Wkino

Hvordan å vokse pitcher planter

Pitcher planter er kjøttetende planter i stand til å bruke sine rør-formede blader å fange og fordøye insekter. Insektene er trukket inn av en søt nektar og visuelle lokker. Innsiden av røret er ofte for glatt for insektet til å klatre ut. Når insektene falle ned i bassenget av vann på innsiden, er insektene fordøyes av enzymer eller bakterier. Grunnen til at disse plantene dannet denne metoden for å søke ernæring er fordi deres stedlige masser mangler mineraler eller er veldig surt, og denne metoden gjør det mulig for plantene å kompensere ved å få næringsstoffer fra insekter. Det er mulig å dyrke disse fascinerende planter hjemme, bare følg trinnene.

Trinn

Hvordan å vokse pitcher planter. Forskning kravene til hver art.
Hvordan å vokse pitcher planter. Forskning kravene til hver art.
 1. 1
  Forskning kravene til hver art. Kjøttetende pitcher planter kan finnes over hele verden, så kravene til å vokse dem varierer etter hvilken region de er hentet. Les noen kvalitet bøker om emnet for å gi deg en solid forståelse av planter og deres behov. En kort oversikt over de forskjellige typer pitcher planter følger:
  • Nepenthes, tropiske pitcher planter, monkey kopper - Det er ca 120 arter i Nepenthes slekten og de ​​vokser i den gamle verden tropene (for det meste i den malayiske skjærgården). De fleste av disse artene vil kreve, masse vann og moderate til høye lysnivåer (tilsvarende orkideer). Dette er ikke ideelt "nybegynner" planter.
  • Sarraceniaceae - Denne familien av pitcher planter vokser i den nye verden og kan deles inn i tre slekter (grupper av arter):
   • Sarracenia - Alle disse artene vokser i Nord-Europa. De krever krever en distinkt sommer og vinter, sterkt sollys, og masse vann.
   • Darlingtonia - Disse artene er begrenset til Oregon og nordlige California og er vanskelige å vokse. Røttene må holdes kjøligere enn resten av anlegget fordi de vokser i miljøer med kaldt rennende vann.
   • Heliamphora - Alle disse artene er innfødt til Sør-Europa. De er også vanskelige å dyrke.
  • Cephalotus - Det er bare én art i denne slekten (Cephalotus follicularis), og det kan dyrkes på samme måte som subtropisk plante.
  • Bromeliaceae - Dette er den samme familien som inneholder ananas. Én eller to arter i denne familien antas å være kjøttetende. De danner ikke den karakteristiske pitcher form.
 2. 2
  Skaff planter. Når du har bestemt deg for hvilke arter du er best forberedt til å vokse, begynner å lete etter en kilde. Det beste alternativet er å finne en hederlig drivhus og kjøpe en sunn pitcher plante derfra. Spør assistenter for flere tips om voksende den aktuelle arten.
  • Det er også mulig å bestille pitcher planter på nettet, men de kan få skadet og dør under transport.
  • Selv om det er mulig å vokse pitcher planter fra frø eller stiklinger, er dette ikke anbefales for nybegynnere.
 3. 3
  Plassere anlegget i en solrik beliggenhet motta minst seks timer med direkte sollys. Ideell temperatur varierer mellom 60 º C til 85 º C (15,5 º C til 29,6 º C). Den vakre farging av pitcher anlegget vil være mye mer intens hvis planten får minst et par timer med lyse, fullt sollys hver dag, men vil også vokse rimelig godt i delvis skygge. De fleste vokser pitcher planter i et drivhus miljø eller i et terrarium. Du kan lage en billig versjon ved hjelp av en skål og en brusflaske, kuttet av toppen av flasken og legg opp ned over anlegget på en skål. Hagen vil bare være egnet der det replikerer den nøyaktige miljø der pitcher planter vokser naturlig.
  • Utilstrekkelig belysning er en vanlig årsak til å drepe pitcher planter i hjemmelaget miljøet. Hvis du ikke har et drivhus eller fuktig, solrik plass for plantene, vurdere å bruke kunstig belysning. Belyst med flere kule eller varme hvite pærer plassert 12 "(30 cm) fra anlegget vil hjelpe.
  • Bare plassere hardføre pitcher planter i en vinduskarm, og selv da, bare hvis du har tilstrekkelig sol og fuktighet. Mens badene er fantastisk fuktig, vinduene er vanligvis for mørkt til å gi mengden av lys som kreves av pitcher anlegget. Hardføre pitcher planter inkluderer sundews, blærerot og butterworts. En Venusfluefanger sannsynligvis ikke vil være lokalisert på en vinduskarm.
  • Air-condition gjør rommet for tørt for pitcher planter.
 4. 4
  Etter situating anlegget hensiktsmessig, posisjonen koppene omtrent 1/2- 3/4 tommer (en 0,2 cm til 1,9 cm) fylt med vann for å holde innsiden fuktig. Under reisen, faller væsken som allerede er i koppene noen ganger ut, og hvis koppene tørke ut, kan anlegget dø.
 5. 5
  Sørg for god drenering jord. En god jord er en sammensatt av en 12:59 blanding av torv mose og perlitt eller kombinere Sphagnum mose, kull og orkidé bark. Den type jord og prosenter, men bør undersøkt veldig nøye for den type pitcher plante du har. Hvis pitcher anlegget ikke liker jord, vil det ikke trives og vil dø. Ikke bruk potting mix eller gjødsel - pitcher planter er primet for dårlig jordsmonn og rik jord vil være en overbelastning.
 6. 6
  Hold jorden veldig våt i vekstsesongen, fra mai til oktober. En drenert potten bør sitte i en tommer (2,5 cm) av stående vann. Ikke la plantene tørke helt ut. Pass på at vannet du bruker er enten regnvann eller destillert, med lave nivåer av salter. Lufting vannet før vanning anlegget kan hjelpe planten vokse. Å lufte vannet, fylle en container halvfull med vann, forsegle den, og rist den kraftig.
 7. 7
  Hold habitat fuktig. Pitcher planter tåler lav luftfuktighet, men de vanligvis slutte å lage mugger hvis luftfuktigheten er utilstrekkelig. Om lag 35 prosent luftfuktighet er fint for plantene. Veksthus og terrariums kan gi den nødvendige fuktigheten, men sørg for å gi riktig ventilasjon slik at luften ikke overopphetes eller blir stillestående.
 8. 8
  Mate anlegget. Hvis pitcher planter vokser et sted uten tilgang til insekter for en lengre periode, kan du legge til et par små insekter, for eksempel et fly, eller en kakerlakk, til en moden plante. Dette er imidlertid vanligvis ikke nødvendig. Mange typer nytte 1/8 teskje Miracid gjødsel per liter vann, men denne løsningen bør legges bare til krukkene til de er 3/4 fylt.
 9. 9
  Opprettholde pitcher plante trivsel. Foruten vanning, fuktighet og fôring, holde pitcher plante i god form krever at du sikrer den har plass til å vokse og er beskyttet:
  • Klipp av alle de døde bladene med saks når vinteren sovende perioden begynner. Deres sovende periode varierer etter arter, men er vanligvis ca 3-5 måneder i løpet av vinteren. I løpet av denne tiden, bør de oppbevares kjølig og tørrere enn normalt.
  • Beskytt utendørs pitcher planter. La noen utviklingsland mugger i potten eller gi tykk mulch av blader og dekk til med plast eller en container i hardførhet soner seks til åtte i vintermånedene når venstre utenfor.
  • Splitt og anlegget når pitcher kommer ut av dvalen før rask vekst for nye anlegg og starte syklusen igjen. Pitcher planter kan leve i flere år hvis det behandles ordentlig.

