Wkino

Hvordan gjøre bakgrunnen uskarp av et fotografi

Hvordan profesjonelle fotografer gjøre disse fantastiske uformelle portretter, der motivet er i perfekt fokus, men bakgrunnen er en uklarhet? Følg instruksjonene nedenfor og du kan gjøre det også!

Trinn

Hvordan gjøre bakgrunnen uskarp av et fotografi. Fylle rammen med motivet (spesielt hode og skuldre).
Hvordan gjøre bakgrunnen uskarp av et fotografi. Fylle rammen med motivet (spesielt hode og skuldre).

Innledende bilder

Blender (F Stop) | Skyt en serie bilder med objektivet vidåpne og stoppet ned ett eller to stopp.]] Ved å skyte på ulike blenderåpninger, vil du komme til å velge den mest behagelig bilde.

 1. 1
  Fylle rammen med motivet (spesielt hode og skuldre).
  • Fokusere direkte på øynene.
  • Merk: Nesen, ørene og håret vil være i varierende grad av fokus. Ved mindre blenderåpninger (f/16, øverste bildet), vil bakgrunnen av et skudd være i fokus. Ved større blenderåpninger (f/1.8, nederste bildet), vil bakgrunnen bli uskarp.]]

Zoom inn

 1. 1
  Begrense dybdeskarpheten ytterligere ved å zoome inn. For å gjøre så grunt en dybdeskarphet som mulig, bruk en lang / telelinse innstilt på maksimal zoom. Stå så nær motivet som mulig.
  • Merk: Hvis du har en veldig lang linse, dette kan fortsatt være ganske langt unna.

Pan

 1. 1
  Panorere med et bevegelig mål. Hvis motivet er i bevegelse, så er bilen sett i bildet nedenfor, beveger kameraet for å følge motivet og holde den skarp mens tåkelegge bakgrunnen.
 2. 2
  Prøv en annen å balansere bakgrunnsuskarphet du ønsker mot uskarphet du ikke vil ha.
  • Prøv en 1/125 sekund lukkertid for å begynne.
 3. 3
  Hold kroppen og kameraet så stødig som mulig. Spore motivet gjennom søkeren og sikre at kameraet fokuserer riktig på emnet. Ta bildet med selvtillit.
  • Denne teknikken bruker uskarp bakgrunn for å fremheve bevegelse av faget, mens bakgrunnen uskarp utelukkende gjennom en liten dybdeskarphet blir brukt til å gjøre faget skiller seg ut fra omgivelsene.

Photoshop

 1. 1
  Alternativt kan du også bruke photoshop. Bare velg bakgrunnen og bruke blur filter. Husk at denne teknikken ikke lage ekte dybde - det tåkelegger alt i bakgrunnen jevnt i stedet for selvstendig basert på avstanden fra objektivet. Et bilde uskarpt "in camera" samler visuell informasjon fra en scene som en Photoshop uskarpt bilde kan aldri få fordi dataene ikke er der i en Photoshop-fil. Den "in camera" image er et mye sannere og organisk image / posten.
 2. 2
  Hvis du bruker en oppdatert versjon av photoshop, prøv å bruke "smart blur" alternativet. Dette filteret evaluerer utvalget av pikslene i bakgrunnen og forgrunnen, og gir deg mer kontroll over bildet. Filteret er også justerbar som gjør det mulig for fotografen å manipulere bildet enda mer.
 3. 3
  Ferdige.

Tips

 • Denne virkning er forårsaket av en liten dybdeskarphet. Annet enn bildebehandling størrelse og stor blenderåpning (f/1.8-2.8), det er andre faktorer som påvirker dybdeskarpheten, inkludert (a) brennvidden på objektivet, og (b) avstanden fra motivet.
 • På grunn av liten bildebehandling fly / chip størrelse, pek-og-skyt filmkameraer (110-tallet med 13 x 17mm bildebehandling størrelse, eller Super 8, etc.) og digitale video-og stillbildekameraer (1/3 "bildebrikken) har problemer med å oppnå disse resultatene. Det er enklest å velge en 35mm (eller større) film speilreflekskamera (24 x 36 mm bildebehandling størrelse for standard fortsatt fotografering), et digitalt speilreflekskamera, eller et profesjonelt videokamera (2/3 "bildebrikken) og utstyre den med den type linse som er beskrevet ovenfor. Med noen lange zoom pek-og-skyt-kameraer (6x-12x), kan du likevel få en masse bakgrunnsuskarphet. Zoom inn, og sette den største blenderåpningen mulig (prøv blenderprioritert modus ).
 • Last ned DOF (Depth of Field) Master Charts og velg riktig blenderåpning for avstanden fra motivet til bakgrunnen. Ideelt faget vil være direkte på den ene tredje linjen (faktisk fokusavstand).

Ting du trenger

 • Kamera med en stor avbildning plate / chip, for eksempel en 35mm filmkamera.
 • En "rask" objektiv, det vil si et objektiv med en maksimal blenderåpning (åpning) av f/2.8 eller større. Jo lavere f-tallet er, desto større hull. Store blenderåpninger, i forbindelse med bildebehandling størrelse, og gir svært grunt dyp felt: de uskarpe området foran og bak motivet.