Wkino

Hvordan finne andromeda galaksen

The Andromeda Galaxy, også kjent som M31 eller som den store Spiral Galaxy, er en av de mest fjerntliggende objekter som det blotte øyet kan se, det ligger mer enn 2,2 til 3.000.000 lysår unna. Finne det første gang er litt vanskelig, men når du finner det, er det vanskelig å noen gang miste det igjen.

Merk: Den beste tiden for å finne Andromeda galaksen er mellom august til slutten av mars, så hvis du opplever problemer med å finne det, bokmerke denne siden og prøv igjen senere. Vær også klar over at dette er lettere å finne fra den nordlige halvkule enn fra den sørlige halvkule.

Trinn

Hvordan finne andromeda galaksen. Bruk kikkert for ditt første forsøk på å finne Andromeda-galaksen.
Hvordan finne andromeda galaksen. Bruk kikkert for ditt første forsøk på å finne Andromeda-galaksen.
 1. 1
  Bruk kikkert for ditt første forsøk på å finne Andromeda-galaksen. Selv om du ikke trenger å bruke noe annet enn øynene dine, ved hjelp av kikkert vil gjøre det betydelig enklere for deg som en nybegynner, og kikkert vil gi deg et bredere visning sone enn et teleskop, som er viktig for en nybegynner. Også velge en sky-fri, klar natt, og hvis du bor der stjernene aldri blir sett, vil du trenger å reise til et sted der du kan.
 2. 2
  Finn tre konstellasjoner for å få lagrene. Du må se etter Pegasus, Kassiopeia og Andromeda. Pegasus var den flygende hest i gresk mytologi og slutten stjernen i Andromeda går til å gjøre det Pegasus-firkanten, det er enkelt å finne fordi det er en av de største geometriske former på nattehimmelen. Cassiopeia har en W eller M form som er lett å se, og to av sine end stjerner kan brukes som pekere til stjernebildet Andromeda. Andromeda var en som ble reddet fra et monster av Perseus i gresk mytologi. Figuren vist her viser nattehimmelen for 35 ° N og er satt for 1. desember kl 08:00 lokal, men kan brukes til senere på kvelden før denne datoen og tidligere etter.
 3. 3
  Se etter særtrekk. Pegasus er en av de enklere å finne av de tre, som det ser ut som en gigantisk rektangel, dette er Pegasus-firkanten. Cassiopeia er enda enklere å finne, ser ut som en gigantisk "M" eller "V". Andromeda ligger mellom dem.
 4. 4
  Trekke en linje fra stjernen Sirrah (også kjent som Alpheratz) på kanten av Pegasus og Andromeda til stjernen Ruchbah i Cassiopeia.
 5. 5
  Tegne en linje fra Mirach gjennom mu Andromedae og videre gjennom den første linjen. Husk at mu Andromedae er svakere enn Mirach.
 6. 6
  Skanne området like sørøst for der linjene møtes, langs den andre linjen, med kikkert (eller et lite teleskop - Se neste trinn). Du vil merke en oval av besvime. Dette er Andromeda Galaxy.
 7. 7
  Bruk et teleskop for en mer detaljert undersøkelse. En typisk 20cm (8 tommer) reflektor teleskop vil gjøre deg i stand til å se tusen ganger lenger enn Andromeda Galaxy, så bør du få en flott utsikt med en standard teleskop. Når du bruker et teleskop, og særlig i lys-forurensede luften, også prøve å finne Cassiopeia, deretter bruke "M" av Cassiopeia å peke mot Mirach. Etter posisjonering Mirach i teleskopet, beveger seg mot Cassiopeia å finne dimmeren stjerne, deretter mer i den retningen til du kommer over to svakere stjerner og en fuzzy objekt som danner en trekant med disse to stjerner. Dette er galaksen.
  • Hvis du ser nøye i kikkert eller teleskop, kan du finne to svake fuzzy flekker ved siden av. En av dem, M32, er mindre i størrelse og nærmere den faktiske Galaxy kjerne. Den andre, NGC 205, er mer unnvikende, større i størrelse, og lenger fra selve galaksen. Begge er følgesvenn galakser til Andromeda.
  • Du vil sannsynligvis være i stand til å finne det hvis du bruker en GOTO eller datastyrt teleskop. Hvis du bruker en ekvatoriale og vet hvordan du bruker innstillingen sirkler, er Galaxy på RA 00h43m, 41 desember deg16 '.
  • Hvis du allerede er kjent med å bruke et teleskop, vil du være klar over at det er smalere synsfelt enn kikkert kan gjøre målretting mer presis og dermed vanskeligere. Dermed, hvis du er en nybegynner å bruke teleskoper, lar du dette trinnet til du er mer.

Tips

 • Hvis du er i stand til å observere i et mørkt område unna gatelys, er det mer sannsynlig å være i stand til å finne dette objektet.
 • Mens instrumenter som kikkerter og teleskoper ikke er nødvendig for å finne denne galaksen, gjør de seeropplevelsen mye klarere.
 • I motsatt retning fra de tre / fire lyse stjerner, kan du finne to lyssterke stjerner, og en annen svak stjerne den vises som en dobbel, som en trekant. Hvis du tegner en linje fra svak stjerne til stedet i mellom de to lysere stjerner, og holde det gående, kan du finne den Triangulum Galaxy, et annet lys, men svært unnvikende galaksen.
 • The Andromeda Galaxy kan ses selv i relativt lyse himmel, men det kan være litt vanskeligere å finne noen av de svakere stjernene, så du må kanskje skanne et litt større område.
 • Hva du faktisk ser er kjernen av galaksen, de ytre armene er veldig svak. Du ønsker kanskje å prøve å fotografere det å gjøre det dukke opp, men du vil sannsynligvis trenge en lang eksponeringstid, et kamera adapter, og bildet stabling programvare som RegiStax eller ImagesPlus.
 • The Andromeda Galaxy er 200 000 lysår på tvers, og inneholder rundt 400 milliarder stjerner. Det kalles M31 fordi det er den 31. objekt på Messier liste over diffuse himmellegemer.
 • To andre galakser kan lett sees fra Jorden med det blotte øye: Den store magellanske sky, og den lille magellanske sky. M33 er synlig fra et mørkt sted og noen ivrig-eyed observatører har oppdaget M81.
 • En konstellasjon er gruppe av stjerner som en prikk-til-prikk puslespill. Hvis du blir med prikker-stjerner, som er-og bruke masse fantasi, ville bildet ser ut som en gjenstand, et dyr eller menneske. For eksempel er Orion en gruppe av stjerner som grekerne trodde så ut som en gigantisk jeger med et sverd festet til beltet.

Advarsler

 • Husk å kle for været, spesielt i de kalde månedene.
 • Dette kan være vanskelig å gjøre på den sørlige halvkule.

Ting du trenger

 • Kikkert og / eller teleskop
 • Kamera og stjerne atlas / plansisfære (valgfritt)