Wkino

Hvordan bue sveis

Skjermet metall buesveising er prosessen med å bli to metalldeler ved hjelp av en fluks dekket elektrode som er smeltet i en elektrisk lysbue og blir en kondensert del av stykkene som skal sveises. Denne artikkelen vil beskrive bruk av Flussbelagt sveisetråd og en enkel, trafo type cracker box sveiseapparat.

Trinn

Hvordan bue sveis. Forstå prosessen med skjermet metall buesveising.
Hvordan bue sveis. Forstå prosessen med skjermet metall buesveising.
 1. 1
  Forstå prosessen med skjermet metall buesveising. En elektrisk lysbue dannet ved tuppen av sveisetråden når en strøm passerer over en luftspalte og fortsetter gjennom den jordede metall som blir sveiset. Her er noen av begrepene og beskrivelsene som brukes i denne artikkelen:
  • Sveiseapparat. Dette er betegnelsen som brukes for å beskrive maskin som omdanner 120-240 volt vekselstrøm til sveising spenning, typisk 40-70 volt AC, men også en rekke DC spenninger. Den består vanligvis av en stor, tung transformator, en spenningsregulator krets, en intern kjølevifte, og en strømstyrke utvalg selector.The sikt sveiser gjelder for den personen gjør sveising. En sveiseapparat krever en sveiser til å betjene den.
  • Fører, eller sveising fører. Dette er de isolerte kobberledere som bærer høy strømstyrke, lav spenning strøm til arbeidsstykket som blir sveiset.
  • Elektrode holdere, eller stingeren er den enhet på enden av ledningen som holder elektroden, hvor den person som bruker for å utføre sveising sveising oppgave.
  • Bakke og bakke klemme. Dette er det bly som grunnlag, eller fullfører den elektriske kretsen, og spesielt, den klemme som er festet til verk for å tillate strøm å passere gjennom metallet som skal sveises.
  • Strømstyrke, eller forsterkere. Dette er en elektrisk sikt, brukes for å beskrive den elektriske strøm tilføres til elektroden.
  • DC og motsatt polaritet. Dette er en annen konfigurasjon som brukes ved sveising med en bue / elektrode system, noe som gir større fleksibilitet, særlig i overhead-sveising og for bruk sveising av visse legeringer som ikke sveises lett med vekselspenninger. Det sveiseapparat som produserer denne strøm har en likeretter-krets, eller har den gjeldende levert av en generator, og er mye dyrere enn en vanlig vekselstrøm sveiser.
  • Elektroder. Det er mange spesialiserte sveising, brukes til bestemte legeringer og typer metaller, som støpte eller formbare jern, rustfritt eller chromolly stål, aluminium og herdet eller høy karbon stål. En typisk elektrode består av tråd i midten dekket med et spesielt belegg (fluks) som brenner som den lysbue opprettholdes, forbruker oksygen og produsere karbondioksyd i sveiseområdet for å unngå grunnmetallet fra oksiderende eller brenne bort i lysbuen flamme under sveiseprosessen. Her er noen vanlige elektroder og deres bruksområder:
   • E6011 elektroder er en mild stål elektrode med en cellulose fiber belegg. De to første tall i elektroden identifikasjon er strekkfasthet, målt i pounds per square inch ganger 1000. Her vil utbyttet av elektroden være 60.000 PSI.
   • E6010 elektrodene er en omvendt polaritet elektrode, som vanligvis brukes for sveising av damp-og vann-rør, og er særlig anvendbare for nedenfra sveising, siden metallet holder sin posisjon, mens i en flytende tilstand, bli trukket inn i smeltebadet ved strømmen av den direkte strøm fra elektroden til arbeidsstykket.
   • Andre spesifikke formål E60XX elektroder er tilgjengelige, men siden E6011s er regnet som en standard, generell stang, og E6010s anses standard for omvendt polaritet DC sveising, vil de ikke bli dekket i detalj i denne artikkelen.
   • E7018 elektroder er lave hydrogen flux belagt stålstenger, med en høy avkastning strekkfasthet på 70.000 PSI. Disse brukes ofte i sammenstillingen strukturelle stål er brukt i byggebransjen, og i andre applikasjoner der en sterk fyllmateriale og høyere styrke sveis er nødvendig. Merk at selv om disse stengene gir større styrke, de er mindre tilgivende når det gjelder å oppnå en ren, høy grad av sveis på feil strømstyrker og med skitne (rustet, lakkert eller galvanisert) stål. Disse elektrodene er kalt lav hydrogen på grunn av alle forsøk på å redusere hydrogeninnholdet. Disse elektrodene må lagres i en ovn med en temperatur mellom 250 º C og 300 º F. Denne temperaturen er over kokepunktet for vann 212 ° C ved havnivå. Denne temperaturen holder fukt (dugg) (H2O) i luften samler seg i forandring.