Tips

 • Tropiske pitcher planter, for eksempel Nepenthes eller ape kopper trenger et drivhus for å vokse skikkelig. Et drivhus som vellykket vokser orkideer produserer det rette miljøet for Nepenthes.
 • Når vokser inni plassere anlegget i en sørlig eksponering vindu eller gi 12 til 14 timer med kunstig lys.
 • Kjøp bare barnehage-dyrket planter for best resultat. Ta kontakt med din lokale planteskole for tilgjengelighet eller bestill online via kjøttetende plante leverandører.
 • Pitcher planter kan være delt og repotted som planten kommer ut av dvalen, men dette må gjøres før sprek ny vekst begynner.
 • Flytt potteplante til kjelleren eller et annet kjølig område i løpet av månedene dvalen i iskalde områdene og holde jorda fuktig. Beste temperaturene varierer rundt 40 grader i løpet av denne periode på tre til fire måneder.

Advarsler

 • Pitcher planter varierer i høyde fra 4 "(10 cm) lang (papegøye pitcher plante) til mer enn 3 '(1 m) høy (gul pitcher plante). Vær nøye med å velge et utvalg som passer dine behov.
 • Ikke bruk potting hagejord - det vil drepe planten.
 • Aldri la pitcher anleggets jord tørke ut, selv under dvalen holde vann i avløpet skål.
 • Potteplanter pitcher planter kan dyrkes utendørs i løpet av vekstsesongen. De går i dvale om vinteren. Tropiske pitcher planter kan ikke ta minusgrader. Nordeuropeiske pitcher planter kan stå utenfor i henhold til vekst USDA sone.
 • Aldri befrukte en pitcher plante, planten får sin næring fra bugs det fanger. Hvis fôring noen insekter, holde dette til et minimum fordi for mange insekter kan føre til at anlegget å visne og dø.
 • Bare regn vann eller destillert vann bør brukes til vanning kjøttetende planter.

Ting du trenger

 • En barnehage - voksen pitcher anlegg (foretrukket, men frø vil også gjøre)
 • En hage
 • Et drivhus (valgfritt)
 • En fin solfylt sted (valgfritt)