Wkino

Hvordan utvikle svart-hvitt-film

Spare penger og ha det gøy på samme tid ved å utvikle din egen svart-hvitt-film. Det er raskt og enkelt!

Trinn

Hvordan utvikle svart-hvitt-film. Fortynne kjemikalier.
Hvordan utvikle svart-hvitt-film. Fortynne kjemikalier.
 1. 1
  Fortynne kjemikalier. De fleste fotografiske kjemikalier kommer i konsentratform, som må være blandet med vann. Du kommer til å bruke den graderte sylinderen for å måle kjemikalier og vann, og de gallon kanner til å lagre dem.
 2. 2
  Utbygger - 01:03 Kjemisk til vann mix. Det vil si at en del utvikler til 3 deler vann. Dette gir deg en "stock"-løsning. Fylle en gallon krukke med denne aksjen løsning. Aksjen løsningen vil fortynnes mer før du bruker den på film. Når du fortynne aksjen løsning, vil du ha en "arbeider"-løsning.
 3. 3
  Stoppen bath - 1:63 Kjemisk til vann mix. Bland stopp bad og vann sammen og oppbevar i en gallon jug. Dette er en arbeidsoppløsning.
 4. 4
  The Fixer - 01:04 Chemical til vann mix. Bland fixer og vann sammen og oppbevar i en gallon jug. Dette er også en arbeidsoppløsning.
 5. 5
  Hypo-clearing agenten - Bland full pakke (4.4oz) med 1,25 liter vann. Dette kjemikaliet kommer som et pulver, og du må sørge for at det er godt blandet. Oppbevares i en gallon jug.
 6. 6
  Når kjemikaliene har vært blandet og oppbevart i gallon kanner, må du ta dem til riktig temperatur. Fyll en stor vask (som kjøkkenvasken) med vann som er 68 grader Fahrenheit (20 grader Celsius). Bruk termometer for å få riktig temperatur. Dette er veldig viktig. Nå sette gallon kanner av kjemikalier i vasken, flyter i vannet. Disse kjemikaliene være 20 grader Celsius når du bruker dem. Du kommer til å sette dem i 68 graders vann fordi temperaturen i vannet kommer til å slippe litt mens bringe kjemikalier til riktig temperatur. Du må virkelig være svært nøyaktig når det kommer til de kjemiske temperaturer. Mer enn en grad over eller 1 grad under 20 grader kan ha en stor virkning på filmen. Husk, er den endelige kjemiske temperaturen du ønsker 20 grader, og du er soaking kjemikalier i 68 graders vann fordi gallon kanner vil sitte i vann i minst 30 minutter, og vanntemperaturen vil slippe et par grader i løpet av den tiden.
 7. 7
  Pop åpne filmen beholderen, fjerne filmen, laste filmen opp på film, og plasser hjul inne i utviklingen av tanken. Dette må være i fullstendig mørke. Ikke noe lys overhodet. Ingen røde sikkerhet lys heller. Ta saksen, flaskeåpner, film canister, film snelle og utvikle tank i et støvfritt rom som du kan gjøre lystett. For øyeblikket kan du ha rom lysene slått på.
 8. 8
  Plasser de verktøyene ut foran deg, muligens på et skrivebord. Du kommer til å bli lasting filmen på spolen i stummende mørke, så sørg for at du legger de verktøyene ut på en måte som du kan finne dem i mørket.
 9. 9
  Slå av lysene. Bruk flaskeåpner til pop bunnen av film canister, som bør være svært enkelt. Mens bare berøre filmnegativ fra kantene, trekke filmen ut av kanisteren. Filmen blir tapet til sentrum film spolen. Pass på at du skjærer den av helt i bunnen av spolen eller du skal skjære gjennom bildene dine. Også kutte spissen av filmen (den odde formet stykke som stikker ut av beholderen når du først kjøper filmen) slik at det er flatt. Du trenger bare å kutte ca 1 cm av tuppen
 10. 10
  Spole filmen på film hjul. Selv om ikke å berøre overflaten av den negative, skyver den negative inn i åpningen av trommelen. Skyv ca 4 inches med plastfilm til hjul. Begynn å gå filmen på spolen ved å vri den ene siden av trommelen frem og tilbake. For å være tydelig på dette, holde venstre hånden stødig, og med høyre hånd vri høyre side av hjulet fremover, deretter bringe den tilbake. Fortsett med dette til alle filmen er lastet på spolen
 11. 11
  Sett hjul inne i utviklingsland tank, og skru lokket på tanken. Tanken er nå lystett, og du kan slå på lysene. Selv om den tredje tank har et hull i toppen for å helle i kjemikalier, er det i virkeligheten lystett. Hell vann i tanken, la stå i 1 minutt, dette kalles pre-wetting og vil gjøre filmen hovne opp og godta utvikleren løsning. helle ut vannet
 12. 12
  Bringe utvikle tank til vasken hvor du har de kjemiske mugger flyter i vann. Sjekk utvikleren kjemisk med termometeret. Hvis den er på 20 grader Celsius, så er du klar til å gå. Hvis den er høyere enn 20 grader, deretter fortsette å se hvert 10. minutt til den er klar. Hvis det er under 20 grader, tilsett litt varmt vann til vasken de gallon kanner flyter i. Hell en unse av bestanden utvikle løsningen i den graderte sylinderen og deretter legge til syv gram av 20 grader celsius lager> vann til det. Du gjør en "jobbe" løsning ved hjelp av en 1:07 kjemisk til vann forholdet. Til oppsummering, du har gjort en stamløsning av utvikle kjemisk ved å bruke en 01:03 kjemisk konsentrat til vann-forhold, og deretter blandes som stamløsning med en 01:07 arbeidende kjemisk til vann forholdet.
 13. 13