   • Nikkel, Castalloy, Ni-Rod elektroder. Dette er spesielle stenger laget for sveising cast, formbart, eller formbare jern, og har mer avkastning, for å tillate utvidelse og sammentrekning av jern materialet som skal sveises.
   • Ulike metaller stenger. Disse stengene er laget av en spesiell legering og gi bedre resultater ved sveising herdet, herdet eller legert stål.
   • Aluminium stenger. Dette er en nyere teknologi og la arc sveising av aluminium med en konvensjonell sveiser, snarere enn å bruke en spesiell gass-skjermet trådmatereren sveiser som en MIG (metal, inert gass) eller TIG (Tungsten, inert gass) sveiseapparat, ofte referert til som heliarc sveising, ettersom helium var gassen som brukes for å skjerme lysbuen flamme mens sveising. De offisielle navn som er opprettet av EU-Welding Society (AWS) for denne arc typen sveising er Skjermet Metal Arc Welding (pinne), Gas Tungsten Arc Welding (TIG) og Gas Metal Arc Welding (MIG).
   • Elektrode størrelser. Elektroder kommer i en rekke størrelser, målt ved diameteren av metallet midten av hver stang. For mild stålstenger, er en diameter på mellom 1/16 tomme til 3/8 tomme tilgjengelig, og størrelsen brukes bestemmes av strømstyrken av sveiseren, og tykkelsen av materialet som skal sveises. Hver stang virker best ved en gitt strømstyrke rekkevidde. Valg av riktig strømstyrke rekkevidde for en gitt størrelse stang vil avhenge av basismaterialet og den ønskede inntrengning, vil så bestemte strømstyrker bare dek-kes for sveising som er beskrevet ytterligere i denne artikkelen.
  • Sikkerhetsutstyr. En kritisk del av sveising er trygt å ha, og vite hvordan du skal bruke, riktig sikkerhetsutstyr for jobben. Her er noen typiske elementer som er påkrevd for sveising trygt.
   • Sveiseskilt (hette). Dette er masken som er slitt for å beskytte den personen sveising fra den lyse flash av buen, og fra gnister blir kastet under sveising. Standard buesveising linser er farget veldig mørkt, siden eksponering for arc flash kan føre til flash brannskader på netthinnen i øyet. En level 10 mørket er minimum for sveising. Sveising kjøkkenvifter med flip up linse gang var å foretrekke, som den mørke objektivet kan løftes opp, og en egen klart glass vil beskytte sveiseren fra biter av slagg mens sveisen er chipped. Den nyere selvtillit mørkere sveising skjold er det mest ønskelige sveiseskjermen nå solgt. Disse sveiseskjermen objektivet er veldig lett farget for sliping og skjærebrenning. Når en bue er rammet inn det automatiske mørkere objektivet vil bytte til en forhåndsinnstilt # 10 skygge. Enda nyere på markedet er den variable skyggen automatisk selv mørkere linse.
   • Sveising hansker. Dette er spesielle, isolerte skinnhansker som nå ca 6 inches over håndleddene, og beskytte hendene og underarmer til sveising (personen sveising). De gir også begrenset beskyttelse mot støt dersom personen sveising kommer i kontakt med elektroden ved et uhell.
   • Sveising lær. Dette er et forkle som skinnjakke som dekker skuldre og bryst til sveising, som brukes til arbeid over hodehøyde der gnister kan antenne sveiser klær, eller forårsake brannskader.
   • Arbeid støvler. Personen sveising skal bruke minst en 6 tommers lisse-up type støvel å hindre gnister og varmt slagg fra brennende føttene. Disse støvler bør ha isolerende såle laget av et materiale som ikke smelter eller brenner lett.
 2. 2
  Lære trinnene for å lage en vellykket sveis. Sveising er mer enn å dra en sveise stang over et stykke stål og liming det til en annen. Prosessen begynner med riktig montering og feste arbeidsstykkene eller metallbånd som skal sveises sammen. For tykkere stykker, kan det være lurt å slipe en skråkant så senere perler kan plasseres i sporet for å fylle den helt med en solid sveis. Her er de grunnleggende trinnene for å fullføre en enkel sveis.
