Wkino

Hvordan å sveise

Sveising er en fremgangsmåte for sammenføyning av to eller flere materialer med elektrisk generert varme, brenngass genererte varme, gnidning, trykk, eksplosiver eller lyd. Det finnes andre sveiseprosesser som ikke har blitt nevnt. Mens det er mange forskjellige sveiseprosesser oppført av EU Welding Society, er den vi kommer til å dekke her (Skjermet Metal Arc Welding, SMAW, kjent som stick sveising) er en av de vanligste og transportable.

Trinn

Hvordan å sveise. Samle dine materialer.
Hvordan å sveise. Samle dine materialer.
 1. 1
  Samle dine materialer. Du bør ha en sveisemaskin, elektrode holder med bly, jord klemme med bly, elektroder, og metall som skal sveises. Også behov er en chipping hammer for å kvitte seg med slagg og en stålbørste til å rengjøre sveiser.
 2. 2
  Ta på deg sikkerhetsutstyr. Dette inkluderer en Sveisehjelmen (skygge 10 eller høyere), sveising jakke eller bomull genser, bukse uten mansjetter, arbeid støvler, hansker og vernebriller.
 3. 3
  Klargjøre området som skal sveises på. Fjern alle brennbart materiale og finne en god overflate for å sveise på. Selv om du kan sette jordforbindelse rett på brikken du er sveising, de fleste butikkene har en stor metall arbeidsbenk at bakken er koblet til.
 4. 4
  Sette opp maskinen. Dette er ganske enkelt. Du skal mest sannsynlig være å bruke en strømstyrke rundt 90-120 ampere, selv om dette bør justeres for metall tykkelse og elektrode diameter. DCEP (likestrøm elektroden positiv) angir lysbuen til å gå fra metallet til elektroden, oppvarme metallet mer. Elektroder som brukes for DCEP er E-6011, E-6010, E-7018, E-7014, E-7024. E-6012 er en elektrode å bruke DCEN (direkte strømelektrode negative) har motsatt effekt. AC (vekselstrøm) sveisemaskiner har ikke denne innstillingen. Ac elektrodene er E-6011, E-6013 og E-7018. Den E-6013 er ansett som en metallplate eller tynt metall-elektrode.
 5. 5
  Rengjør metall før sveising. Dette kan gjøres ved å børste overflaten (e) som skal sveises med en stålbørste eller et kvern. Eksempelet denne artikkelen skisserer er gjort med ett stykke metall. På dette punktet bør du ha satt elektrodene holderen. Du bør velge elektroden passer for AC eller DC sveising. Brukte elektrodene er 6010, 6011, 6013 og 7018. Pass på at de er tørre.
 6. 6
  Strike a lysbue. Dette kan gjøres ved å trykke på metall og raskt trekke opp eller kommer borti det som en kamp. Ideen bak dette er å fullføre kretsen og trekke bort, slik at strøm til å hoppe fra elektroden til metallet. De fleste moderne sveisehjelmer tillate deg å se klart før du treffer buen, og deretter mørkere automatisk. Noen eldre eller billigere hjelmer bare bruke en farget linse som er for mørkt til å se gjennom mindre sveising. I dette tilfellet, bør du finne ut hvor du ønsker å starte sveising og snu hjelmen ned med den andre hånden, og deretter slå buen.
 7. 7
  Bygge opp en sveis bassenget. Når en stabil lysbue kan opprettholdes ignorere enden av elektroden og se på badet av smeltet metall. Å skape en god basseng, bør du holde deg der du startet for et sekund eller to, og deretter begynne å bevege seg. Lysbuen Gapet bør være bredere enn 1/8 "fra stangspissen til metall. Denne spaltemålet bør opprettholdes ved å tilføre eller å skyve den elektrode mot smeltebadet.
 8. 8
  Begynne å bevege seg på tvers av sveisedammen metall. Du bør holde elektroden på skrå litt off 90 grader. Ikke reise for fort, vil du bruke omtrent en tomme av elektrode for hver tomme av sveis som en generell retningslinje. Det er også viktig for å opprettholde en konstant buelengde, eller avstanden fra spissen av elektroden til metallet. Dette kan være vanskelig på første siden elektroden stadig brenner ned. Ved flytting av sveisen bassenget, kan du gå i en rett linje (en stringer perle) eller bevege seg rundt i små sirkler.
 9. 9
  Fortsetter med å bevege bassenget mot slutten av metallet. Igjen, sørg for at kjørehastighet og buelengden er stødig.
 10. 10
  Trekk elektroden tilbake fra metallet og la den et par sekunder på å kjøle. Metallet vil fortsatt være veldig varmt på dette punktet, men det bør ikke lenger være rødglødende.
 11. 11
  Vernebriller skal brukes under sveising slik at når skjoldet er hevet øynene er beskyttet. Den slagg dekker ikke kult i samme takt som sveisestrengen. Som kjøling foregår slagget kan og vil komme ut av sveisestrengen. Bruk meiselhammer å bryte slagg av sveisen. Det kalles en chipping hammer, ikke et senter punch. Trykk på slagg bare hardt nok til å løsne slagg og ikke sette hammer karakterer i en perfekt god sveis. Slagget smeltet flussmiddel fra elektroden som skjermer det smeltede metall mot oksydasjon. Det må brytes ut av sveisestrengen.
 12. 12
  Bruk stålbørste til å rengjøre sveis. Hvis metallet beveger seg med stålbørste, bruk tang eller chipping hammer å holde den nede.
 13. 13
  Undersøke sveisen. En sveiser første sveiser er ofte dårlig og ikke ta stresset godt. Men endrer praksis.
 14. 14
  Tillat metallet avkjøles. Hvis dette er bare praksis å dyppe metallet i vann for å avkjøle det raskere vil hjelpe. Men når lage en sveis som vil bli brukt for å støtte en struktur avkjøling i vann vil gjøre sveisen sprøtt, så tillate metallet å lufte kule hvis mulig. PLEASE, alltid bruke vernebriller. Den elektrisk lysbue eller varm slagg har forårsaket skader og blindhet.

