Wkino

Hvordan fikse en støvsuger

Støvsugere er en av de tingene du aldri tenker på, før din går på blink. Heldigvis, de er ganske enkle maskiner og ofte ganske lett å betjene selv. Sjekk de grunnleggende elementene først, og deretter gjøre veien inn.

Trinn

Hvordan fikse en støvsuger. Undersøke støvsugeren og finne ut hva slags ting er galt.
Hvordan fikse en støvsuger. Undersøke støvsugeren og finne ut hva slags ting er galt.
 1. 1
  Undersøke støvsugeren og finne ut hva slags ting er galt. Er det ikke på? Er det ikke bor på? Er det støvsuging svakt eller ujevnt? Er det slik at fuzz eller annet rusk bak? Er det tripping en effektbryter? Er det å produsere en støy eller lukt som det går?
 2. 2
  Kontroller at støvsugeren er koblet til og slått på, og at stikkontakten har strøm strømmer til det. Hvis du ikke har en krets tester, prøv å plugge inn en lampe eller radio som du vet virker. Ja, det er åpenbart, men uten strøm, er støvsugeren ikke noe sted.
 3. 3
  Se etter en over-temperatur funksjonen. Noen støvsugere har en enhet som stopper maskinen dersom den blir overopphetet. Dersom støvsugeren kutter ut, plugg den ut, sjekk manualen og vente på en periode (kanskje 20 eller 30 minutter). Deretter se etter hindringer eller andre problemer, og nøye slå den på igjen.
  • Legg merke til at noen støvsugere har en skjult sikring av og til ut-av-syne mellom bryteren bly og spolen av motoren som er nesten ikke merkbar med tape som dekker den. Det er vanligvis et temperatursensitivt sikringen slik som SEFUSE SF109e.
 4. 4
  Sørg for at du har gjort alt i opprettholde en støvsuger. Hvis maskinen fungerer, men fungerer svakt (dårlig sug), eller om støvsugeren er å forlate rusk bak, eller hvis du lukter støv eller en generell "hot" lukt. Deretter kontrollerer støvsugeren igjen. Hvis den fungerer tilfredsstillende, er det ikke nødvendig å fortsette forbi dette nivået.
  • Skift ut posen og rense alle filtre.
  • Pass på at luftveiene er rene. Fjern eventuelle tresko i slangen ved hjelp av et kosteskaft eller en bøyd kleshenger wire. Vær forsiktig så du ikke å pakke tresko ytterligere i eller lage hull gjennom slangen med wire.
  • Skift ut belte (s). Kontroller at beltene er engasjerende penselen roll, drivakselen, og andre bevegelige deler, som for eksempel kraft-drivrullene. En slipping belte kan gi en distinkt lukt, som i varm gummi og / eller plast.
  • Rengjør penselen roll og sørge for at det er iorden. Smør lagrene. Bytt ut lagrene eller hele pensel roll, om nødvendig. Børste ruller kan være laget av tre, spesielt i eldre modeller, eller ut av plast i nyere modeller.
 5. 5
  Sjekk for å være sikker på at børsten roll er faktisk spinne når det skal være. En måte er å slå på støvsugeren og nøye se under. Ta aldri på spinnende pensel roll, og sørg for å holde løse klær, hår, etc. klart.
  • Noen støvsugere har en dagdriver eller bryter som kobler ut børsten roll når håndtaket er opp eller når en bryter er satt på harde gulv. Pass på at bryteren er satt for tepper og at den dovne engasjerer når håndtaket er nede.
 6. 6
  Følg den elektriske banen, spesielt hvis vakuumet slår seg ikke på i det hele tatt. Bruk en for å sjekke kontinuitet. Du leter etter åpne kretser. Rengjør kontaktene og erstatte noen segment av denne banen som mangler kontinuitet. Vær sikker på å bruke riktig sikring. Tilbakestille den (s).
  • Fra pluggen til like før bryteren.
  • Over bryteren når bryteren er lukket (i "på" posisjon).
  • Over noen sikringer eller brytere innebygd i vakuum.
  • Fra bryteren til motoren.
  • Tilbake langs den andre ledningen fra motoren til uttaket. Husk at elektrisitet må reise i en hel krets.
  • Over noen elektriske tilkoplinger på slangen.
  • Forbindelsen mellom ledningen og resten av enheten hvis det er en fjærbelastet ledning re-vikler. Fordi den beveger seg, kan dette være en feilkilde.
 7. 7
  Se etter grunner til at noen sikringer du bytter ut eller effektbrytere du tilbakestille har gått ut. Er det en kortslutning et sted? Er motoren går ut? Rette eventuelle problemer du finner.
 8. 8
  Kontroller motoren for forsvarlig drift. Det kan ikke være økonomisk å bytte ut hele motoren (det kan koste så mye som en ny støvsuger), men du kan være i stand til å betjene visse deler av det.
 9. 9
  Inspisere børstene. Hvis de er slitt, bytt dem.
  • Lirke åpne børstehuset.
  • Ta ut og skifte børster, og husk å koble de elektriske ledningene som du fant dem og re-lukke børstehuset.
 10. 10
  Bytt ut lagrene eller søke frisk smøring. Det er lagrene for motor og vifte (ofte tilkoblet). Det kan også være lagre for drivakselen og eventuelle drevne drivhjul. Ser overalt at noe er spinning (eller bør være).
  • Før demontering av motoren eller fjerning blåseren, se om det er noen side-til-side-bevegelser i akselen. Hvis det er, er det en ganske god anelse om at lagrene er skutt.
 11. 11
  Inspiser vifte for bøyde eller brukne ribber. Bytt den ut hvis du finner noen. Blåseren er vanligvis festet direkte til motoren. Ujevnheter kan forårsake en ubalanse, som kan i sin tur skade motoren eller lagrene.
  • Dette er ett sted hvor du kan finne en venstrehendt gjenger, avhengig av støvsuger design.
 12. 12
  Erstatte eventuelle ødelagte hjul. Skifte hjul er ikke en stor avtale, men ødelagte hjul kan sikkert bremse deg ned. Her er hjul på to forskjellige støvsugere. Du må kanskje fjerne lokk eller deksler for å få tilgang hjulet festepunkter.
 13. 13
 14. 14
  Reparere eventuelle lekkasjer. Hvis noe har punktert slange, fjerner du det med tang og dekke åpningen med elektrisk tape. Silikon er et annet godt valg.

