Wkino

Hvordan lage en ambigram

En ambigram er en form for typografisk art som tillater en ord til å bli lest i en rekke måter. Den vanligste ambigram er roterende, eller flipscript, og vil lese det samme når papiret er rotert 180 grader (dvs. snudd både vertikalt og horisontalt). Her er hvordan du lager din egen ambigram.

Trinn

Hvordan lage en ambigram. Skriv den første bokstaven i paret.
Hvordan lage en ambigram. Skriv den første bokstaven i paret.
 1. 1
  Skriv ut ordet på trykk i samme sak (for eksempel store bokstaver). Du kan bruke blandet tilfeller, men det ser bedre ut når de er alle like. For denne veiledningen vil vi gjøre ordet "" inn en ambigram.
 2. 2
  Skriv ordet bakover. Under ditt ord, stave det ut med bokstavene i baklengs rekkefølge som på bildet nedenfor.
 3. 3
  Koble opp brevene. Nå som du har ordene skrevet ut, kan du se hvilke bokstaver du trenger å pare. I dette tilfellet vil vi pare "W" og "W", "I" og "O", "K" og "H" og "I" og "I." Arbeid med ett par om gangen i de neste trinnene.
  • I noen tilfeller, vil de to bokstaver i paret være det samme, slik som "I" i, eller hver bokstav i en palindrom (se Tips). Dette gjør vanligvis ambigram enklere å konstruere og gir deg et stabilt punkt å bygge rundt.
 4. 4
  Skriv den første bokstaven i paret. Avgjør om å jobbe i store eller små bokstaver vil gi deg mer fleksibilitet.
 5. 5
  Roter brev 180 grader. Hvis du skrev brevet på papir, kan du bare slå på siden slik at brevet er opp-ned. Hvis du er på en, kan det være et alternativ å rotere 180 grader med klokken, eller du kan bla horisontalt og deretter snu vertikalt.
 6. 6
  Gjør den roterte brev ser ut som sin partner. For eksempel, for å gjøre en rotert "jeg" ser ut som en "O", kan du slå linjen inn en avlang sirkel. Forlate dot; når "O" er lesbar, vil det se dekorative, men det vil gjøre det gjenkjennelig som et "jeg".
 7. 7
  Roter paret rundt for å sikre at din nye brev ser ut som både originale brev. Hva du bør sitte igjen med er et bilde som ser ut som en bokstav i paret, men når du roterer den 180 grader, ser det ut som den andre bokstaven i paret.
 8. 8
  Arbeid gjennom de andre parene. Sett de nye bokstavene sammen for å danne ambigram.
 9. 9
  Forhør deg med Internettleverandøren. Hvis dette er for vanskelig, er det et par av ambigram generatorer på internett (for eksempel FlipScript) som kan gjøre dette for deg.

Tips

 • Arbeider i er best, fordi du har mer kontroll, og du kan enkelt slette for finere detaljer.
 • Prøv å bruke forskjellige skrifttyper (f.eks serif vs sans serif, gotisk skrift, etc.) hvis du blir sittende fast.
 • Noen ganger kan du være i stand til å kombinere to bokstaver for å danne en enkelt bokstav når snudd.
 • Ikke fokuser for mye på de åpenbare bokstavparene. Fokus på figurer av alle bokstavene i stedet. Det er ofte mulig å lage et brev skjema som ser ut som to eller flere bokstaver når de roteres. Brede bokstaver som W og M er spesielt god for dette.
 • Dette må ikke forveksles med en palindrom, et ord som kan bli lest forover og bakover. For eksempel "nivå" er et palindrom fordi når lese bakover, er det fortsatt staver "nivå". Men, hvis du roterer ordet 180 grader, vil det ikke se ut som seg selv lenger. Ved konvertering palindromes til ambigrams, vil hver bokstav i ordet ha seg selv som en partner.
 • En hendig Trikset er å skifte brevet motstandere én plass til venstre eller til høyre. Det siste brevet kan rotere for å bli en kunstnerisk blomstre i begynnelsen av ordet, eller den første bokstaven kan rotere for å bli en kunstnerisk blomstre i slutten av ordet. Utbetalingen er at du kan være i stand til å unngå pinlige bokstavparene (for eksempel jeg og W) i midten av ordet.
 • Prøv å bruke et dataprogram, for eksempel " Paint ", som det kan rotere bokstavene for deg.
 • Se på eksempler på hvordan enkelte par av bokstavene er "masket" for inspirasjon i arbeidet med din egen ambigram.

Advarsler

 • Å gjøre dette uten hell for lenge kan føre til hodepine, spesielt hvis du er utsatt for frustrasjon. Tempoet selv ved å gjøre ambigrams bare så lenge aktiviteten er hyggelig.