  • Streik buen. Dette er prosessen med å skape en lysbue mellom elektroden og arbeidsstykket. Dersom elektroden bare tillater strøm å passere direkte inn i den jordete arbeidsstykket, vil det ikke være nok varme produsert for å smelte sammen metall sammen.
  • Bevege lysbuen til å skape en limstreng. Vulsten er metallet fra den smeltende elektrode flyter sammen med det smeltede metall basismetallet og fyller åpningen mellom stykkene som blir forbundet ved sveising.
  • Forme sveisestrengen. Dette gjøres ved å veve buen frem og tilbake på tvers av sveisen banen enten i en sikk sakk eller figur 8 bevegelse så metallet sprer seg til bredden du vil ha den ferdige sveisestrengen å være.
  • Chip og pensle sveis mellom passerer. Hver gang du fullfører et pass, eller reise fra den ene enden til den andre av sveisen din, må du fjerne slagg, eller smeltet elektrode flussmiddel, fra overflaten av sveisestrengen slik at bare ren smeltet metall skal fylle sveisen på den påfølgende pasning.
 3. 3
  Samle verktøy og materialer du trenger for å begynne å sveise. Dette betyr sveisemaskinen, elektroder, kabler og klemmer, og metallet som skal sveises.
 4. 4
  Sett opp et trygt arbeidsområde, fortrinnsvis med et bord laget av stål eller annet ikke-brennbart materiale. For praksis, et par stykker av bløtt stål, minst 3/16 tommer tykk fungere.
 5. 5
  Av metallene som skal sveises. Hvis metallet består av to deler som skal settes sammen i sveising prosessen, må du kanskje prep, eller sveis prep dem, ved å male en skrå kant på sidene som skal slås sammen. Dette åpner for tilstrekkelig gjennomtrengning av sveisen lysbuen til å smelte på begge sider til en smeltet tilstand slik at tilsettmaterialet obligasjoner gjennom snittriss tykkelse av metallet. I alle fall bør du fjerne maling, fett, rust eller andre forurensninger slik at du arbeider med en ren trekning av smeltet metall som du sveise.
 6. 6
  Fest klemmer til å holde metall stykker sammen, hvis behov. Låstyp tang, "C" klemmer, en vice eller våren loader klemmer vil normalt fungere. For spesielle prosjekter, kan det hende du blir nødt til å tilpasse seg forskjellige teknikker for å sikre arbeid biter til de er sluttet.
 7. 7
  Fest bakken klemme til større stykke på lager som blir sveiset. Pass på at det er et rent sted slik at den elektriske kretsen kan gjennomføres med minimal motstand ved bakken sted. Igjen, vil rust eller maling forstyrre jording av arbeidsstykket, noe som gjør det vanskelig å lage en bue når du begynner sveising.
 8. 8
  Velg riktig stang og strømstyrken rekkevidde for det arbeidet du prøver. Som et eksempel, kan 1/4 tommers plate stål skal sveises effektivt ved hjelp av en E6011, 1/8 tomme elektrode, ved mellom 80-100 ampere. Plasser elektrode i elektrodeholderen (heretter kalt stinger) å sørge for at det ledende materialet av stingeren klemmen er på det rene metall ved enden av elektroden.
 9. 9
  Slå på sveiseapparat. Du skal høre en summende lyd fra transformatoren. Lyden av kjøleviften går kan eller ikke kan bli hørt. Noen sveising vifter går bare når maskinen krever kjøling. Hvis du ikke gjør det, kan det hende du må sjekke den kretsen som leverer din makt, og dønningene i panelet boksen. Sveising maskiner krever en betydelig mengde strøm for å fungere, ofte en spesiell krets karakter på 60 ampere eller mer på 240 volt.
 10. 10
  Hold stinger i din dominerende hånd med isolert håndtak, med stang i en posisjon slik at treffer tuppen av det mot platen du er sveising vil være like naturlig bevegelse som mulig. Hold sveising skjerme opp akkurat høy nok slik at du kan se til å flytte elektroden til innen et par inches av arbeidsstykket, klar til å snu i ned for å beskytte øynene. Det kan være lurt å øve trykke på elektroden mot Sveisemetallet å få følelsen av det før du slår på strømmen, men aldri slå en elektrisk lysbue uten å beskytte øynene.
 11. 11