  Med stoppeklokke i hånden, hell arbeider utvikleren inn i hullet i toppen av å utvikle tanken. Gjør dette svært raskt og starter stoppeklokken så snart du har strømmet alle utvikleren inn i tanken. Smellkyss utvikle tanken på en benk et par ganger for å fjerne eventuelle bobler som kan klamrer seg på film. Agitere beholderen i 30 sekunder. Gjør dette ved å svinge tanken rundt. Du kommer til å forlate filmen i utvikleren for så mange minutter er hensiktsmessig for din filmtype (<a href = "Iw ==" http://www.digitaltruth.com/devchart.php "class =" ekstern gratis " > http://www.digitaltruth.com/devchart.php "target =" _blank "> sjekke mas dev chart </ a>). Agitere filmen i 5 sekunder hvert 30. sekund. Agitasjon er svært viktig. Ikke glem å agitere utviklingsland tank. Utviklingslandene kjemikalier blir utmattet kort tid etter at han kom i kontakt med filmen. Omrøringen sikrer at ferske kjemikalier berører filmen. Imidlertid er denne uttømming av kjemikaliene en viktig del av prosessen. Over-propaganderte kan gi negative resultater eller positive resultater. Det avhenger av "look" du går for. For mye uro øker kontrasten i bildet, men ofte du vil skade filmen og se sprocket merker hvis du har over opphisset. Hvis du ønsker mer kontrast vurdere presse behandling.
 14. 14
  Når stoppeklokken har nådd 10 sekunder fra slutten av din tid, begynne å strømme utvikleren ut av toppen av tanken og inn i vasken avløp. Ikke ta lokket av å utvikle tanken.
 15. 15
  For stopp bad kan du bruke vann ved 20 grader celsius. Hell vannet i beholderen agitere for et par sekunder og hell ut, gjenta 4 ganger. Eller, alternativt kan du bruke stop bath kjemisk. Med stoppeklokke i hånden, raskt hell stopp bad inn i toppen av den tredje tank inntil tanken er full. Det er ikke nødvendig å fortynne stop bath mer, slik at du kan helle rett fra gallon jug. Starter stoppeklokken når du har fylt tanken opp. Igjen, smellkyss tanken mot en teller et par ganger for å fjerne eventuelle bobler. Du kommer til å forlate filmen i stopp bad for 1 1/2 minutt. Formålet med stopp bad er for å nøytralisere eventuelle gjenværende utvikler igjen på filmen, og stanse utviklingen av prosessen.
 16. 16
  Når stoppeklokken har nådd 1 minutt og 20 sekunder, begynner å helle stop bath ut. Noen stop bath løsninger, som Kodak Indikator Stopp Bath, kan gjenbrukes. Hvis dette er den kjemiske du bruker, og hell stop bath tilbake i gallon jug for senere bruk. Ordet "indikator" i Kodak indikatorlampen stanse Bath betyr den kjemiske indikerer når det ikke lenger er noen god. Den kjemiske, når de blandes med vann, er gult. Så lenge stop bath forblir gul i fargen, er det godt å bruke.
 17. 17
  Deretter hell fixer inn i tanken til den er full. Forutsatt din fixer er forhåndsfortynnet, er det ikke nødvendig å fortynne fixer mer, slik at du kan helle rett fra gallon jug. Start stoppeklokken når tanken er full. Du kommer til å forlate filmen i fikseringsoppløsning i 6 minutter, så få som fire for rask fixer. Smack tanken mot disken for å fjerne eventuelle bobler. Agitere filmen i 3 sekunder hvert 30. sekund. Noen mennesker ikke agitere under bestemmer prosessen. Det er trygt å åpne tanken helt etter 3 minutter.
 18. 18
  Når stoppeklokken har nådd seks minutter, hell fixer ut av tanken. Ikke gjenbruke fixer. Du kan nå skru toppen av utvikling tank og utsett filmnegativ for lys. Når filmen er "fast", er det ikke lenger lysfølsom. Resten av prosessen er ferdig med lokket på tanken å utvikle seg.
 19. 19
  Hell den hypo-lysning middel inn i tanken (med lokket av). Det er ikke nødvendig å fortynne hypo-clearing agenten mer, slik at du kan helle rett fra gallon jug. Smack tanken mot disken for å fjerne eventuelle bobler. Du kommer til å forlate filmen i hypo-clearing agent for en 1/2 minutter. Du kan agitere filmen litt hvis du vil.
 20. 20
  Mens filmen er i hypo-clearing agent, begynne å kjøre litt vann og bringe vann til 20 grader celsius. Etter 1 1/2 minutt, dumpe ut hypo-clearing agent. Ikke gjenbruke dette kjemikaliet. Sett utvikle tank under rennende vann. Det er på tide å vaske alle kjemikalier utenfor filmen. Du kommer til å forlate filmen under rennende vann i 10 minutter. Vannet skal fylle opp den tredje tank og overløp. La det renne over. Hvert par minutter, dumpe ut vannet og la tanken fylles opp igjen med friskt rennende vann. Du ønsker å holde friske 20-graders vann strømme inn i utvikling av tanken. Denne endelige vasking del av prosessen er meget viktig. Ti minutter er minimum tid til å vaske filmen, men du kan gjøre det lenger. Det er også viktig at du vasker filmen med 20 graders vann. Ved hjelp av varmere eller kaldere vann kan påvirke det endelige bildet.
 21. 21
  Etter 10 minutter er opp, løfter filmspolen ut av tanken og lett riste av eventuelle gjenværende vann. Vri hjulet med klokken (kan være mot klokken, avhenger av hvordan du holder hjul, så prøv dem begge) til den øverste halvdelen av hjul kommer bortsett fra den nedre halvdelen av hjul. Nå bruker du en av filmklipp og klippet det på slutten av filmen negative. Noen klipp har små "kroker" på dem. Du kan kjøre krokene gjennom firkantet hull kjører ned sidene av filmen, og dermed unngå punktering filmen negative. Ved å løfte opp klippet, trekke filmen opp av hjul. Hvis alt gikk bra, skal du se bildene dine på det negative. Klem annen film klemmen til bunnen av den negative. Denne vil fungere som en vekt. Heng den negative opp til tørk i et rom temperatur, støvfritt rom. La den negativt å tørke i minst 2 timer.
 22. 22
  Det er det! Du er ferdig. Du kan nå ta negativene til en butikk og har utskrifter gjort, lage dine egne utskrifter, eller skanne negativer og bestille utskrifter på nettet.