Tips

 • Hvis du kjenner en sveiser, be ham / henne til å se på deg sveise og undersøke ferdige sveiser. De kan fortelle deg mye om hva du kan gjøre galt.
 • Lær de fire sveiseposisjoner. Disse er: Flat, Horisontal, Vertikal, og Overhead. Stillingen dekket her er Flat posisjon sveising.
 • Finn klasser i ditt område om sveising. Du vil lære mye mer om sveising enn denne artikkelen kan undervise.
 • Sette elektroden inn i holderen i en 90 graders vinkel er anbefalt for flat posisjon sveising, og sette elektroden i å peke rett ut brukes til sveising i åpen stilling.

Advarsler

 • Har noen rundt deg å se hva du gjør, og å sørge for at du blir trygg. Men de skal ikke se lyset.
 • Sveisemaskiner kan være farlig. Les alle advarsler og ta alle tiltak for å ivareta sikkerheten for deg og de ​​rundt deg. Ikke sveis nærheten av noe som kan ta fyr (ikke sveise opp en drivstofftank).
  • Ikke se på buen uten riktig mørkt objektivet designet for sveising. Mørk skygge objektivet er tilgjengelig fra # 2 skygge, et sted i nærheten solbriller, til minst en # 14 som er veldig mørkt for høyere strømstyrke sveising. Jo lavere tall dark objektivet er egnet for gass sveising og skjæring. # 10 dark objektivet er en gjennomsnittlig utgangspunkt for sveising (en prosess som bruker en bue til å sveise er Arc Welding). Alles øyne er forskjellige. En mørk linse kan ikke være mørkt nok eller lys nok for noen andre.
 • Hvis en eller annen grunn, er øynene arc brent, ikke bruke et produkt for å "få den røde ut". Blodkar av en skadet øyet vil utvide seg for å tillate mer blod å flyte. Mer blod bringer helbredende antistoffer og oksygen. Naturlige tårer bidra til å lindre og helbrede brente øyne.
 • Den intense lyset vil skade øynene; "arc eye" er en ekstremt ubehagelig sykdom. Ha øynene brent er som å ha solen brenne på huden. Arc lys brenne til øynene kan gi blemmer. Disse små vann blemmer på øyeeplet blir ødelagt når øyelokket beveger (blinker). Dette utsetter rått kjøtt til atmosfæren. Derfor har forhold til følelsen som varmt salt blitt gnidd inn i øynene. Arrvev former som øynene helbrede. Alvorlige eller gjentatte brannskader kan skape nok arrvev å forårsake blindhet.
 • Hold en brannslukker hendig, en bøtte med vann, sand, hageslange eller noe å slukke en brann.
 • På billig lysbuesveising, må du se driftssyklus. Det betyr sveising for mer enn en angitt tid på en bestemt strømstyrke vil skade utstyret. De fleste mindre billigere sveisemaskiner 20% duty cycle. Dette er definert som den maskinen kan brukes til å sveise i 2 minutter av 10 minutter. De åtte minutter gjør at maskinen avkjøles. Jo høyere driftssyklus jo lengre sveisetid. Større maskiner har 60% duty cycle. Dette er 6 minutter av 10 minutter kan benyttes for sveising. 4 minutter for avkjøling.
 • Bruk aldri rå poteter på brente øyne. Potetene kan inneholde smittsomme bakterier. En steril kald komprimere vil bidra til å fjerne varmen og noen brennende fornemmelser uten å innføre skadelige bakterier.
 • IKKE bære tennissko, slitte klær, bukser med håndjern, en t-skjorte, en skjorte med åpne lommer og spesielt en tank top (muskel skjorte). Sveising lys vil yngel deg. Nok eksponering, som sollys, kan forårsake kreft.

Ting du trenger

 • Vernebriller
 • Sveiseapparat med klemmer og fører
 • Elektroder
 • Metal å sveise på
 • Chipping hammer
 • Stålbørste
 • Sveisehjelmen skygge 10 eller høyere
 • Sveising gauntlet hansker
 • Arbeid støvler
 • Bukser uten mansjetter
 • Sveising jakke
 • Et brannslukningsapparat