Wkino

Hvordan fondant en kake

Så du ønsker å fondant en kake? Det er ikke så vanskelig som alle gjør og skaper en spektakulær presentasjon. Og, som de fleste ting, blir det lettere med praksis. Skal vi begynne?

Ingredienser

Trinn

Hvordan fondant en kake. Tømme en stor, glatt underlag.
Hvordan fondant en kake. Tømme en stor, glatt underlag.
 1. 1
  Tømme en stor, glatt underlag.
 2. 2
  Forbered kake eller kake nivåer for fondant med smørkrem ising.
 3. 3
  Ta med fondant til romtemperatur.
 4. 4
  Mål kake bredde og høyde. Hvis du gjør en multi-lagdelt kake, måle en tier om gangen.
  • For en rund kake, legg kaken bredde pluss to ganger høyden. For eksempel, hvis det er en 10 "kake som er 3" høy, vil målingen være 10 +3 +3 = 16 ". Legg 4 til 8 inches til denne målingen. Dette er diameteren du trenger din fondant å være. Skriv det ned.
  • For en hvilken som helst annen kake, måle den største bredde på tvers av toppen (dette ville være diagonalt fra hjørne til hjørne på et kvadrat eller rektangel kake) og deretter legge til to ganger høyden. For eksempel, hvis det er en 8 "firkantet kake som er 3" høy, vil målingen være 12 +3 +3 = 18 "(den 12 er rundet opp fra 11,31) Legg 4 til 8 inches til denne målingen. Dette er diameter du trenger din fondant å være. Skriv det ned.
 5. 5
  Legg ett stykke vinyl på disken og lett strøk med melis.
 6. 6
  Ta fondant og flat den med hendene inn i en grov pannekake form.
 7. 7
  Legg den flate stykke fondant på pulverisert vinyl, dryss med mer sukker og dekk med den andre stykke vinyl.
 8. 8
  Bruk kjevle ut fondant til ønsket tykkelse, vanligvis ca 1/4 tommers. Hver noen 'ruller,' snu fondant (ved hjelp av vinyl dekker) og (veldig viktig) trekke vinyl av og re-dryss med sukker. Hvis du ikke gjør dette, vil du ende opp med fondant dekket vinyl (fondant vil ikke komme av). Fondant dekket * vinyl * er åpenbart ikke like smakfull som Fondant dekket * kake. *
 9. 9
  Når fondant er den ønskede diameter og tykkelse, og bekrefte at det ikke er festet til vinyl. Det bør holde på plass, men løsner lett.
 10. 10
  Trekk av det øverste laget av vinyl. Plukk opp fondant med bunnen stykke vinyl.
 11. 11
  Når du nærmer deg kake / kake tier, begynner flippe / un-peeling fondant over kaken. IKKE start på bunnen av kaken. Husk at ekstra 4-8 inches? Start på tabellen, og deretter dekke den siden, så ta resten av fondant ark på tvers av kaken, ned den andre siden, og du bør ha en noe lik resten på bordet på motsatt side av din startposisjon. ** Dette er triks som ingen av bøkene fortelle deg. Det er denne ekstra par inches hele veien rundt kaken som gjøre det gå flatt på sidene, heller enn å henge som en duk (med for mange folder).
 12. 12
  Ved hjelp av en flat-sided glass eller fondant glatting verktøy, flate ut toppen av kaken, firkantet opp (eller nivå av) hjørnene og glatt nedover sidene.
 13. 13
  Ved hjelp av en liten liten kniv (en pizza cutter fungerer også), klippe av alt av fondant overskytende som er på bordet. Vær forsiktig med cutting din som du ikke ønsker å trekke fondant tilbake bort fra kaken.
 14. 14
  Voilà! Du bør ha en vakker fondant dekket kake / kake tier.

Tips

 • Hold fondant dekket når den ikke er i bruk.
 • Den vinyl kan kjøpes på et stoff butikken. Merk at du også kan bruke plastfolie eller voks papir. Når du lagrer vinyl mellom prosjekter, IKKE kaste den. Bretter vil være tydelig i fondant din.
 • For et lite kake, bruker du en batch av Marshmallow Fondant. For en større eller multi-lagdelt kake, bruker to eller flere partier. Det er alltid bedre å over-estimat.
 • Fondant har normalt en lys matt glans. Du kan gjøre det skinnende ved å spraye det lett med matolje mist (som kan absorbere), vodka eller damp tåke å glatte overflaten og sikring i cornstarch eller tilsatt sukker i å rulle, male det med fortynnet "piping gel" (som kan forbli klebrig ), sprinkling det med "glans støv" (som kan produsere en skimrende glans snarere enn en jevn glans), eller male den med "Conditori glasur", som tørker.

Advarsler

 • Noen oppskrifter bruk forkorting for den "non-stick"-løsning. Hvis du bruker forkorte stedet for melis, vil du ikke få gode resultater fra maleri i pose og sluttresultatet er ikke "porselen-lignende" finish som vi alle liker med fondant.

Ting du trenger

 • Kjevle
 • Ruler
 • Papir og penn
 • 2 ark med klar vinyl (voks papir) (større enn størrelsen du trenger for å rulle ut)