Wkino

Hvordan å dyrke grønnsaker i tråd kolonner

Som vokser i containere, som vokser i kolonner kan være en fin måte å spare plass i hagen. Mens de er ikke så god som potter for en balkong eller leilighet hager, de er en fin måte å dyrke frukt og urter i den lille bakgården. Kolonner er enkle å lage, lett å ta vare på, og enkel å høste fra.

Trinn

Hvordan å dyrke grønnsaker i tråd kolonner. Gjøre noen undersøkelser først.
Hvordan å dyrke grønnsaker i tråd kolonner. Gjøre noen undersøkelser først.
 1. 1
  Gjøre noen undersøkelser først. Vurdere hvor du har tenkt å plassere kolonnen, samt hvilken type produsere du har tenkt å vokse. Viktigst, bør du vurdere hvor stor du vil at kolonnen skal være, og et estimat av omkretsen av kolonnen. Dette gjøres best ved å tegne en enkel plan for hvor innsatsen skal passe på, med et estimat av avstanden mellom hver stav og deretter måle avstanden rundt ytterkanten av alle innsatser, pluss noen inches (centimeter) reserve for å sikre det. På denne måten kan du anslå hvor mye ledning du trenger.
  • Ideelt kolonnen skal ha full sol, eller hvis du er i et varmt miljø, flekkete skyggen. Det bør bli sittende på jord, heller enn på betong og brostein, som jorden vil farge fortauet.
  • Hvis du er i et område som fryser, kan du ikke få en vinter bruk ut av denne metoden hvis du har dype frosten som kolonnen har et høyere areal over bakken utsettes for luft, og derfor er mer sannsynlig å fryse.
 2. 2
  Vurdere hvilke typer grønnsaker du ønsker å vokse. Det er ganske mange som jobber godt med kolonnen metoden:
  • Poteter er bra for denne type hagearbeid, men å fullt høste dem må du ofte trekke fra hverandre kolonnen, som kan gjøre et rot. Poteter vokser godt i dekket (dekk), pot, eller mounded metoder.
  • Tomater er utmerket for denne type hagearbeid, som er / mais, paprika / paprika, etc.
  • Klatrere som bønner, erter og agurk.
  • Kål som kål, blomkål, brokkoli, osv., egner seg godt til denne metoden, men bare i lave volumer.
  • Årlige urter som basilikum, timian, rosmarin, oregano, etc., er gode alternativer.
  • og andre slike som eller saft kan dyrkes ved denne metoden også.
  • Det finnes mange flere, for eksempel: jordbær, rotgrønnsaker som pastinakk, rødbeter, nepe og gulrot, og andre bladgrønnsaker som silverbeet, spinat, etc.
 3. 3
  Kjøpe noen galvanisert eller rust-proofed fekting wire, helst en med en 1 eller 2 tommer (2-5cm) måler avstanden mellom ledningene som er 1 til 1 0,5 m høy. Hvis du bare kan få små høyde ruller, kan du overlapper dem. Hønsenetting er ideelt. Du ønsker ikke å ha for stort et gap, som jord kan falle ut, eller kjæledyr eller andre dyr kan dra nytte av gratis mat (som per bilde over!). Samtidig, kjøp:
  • Noen ekstra ledning for å knytte grønnsaker til innsatsen, eller å binde overlappende lag sammen.
  • Noen solide trepinner. Du kan kjøpe to for en liten 1-2 fot (30.4cm til 60.9cm) diameter kolonnen, tre for en trekant form, fire for en firkant, fem for en større femkantprofil, etc. Ideelt sett bør innsatsen være minst 1 eller 1,5 meter (3-6 meter) høye. Høyere er greit, men små to fot (60cm) stakes vil ikke gi fordelene av de større stakes.
  • Bra. Det anbefales å kjøpe en blandet masse hagejord,, alderen blandet gjødsel og ert høy eller halm. En god anbefaling hvis du er heldig å ha en lokal kilde, er fersk hestemøkk, men du må vente 2-3 uker eller mer for å tillate det å kompostere i kolonnen først, da varmen vil det generere kan drepe frøene. Hvis du vokser rotgrønnsaker som gulrøtter, velg friable jord med noen klumper eller hindringer som gulrøtter kan vokse bøyd eller vridd i grov jord.