  Velg punktet der du ønsker å starte sveis. Plasser tuppen av stangen nær den, deretter slippe sveising hetten på plass. Du ønsker å trykke spissen av elektroden mot metall for å slutte den elektriske krets, og deretter øyeblikkelig trekke den tilbake litt, for å skape en elektrisk bue mellom elektrodespissen og metallet som skal sveises. En annen måte å slå en bue er som å treffe en kamp. Denne lysbue gap, eller luftrom, skaper en god del av motstanden i den elektriske krets, som er det som gir buen flamme eller plasma og varme som trengs for å flytendegjøre elektroden og metallet ved siden av sveiseområdet.
 12. 12
  Treffer elektroden mot overflaten av metallet, trekker det tilbake svakt når man ser en elektrisk lysbue oppstår. Dette tar en god del av praksis, siden forskjellige elektrode-diametre og sveisestrøm kreve en annen åpning mellom tuppen av elektroden og arbeidsstykket, men hvis man kan holde gapet jevn, vil en kontinuerlig lysbue oppstår fra elektroden til den arbeidsstykket. Vanligvis bør lysbuen gapet ikke være større enn elektrodens diameter. Øv steadying buen ved å holde elektroden ca 1/8 til 3/16 av en tomme fra arbeidsstykket, og deretter begynne å flytte langs stien du ønsker å sveise. Når du flytter elektrode, vil metallet skal smelte bort, fylle bassenget av smeltet metall og bygge din sveis.
 13. 13
  Øv reise på tvers av banen av sveisen din med elektroden til du kan holde en konsistent bue, beveger seg med konstant hastighet, og i tråd med den veien du ønsker å sveise. Når du har mestret å kontrollere arc, vil du begynne å øve legging, eller bygge opp sveisestrengen. Dette er deponering av metall som binder de to delene som du er sveise sammen. Teknikken du bruker for å legge din perle vil avhenge av bredden av gapet (hvis det er en) du fyller, og den dybden du ønsker sveisestrengen å trenge. Jo saktere du beveger elektroden, vil dypere sveisen gå inn i metall arbeidsstykker, og for å gjøre en bred sti, jo mer du sikk sakk eller veve elektroden i spissen, den bredere perlen du skal legge opp.
 14. 14
  Hold buen etablert som du flytter sammen sveisen du gjør. Dersom elektroden begrunnelse til metallet og blir sittende fast, rykk i stinger for å brekke stangen fri enten fra stingeren klemme eller sveisemetallet. Hvis buen er tapt fordi du flytter elektrode for langt fra metall overflate, stoppe prosessen og rense slagget fra stedet du er sveising slik at du re-streik buen å fortsette, vil det ikke være noen slagg i sveisen området til forurense den nye sveisen du begynner fra stedet buen ble mistet eller ødelagt. Aldri legge en ny perle på eksisterende slagg, da dette materialet vil smelte i buen plasma og boble gjennom det nye laget av metall du plasserer, noe som resulterer i en svak og skitne sveis.
 15. 15
  Øv å bevege elektroden i en sveipende bevegelse for å skape et bredere vulsten. Dette vil tillate deg å fylle mer av sveisen i én omgang, og etterlater en renere og mer lyd sveis. Elektroden blir beveget i en sideveis bevegelse når den trekkes langs sveisevei, enten i en sikk-sakk, buet, eller åttetall bevegelse.
 16. 16
  Juster sveiser utgang strømstyrken som passer materialet du er sveising og ønsket penetrasjon av buen. Hvis du finner det ferdige sveisestrengen er pitted, med dype kratre på perle kanter, eller tilstøtende metallet er bare smeltet eller brent bort, redusere strømstyrken gradvis inntil feilen er utbedret. Dersom, på den annen side, har du problemer med å treffe eller opprettholde en bue, må du kanskje øke strømstyrken.
 17. 17
  Rengjør den ferdige sveis. Etter at du er ferdig med sveising, kan det være lurt å fjerne slagg og rydde opp i sveisen, enten å la malingen å binde bedre, eller bare for kosmetiske grunner. Chip av slagg og stålbørste sveisen for å fjerne eventuelle partikler og gjenværende slagg. Hvis overflaten må være flat for å tillate montering av brikken du har sveiset til en annen del, bruk en vinkelsliper for å fjerne det øverste, eller høy andel av perlen. En ren sveis, spesielt etter sliping flat, er lettere å undersøke for å se om pitting, puddling, eller andre defekter har oppstått under sveising.
 18. 18
  Male sveis med en egnet rust-forebyggende primer for å beskytte den mot korrosjon. Fersk sveiset metall vil korrodere ganske raskt hvis de blir utsatt for elementene, siden selve basen metallet utsettes direkte for fuktighet.

