Wkino

Hvordan lage avis frøplante potter

Gartnere kan få et hopp på vekstsesongen ved å starte planter innendørs der det er varmt og ikke underlagt minusgrader. Du kan velge fra et bredere utvalg av frø enn kan vanligvis finnes på barnehager som planter (og frø) er billigere enn å kjøpe rote grønnsaker. Dersom hagearbeid bug biter deg hardt, vil du snart være som ønsker å starte noen arvestykke tomater eller kule italienske basilikum planter fra frø. Disse små, enkle potter er enkle å lage, og de er biologisk nedbrytbart, også!

Trinn

Hvordan lage avis frøplante potter. Begynn med en del av avisen.
Hvordan lage avis frøplante potter. Begynn med en del av avisen.
 1. 1
  Begynn med en del av avisen.
 2. 2
  Skjær avisen delen i to. Skjær flere lag på en gang, for å spare tid, men bruker bare ett ark / ett lag per pott.
 3. 3
  Skjær den i to igjen, noe som gjør den delen i kvartalene.
 4. 4
  Ta en liten runde beholder, som et krydder krukke. Rulle papiret rundt den, slik at om en tomme (2,5 cm) overheng i den ene enden hvor du vil kaste det i for bunnen. Ikke rull for hardt eller det vil være for vanskelig å få glasset ut senere.
 5. 5
  Brett bunnen i, som om du var pakke en gave.
 6. 6
  Tape bunnen stengt. Hvis du kan, bruke maskeringstape eller, hvis det er tilgjengelig i ditt land, biologisk nedbrytbare cellofan tape.
 7. 7
  Ta ut glasset. Snu det riktig vei, fold i kantene rundt toppen. Deretter kaste den inn igjen for stabilitet og en kortere pott.
 8. 8
  Gjenta. Lag så mange frøplante potter som du har frø som trenger å bli plantet.
  • Når det gjelder tid til skiftende spirene til hagen senger, kan hele potten plasseres rett inn i bakken (bare fjerne tapen først). Sørg også for å rive bunnen åpne først.

Tips

 • For ulik størrelse potter, bruker ulike størrelse krukker.
 • Pass på å herde frem dine frøplanter før transplantasjonen utendørs.
 • Et alternativ til å bruke tape er å bruke en mel / vann lim og la det tørke over natten.

Advarsler

 • Europeiske aviser brukte soya-basert blekk som er ansett som trygt å sette i jorda. Sjekk med din egen trykkeribransjen utenfor Europa for innholdet i avisen blekk. Merk at farget, glanset inserts (eller magasin sider) er best ikke brukes til dette formålet med mindre du er sikker på at blekk er grønnsak-basert.

Ting du trenger

 • Avis
 • Tape (biologisk nedbrytbart hvis mulig)
 • Saks