  • Dine frø eller stiklinger.
  • Noen verktøy du trenger for å konstruere kolonnen (for eksempel en klubbe, etc).
 4. 4
  Sett inn innsatsen i bakken før de er solid (de skal ikke slingre når du skyver dem). Legg dem i ønsket form og bredde ved å følge planen.
 5. 5
  Vikle kabelen rundt utsiden av stakene og knytte dem sikkert. Du kan overlappe lag hvis du ønsker å få mer høyde, men knytte dem svært godt til innsatsen og de lavere lag.
  • Den ideelle høyden er din hoftehøyde, på den måten er det mye lettere å stelle og høste dine frøplanter, heller enn å bøye ned hele tiden.
 6. 6
  Når kabelen er fast knyttet til kolonnene og det ikke er noen store gap mellom lagene, begynne å fylle kolonnen med jord. Hvis du brukte fersk hestemøkk eller andre Compostables, forventer høyden på jorda for å slippe så det bryter ned. Du bør ta 2-3 uker for husdyrgjødsel til å bryte ned, hvis frisk, vil dette skje raskt. Til syvende og sist bør jorden være noen få inches eller centimeter under den øverste høyde av ledningen.
  • Fordelen med å ha kolonnen kontakt jorda er at gode meitemark er sannsynlig å gjøre sin bolig i kolonnen.
  • Det er bedre å blande jorda, snarere enn lagdeling dem som altfor tykke lag av halm eller høy (hvis det brukes) kan tørke ut lag over det. Vann i grundig.
 7. 7
  Når sådde frø, plante dem direkte hvor de vil vokse. Plante dem med ledsager planting i tankene er gode råd.
  • Hvis du ønsker å vokse klatrere som bønner eller erter, kan du sette bambus innsatser som en teepee å støtte dem på toppen, eller bare har et lavere nivå av jord og bruke ledningen gjerdet som støtte - dette fungerer, men når den bønner dø, kan deres stammer være vanskelig å fjerne og har en tendens til å være skjemmende - bambus teepee metoden fungerer bedre som det gir mindre søl.
  • Med bakken dekker for eksempel gresskar, kan du dyrke dem i bunnen av kolonnen til å spre seg, mens vokser andre råvarer i toppen av kolonnen for å få best mulig bruk. Vokse Pumpkins godt i denne metoden som tilgang til fuktighet og god jord er ganske konsekvent, slik at de er mindre tilbøyelige til å tørke ut, eller få for mye vann og dele fruktene.
  • Du kan også skjære hull i ledningen for å feste planter som jordbær å vokse fra siden av kolonnen, samt anlegg i toppen.
 8. 8
  Etter hver sesong, er det best å grave i mer gjødsel inn i kolonnen jord for å berike det, eller plante en grønngjødsling som belgfrukter som du grave i og la jorda bedre ved å la det være brakk for et år (dette selvfølgelig er en langsommere måte, men greit hvis du har tid).
  • Hvis kolonnene ikke lenger er nyttig (som kan være flere år etter at dem) kan du bruke dem til å vokse ting på sine sider som bregner, slyngplanter, bromeliaer eller orkideer (hvis klimaet er riktig) og andre planter, eller de er lett for å trekke fra hverandre for å bruke jord andre steder. Jordsmonnet også forbedrer gradvis under søylene som næringsstoffer og fuktighet sakte siver ned.

Tips

 • Trikset med denne metoden er at det gir en ganske høy avkastning ut av en lav området. Én ulempe er ganske enkle faktum at hvis kolonnen har dårlig jord i det, eller det tørker ut, er det ikke noe bedre enn å vokse i bakken. God rikt jordsmonn beholder fuktigheten og gir de beste resultatene.
 • Den andre fordelen med denne metoden er at ledningen legger beskyttelse fra dyr hvis det er en fin nok wire, men også at du kan senke jord eller heve wire nivåer og legge til en shadecloth eller annen type beskyttelse for å skjerme mot tøffe sol og vind.

Ting du trenger

 • Wire
 • Verktøy for å kutte ledningen
 • Stakes
 • Planlegging papir og markør
 • Jord
 • Grønnsaker for å vokse