Tips

 • La filmen tørke i minst 2 timer, men 4 timer er bedre. Hvis du fjerner filmen for tidlig, vil filmen krølle opp veldig dårlig når du tar klipp av. Jo lenger du lar filmen til tørk, den rettere negativer vil være. (** En tørking "rom / bod" er en god måte å holde støv og lo av negativer.)
 • (** Disse doble stjernene er alle fra "meg"... jeg sette de andre ideene inn "hopper" fordi jeg følte de var mer enn bare "hint" som til teknikk... det tok meg 10-15 år å oppdage dem og etablere mine ferdigheter, uten internett... så jeg skal spare deg den tiden ved å tilby dem her. OGSÅ, hvis en eller annen merkelig grunn, bør du ønsker å oppnå en enda finere korn i dine negs, kan du " PULL "filmen... underexposing det... T-Max 400 skudd @ 100, for eksempel (igjen, to stopp)... så UNDERDEVELOPING er det du trenger... så du kan ta negs til muligens 40X og din "kornete" ville være glatt som silke... vanskelig eller umulig å finne. Men vil du trenger mye lys, eller en lengre lukkertid (og sannsynligvis et stativ) eller begge deler, for å få de resultatene du ønsker.)
 • Øv lasting film på film hjul med lysene på, ved hjelp av en useriøs filmrull.
 • Du kan suge filmen i en anti-streaking agent for 1 minutt etter vaskeprosessen. Dette hjelper filmen tørke uten vann flekker. (** Photo-Flo er en god agent for dette.)
 • Noen mennesker bruker flaskevann i stedet for vann fra springen. Vann fra springen inneholder mineraler som kan påvirke det endelige bildet.

Advarsler

 • Bruk gummihansker når du arbeider med fotokjemikalier. Også holde kjemikaliene utilgjengelig for barn og kjæledyr.
 • Noen film må utvikles lengre eller mindre enn andre. Du vil kanskje sjekke hvor mye du skal utvikle din for.
 • Utsett ikke negativer til noen lys overhodet før de er løst! Hvis du gjør det, vil bildene bli ødelagt.

Ting du trenger

  • Dark Room
  • En utvikling av tanken med en automatisk lasting filmspolen.
 • En kvikksølvtermometer.
 • 2 filmklipp.
 • En flaskeåpner.
 • En saks.
 • En 600 ml gradert sylinder.
 • Fire 1-gallon kanner.
 • En stoppeklokke, eller en digital klokke med en tidtaker på den.
 • Kjemikalier. Du vil trenge:
  Film utvikleren
 • Film!