Tips

 • Når han kom arbeidsstykker for store til å effektivt klemme, tack bitene sammen med små sveiser i intervaller for å hindre bitene fra skiftende.
 • Noen mennesker lytter til lydene produseres av elektrisk lysbue til å bedømme kvaliteten på sveisen. Popping og knipser lyder kan tyde på enten inkonsekvent arc gap eller feil strømstyrke.

Advarsler

 • Metal holder seg varm i lang tid etter at sveisingen er ferdig, så hold kjæledyr og barn ut av arbeidsområdet til alle materialer er avkjølt.
 • Buesveising maskinene benytter en høy strømstyrke elektrisk strøm som er ekstremt farlig, så håndtere kabler og Stinger med forsiktighet. Sveis aldri i fuktige forhold eller på fuktig materiale uten skikkelig trening.
 • Unngå å innånde damp produsert fra sveiseprosessen. Dette gjelder spesielt på galvaniserte eller belagt metall, og de metaller som er malt med metall oksid primere.
 • Inspisere kabler og tilkoblinger ofte for å redusere muligheten for utilsiktet elektrisk støt.
 • Beskytt deg mot flashburns ved å dekke huden med hansker, munnbind og ermer, avhengig av området blir dekket. Aldri noensinne sveise uten en beskyttende hjelm når sveising.
 • Det sterke lyset fra en lysbue kan forårsake forbrenning som ligner en sol brenne, så slitasje lange ermer skjorter og lange bukser for å redusere eksponeringen.
 • Se link i siteringer, nedenfor for spesifikke advarsler og forsiktighetsregler.

Ting du trenger

 • Sveiseapparat, med fører, klemmer, og elektroder
 • Verktøy for forberedelse og rensing sveiser, inkludert en chipping hammer, stålbørste, og en vinkelsliper
 • Sikkerhetsutstyr