Wkino

Hvordan lage en fatle skutt

Spretterter er ikke bare leker. Med riktig konstruksjon og ammunisjon, kan denne gamle enheten også være et dødelig våpen egnet for jakt på småvilt i en overlevelse situasjon. Denne artikkelen inneholder instruksjoner for å lage både en håndholdt og katapult-stil sprettert.

Trinn

Hvordan lage en fatle skutt. Finn et solid, Y-formet stykke tre.
Hvordan lage en fatle skutt. Finn et solid, Y-formet stykke tre.

Standard sprettert

Gjør et håndtak

 1. 1
  Finn et solid, Y-formet stykke tre. Du kan lage en sprettert med en kløftet gren av omtrent alle størrelser, men et stykke om 6 til 9 inches lang med en ganske jevn tykkelse på 1 til 2 inches vil gjøre en sterk, enkel å bruke sprettert. Prøv å finne et stykke med så få feil som mulig; selv moderate sprekker kan gjengi sprettert farlig eller ubrukelig. Hvis det er knuter eller ujevnheter du kan klippe ut eller sand dem av.
 2. 2
  Skrelle av bark. Med bark gått sprettert vil være mer behagelig å holde. Du må kanskje la grenen tørke litt før du kan få barken av.
 3. 3
  La veden tørr. Dette trinnet er ikke nødvendig, men hvis veden er fortsatt grønt, er det en god idé å la den sakte tørr. Dette vil gi den mer stabilitet og styrke.

Lag en slynge

 1. 1
  Får en lang, tykk gummi band å danne avfyringsmekanismen. Du kan gjøre en sterkere avfyring mekanisme ved hjelp av kirurgisk slange eller flere gummistrikk viklet rundt hverandre. Du kan eksperimentere med lengden å finne ut hva som fungerer best, men det er viktig at det blir sterk og tykk.
 2. 2
  Skjær den strikken i to. Du har nå et band for hver side av sprettert. Hvis du bruker kirurgisk slange eller flere strikker, kan du hoppe over dette trinnet, bare sørg for at hvert band (for hver side av avfyring mekanisme) er like lange.
 3. 3
  Få et rektangulært stykke av lær eller sterk klut. (Flere rektangler av duct tape fast sammen arbeid, også.) Dette vil være din holder eller "lomme". Det bør være litt rektangulær, med hver side som måler mellom 2-4 inches.
 4. 4
  Skjær et snitt på hver side av lommen. Bruk en kniv til å lage et snitt ca 1/4 til 1/2 cm inn fra hver kant. Spaltene bør løpe parallelt med de kortere kanter av lommen og være i samme avstand fra deres respektive kanter. Spaltene bør også være akkurat stor nok for gummistrikk til å passe gjennom uten å bli krøllete.
 5. 5
  Sett den ene enden av en av dine gummistrikk gjennom slit og brett den tilbake over seg selv slik at det gjør litt sløyfe rundt kanten av lommen. Feste løkken ved å sette en liten, men solid strikk rundt. Jo mindre gummistrikk vil trolig måtte bli doblet eller tredoblet rundt seg selv for å gjøre det stramt nok. Gjenta denne annen gummibåndet på den annen side av lommen. Kontroller at band på begge sider er fortsatt like lange.

Monter for bruk

 1. 1
  Feste de frie ender av de lange gummibånd på håndtaket ved å binde dem eller ved hjelp av elektrisk tape. Fest en fri ende til hver gren av "Y", i nærheten av enden. Igjen sørge bandene er like lange.
 2. 2
  Skyt din sprettert. Bruk små steiner, gummiballer, og wadded-up biter av papir - bare om noen små prosjektil - som ammunisjon. Utvise forsiktighet når skyte sprettert og vernebriller.

Heavy-duty sprettert

 1. 1
  Få en y-formet grein (maple er best) ca 2 til 3 inches i diameter i bunnen og 5-meter høy. Grav et hull og begrave den stående slik at mindre enn halvparten stikker opp av bakken.
 2. 2
  Ta alle de gummistrikk utenfor et par av månen sko og gjøre fire tråder, med seks band loopet sammen i hver tråd.
 3. 3
  Skjær hull i hvert hjørne av et stykke stoff. Ikke kutt for nær kanter eller stoffet kan rive.
 4. 4
  Fest trådene av band til hjørnene av stoffet på samme måte som du festet bandene sammen. Dette vil skape et sterkt grep.
 5. 5
  Bind 4 frie ender av strengene til den Y-formet pinne.
 6. 6
  Bruk denne sprettert for tyngre gjenstander. For eksempel bør du være i stand til å kaste en 2-kilos stein ca 50 meter.

Tips

 • Tørket tre fungerer bedre for spretterter. Sørg for at den er tørket sakte eller det kan være utsatt for sprekkdannelser.
 • Kirurgisk slangen fungerer bedre enn gummistrikk. Det er mye sterkere på grunn av sin form, og kan kjøpes på nettet eller på noen hobby eller maskinvare butikker.
 • Tett vikle håndtaket med tape eller hyssing for å gi et sikrere, mer komfortabelt grep.
 • Du kan lage spretterter av omtrent alle størrelser. Prøv varierende størrelse for å finne ut hvilken som fungerer best.
 • Leder band kan brukes i stedet for gummiringer som de ikke knekker som lett og er lengre.
 • For å beskytte øynene, må du ikke heve sprettert å øyehøyde. Med trening kan du være like nøyaktig (eller flere) ved å holde lastet lomme i en fast posisjon nær kroppen (nær hoften for eksempel), og beveger kroppen av sprettert å sikte.

Advarsler

 • Hvis du har en treramme, først sørge for at det er et solid stykke tre som ikke har sprekker eller hull.
 • Aldri trekke posen tilbake til øyet. Hvis gummi snaps, vil du treffer deg selv i ansiktet.
 • Beskytt øynene og bruke sprettert med forsiktighet.
 • Pass på at grenen har ingen tegn til råte, en død gren kan føre til alvorlig personskade.
 • Aldri bruk sprettert i retning av mennesker eller dyr. Sprettert bør behandles med samme forsiktighet som et dødelig våpen.
 • Vær alltid oppmerksom på dine omgivelser.
 • Bruk sprettert ansvarlig. Behandle det med den respekten den fortjener.
 • Dine gummistrikk bør være så sterk som mulig. Vær derfor sikker på at de ikke er tørket ut, sprukket, eller revet.

Ting du trenger

 • En eller to lange, tykke gummistrikk. Alternativt kan en lengde av kirurgiske rør eller en annen elastisk, sterkt materiale
 • Mindre gummistrikk
 • Et lite stykke lær
 • En Y-formet gren
 • En kniv