 8
  Fortsett å skjære gjennom lagene. Ikke forhast deg med dette, fordi det tregere og mer nøye du gjør dette, vil de jevnere og rettere innsiden kantene være. Fjern papirbiter fra innsiden som akkumuleres fra kniven.
 9. 9
  Pensle lim løsning på innsiden kantene av hullet og la det trekke inn. Limet tørker klar, så hvis det drypper litt, ikke vær bekymret. Mens du venter, påfør et lag med lim til ytterkantene av sidene.
 10. 10
  Pensle "ramme" av hullet med et tynt lag med lim. Den lagrede siden vil bli limt direkte på toppen av hullet, i hovedsak dekker det (for nå).
 11. 11
  Lukk boken igjen, denne gangen uten avstandsstykker. La den tørke i ca 15-30 minutter. I denne tørkefase, vil den lagrede siden blir festet til hullet, som nevnt i forrige trinn.
 12. 12
  Kutt lagrede siden pent langs kantene av hullet slik at hullet er synlig og tilgjengelig igjen. Innsiden av boken kan fortsatt være fuktig fordi boken hadde vært stengt mens tørking. Nå er et godt tidspunkt å la boken tørke mens det er åpent.
 13. 13
  Kontroller at alle deler av boken er helt tørr. Røre den med fingrene, og når du er sikker på at det er tørt, fyll den med dine verdifulle elementer, lukket bok, og sette den i bokhyllen. Bare du vet at denne boken har en hemmelig rom fordi det vil være omgitt av mange andre bøker!

Tips

 • Før du begynner, planlegge ut størrelsen på hullet, slik at det ikke vil vise seg å være for liten for objektet / s du ønsker å lagre.
 • Sørg for at du bare bruker en innbundet bok. Hvis dekselet er myk, vil du ende opp med å kutte gjennom baksiden av boken. Hvis du er forsiktig, kan du bruke en softcover eller en pocketbok.
 • Du kan være i stand til å få gratis gamle bøker fra biblioteker som clearing ut arkiver. Men ikke bruk en bok fra familiens bibliotek - det kan være en verdifull antikk, og noen kan begynne å lete etter den.
 • Hvis du spør: "Hva er hensikten med å lagre det siste side å lime på toppen, og deretter skjære gjennom det akkurat som de andre?" Det er for å dekke opp de linjene du i utgangspunktet trakk å kutte ut kammeret i boken. Den tillater også boken til være helt lukket, komprimere sidene mens innsiden tørker. Dette er viktig slik at boken vil lukke ordentlig når den er ferdig.
 • Bruk en metall linjal (eller en linjal med en metall-edge innsats) for å lede din kniv. Illustrasjonen bildene en plast linjal, men kniven kan lett bite i plast (eller tre), får opp både linjal og prosjektet.
 • En Dremel verktøyet gjør kort prosess på 30-40 sider om gangen, og noen ganger varmen av cutting disk brenner innsiden kantene, slik at glatte brune linjer på innsiden. (Se Advarsler)
 • Hvis hullet du har klippet er litt for lite, kan du sand kantene, men det vil gi en litt hårete følelse avhengig av papiret.
 • Det er best å bruke en bok som folk tror du kan faktisk lese. (Men ikke så interessant en tittel som de kanskje ønsker å ta boken ned og bla gjennom den.)

Advarsler

 • Selv om Dremel verktøyet kutter raskt, kan du ved et uhell skjære gjennom baksiden av boken. Også være oppmerksom på at det vil brenne sidene, og røyken kan lukte dårlig, avhengig av hvilken type papir boken er laget av. Dybden av kuttet er også begrenset til radien av kuttehjulet.
 • Når du velger en bok, sørg for at det ikke er en bok som du bryr deg om, og at noen vil ønske å lese igjen. Kontroller også at det ikke er en bok noen andre kan be om å se på, fordi det vil være vanskelig å komme opp med en unnskyldning på hvorfor du ikke vil la dem lese det.
 • Brennende papir inneholder ofte dioksiner, som er en potent kreftfremkallende: Sørg for at du lufte ut rommet, kanskje blåser en fan over boka som du jobber for å holde farlige gasser fra ansiktet ditt.
 • Hule bøker er ikke effektiv mot rettshåndhevelse.
 • Kutte en gammel bok kan inneholde mange gamle, utenlandsk, muligens skadelig forurenser funnet innen støv. Støvpartiklene kan sitte i mange år, inneholde bakterier, og kjemikalier. Avhengig av metode for skjæring, kan du finne litt til maksimum av støv i luften. Det anbefales at du kutter i et godt ventilert område, bruk av en luft støvsuger med HEPA-filter er å foretrekke, og det viktigste du bruke en støvmaske som kan filtrere ut pust av slike støvpartikler. Briller kan også brukes til å hindre at støv kommer inn i øynene, og beskytter mot partikler (dvs.: liten stein, små metallpartikler fra en gammel rusten pipe) som kan skyte ut fra undersiden av et blad inn i øyet. Spesielt hvis du bruker motoriserte verktøy, for eksempel en Dremel. Støv vil fylle luft, så nær alle dører, for å minimere spredning av slike støvpartikler.

Ting du trenger

 • Innbundet bok
 • Hvitt lim
 • Vann fra springen
 • Container til å holde lim løsning
 • Plast mat brytes
 • X-acto kniv, eller boksen cutter.
 • Børste for å bruke lim løsning
 • Rags å tørke opp søl
 • Blyant eller penn
 • Ruler
 • Noe tung å veie ting ned med
 • Flat arbeidsflate
 • Bor med liten bor