Tips

 • Unngå støvsuging faste gjenstander som småstein og pennies. I mange støvsugere, går luften full av smuss rett forbi blåseren på sin vei til posen. Disse objektene blir prosjektiler som kan skade viften.
 • Hvis lyden av støvsugeren plutselig endring (blir mye høyere eller høyere eller utvikler en rangle, for eksempel), stopp maskinen umiddelbart og finne ut hva som er galt. Kjøre en støvsuger med ett problem kan raskt føre til ytterligere skade.
 • Fjern støv og rusk som du går, hvor du finner det. En floke av hår eller en støv tette kan forårsake et problem direkte eller kunne føre til at andre ting å overopphetes. Pensel, trekk, eller tørke den ut av veien, og prøver ikke å skyve den lenger inn
 • Lytt til din støvsuger for støy som er utenom det vanlige, og prøve å finne ut hva som forårsaker det. Franklynn Peterson råder: "Her er en røff guide til å bruke til å lokalisere lyder. Bent viftebladene bør hisse opp betydelig vibrasjon samt støy. Slitte kulelager generelt rumble og har spruter av lyd blandet med den generelle larm. Hylselagre når de slites, sette ut en jevn skraping lyd. " Kulelager kan også produsere en høyfrekvent sutre.
 • Motorene er kostbare, så tenk deg nøye om du ønsker å erstatte en som er blåst ut. Det kan koste nesten like mye som støvsugeren.
 • Regelmessig vedlikehold kan forhindre flere store reparasjoner.
 • Den første gangen du åpner opp støvsugeren, se deg rundt inne for å forstå hvordan det fungerer. Støvsuger konfigurasjoner variere, men her er det grunnleggende:
  • I sin kjerne er en motor som driver en aksial vifte (som en fan, bare sterkere). Blåseren stasjoner luft ut en eksos, skaper et vakuum. Dette vakuumet bærer jord og skitt ut av teppe og gjennom en bag eller andre filter.
  • Motoren vanligvis driver også en børste roll, også kjent som en beater bar eller agitator. Dette er en sylindrisk børste som roterer i kontakt med teppet for å løsne jord.
  • Den elektriske ledninger bærer strøm via en bryter, gjennom en sikring, og til motoren.
 • Sjekk kontorrekvisita, Vaktmestertjenester forsyning, eller støvsuger butikker butikker. De selger et magnetisk felt som går på tvers foran nedre kant av renere å plukke opp metallgjenstander som binders og papir stifter før de går inn i støvsugeren. Hvis du installerer en slik stripe, tidvis fjerne denne rusk.

Advarsler

 • Trekk støvsugeren før du utfører vedlikehold på den, spesielt før du håndterer pensel roll eller berører interne deler eller ledninger. En støvsuger som slår seg på uventet mens du jobber med det kan skade deg.
 • Arbeide sikkert med strøm. Hvis du ikke forstår hva du gjør inne i et elektrisk apparat, ta støvsugeren til et profesjonelt verksted.
 • Vær forsiktig demontering en fjærbelastet ledningskveiler. Våren kunne gå flyr. Slipp så mye spenning på våren som du kan, og peker bort fra ansiktet når du åpner den.