Wkino

Hvordan rengjøre kjøleskap sløyfer

Kjøleskap har trolig gjort mer for å positivt påvirke det moderne kjøkkenet enn noe annet apparat. Stor grad verdsatt før de mislykkes, de trenger bare en minimal mengde vedlikehold for å kjøre effektivt. Dette vedlikehold består for det meste av en enkel rensing av kondensatoren ved 12 måneder (eller mindre) intervaller. Dette er svært viktig, men er raskt og enkelt utføres i en time eller mindre.

Trinn

Hvordan rengjøre kjøleskap sløyfer. Fordi kondensatoren er utsatt for den omgivende luft på kjøleskap, det krever regelmessig rengjøring.
Hvordan rengjøre kjøleskap sløyfer. Fordi kondensatoren er utsatt for den omgivende luft på kjøleskap, det krever regelmessig rengjøring.
 1. 1
  Koble fra. Slå av strømbryteren, ta ut sikringen eller skyv kjøleskapet ut fra veggen etter behov for å fjerne kjøleskapet støpselet fra stikkontakten. Steng av vannforsyning linjer hvis utstyrt med ismaskin eller vann dispenser.
 2. 2
  Finn kondensatoren. Det er to sett med spoler for kjøling av apparater som kjøleskap, de kalles fordamperen 3 og kondensator 1 spoler. Altfor forenklet, er de to spoler er fylt med gass og væske respektivt, og er deler av et kompleks "krets" som har en kompressor 4 og ekspansjonsventil 2 som utfører arbeidet. Den gassfylte fordamperspiralen er plassert i rommet som skal kjøles, og utfører oppgaven ved å absorbere varme fra dette rommet. Det er vanligvis beskyttet mot skader og ute av syne inne i frysesonen. Den "oppvarmet" gass komprimeres av kompressoren, hvor det blir ytterligere oppvarmet (varmt å ta) under komprimeringsprosessen. Den oppvarmede komprimerte gass og væske føres gjennom kondensatoren som er plassert borte fra den avkjølte plass. Denne kondensatoren er der noe av varmen i væsken frigjøres til den omgivende luft. Den avkjølte væske blir deretter trukket gjennom ekspansjonsventilen ved suging av kompressoren, hvor væsken umiddelbart koker av til en gass. Dette fører til at temperaturen i gassen til å falle betydelig (godt under frysepunktet) i fordamperspiralen. De prosess gjentas inntil termostaten i mellomrommet er tilfredsstilt. Fordi kondensatoren er utsatt for den omgivende luft på kjøleskap, det krever regelmessig rengjøring. Det er noen steder at kondensatoren kan være funnet:
  • Eldre kjøleskap har spolen (et gitter-lignende struktur ofte malt svart) er montert på baksiden av kjøleskapet.
  • Nyere kjøleskap ofte finne kondensatoren nederst. Det er sannsynlig at en vifte (som kan eller kan ikke være lett synlig) vil bli rettet mot spolen for å hjelpe til med varmespredning. Bruk en lommelykt for å hjelpe lokalisere spolen og vifte hvis nødvendig. Spolen vil være tilgjengelig fra ett av to steder:
   1. Toe plass panel. Fjerne panelet ved bunnen av forsiden av kjøleskapet og skyv oppsamlingsskål ut (hvis til stede, kan oppsamlingsskålen inneholde vann). En visuell inspeksjon oppover inn i dette rommet kan avsløre en flat kondensatoren når den er plassert her.
   2. Bakpanelet. Hvis ikke funnet bak tå plass, vil kjøleskapet måtte skyves bort fra veggen ytterligere å arbeide bakfra. Koble vannforsyning linjer om for kort til å gi nok plass til å arbeide. Fjern festene som holder en tilgang panel i posisjon. Den kondensatoren kan være flat, men vil trolig være sylindrisk form når den er plassert her.
  • 3
   Koble fra strømmen. Seriøst. Forsikre deg om at strømmen til kjøleskapet trekkes.
  • 4
   Støvsug spolen. Med en plast sprekk eller børste forsiktig vakuum skitt og støv overalt hvor det er sett. Bruk forsiktig så du ikke skader ribbene eller spiral. En sluttstykket laget i spolen vil tillate kjølemiddel å unnslippe, og vil sannsynligvis resultere i en kostbar reparasjon.
  • 5
   Støvsug fan. Hvis viften er synlig og tilgjengelig, vil rense det hjelpe den flytte luft over kondensatoren som utformet. Smuss og støv, hvis det tillates å akkumulere på viftebladene, reduserer luftstrømmen, påvirker balanse og kan bidra til tidlig svikt i kompressoren.
  • 6
   Børst vekk gjenstridig smuss og støv. Bruk en smal pensel til å forsiktig fjerne fastsittende skitt og støv fra spolen og vifte hvis stand til å få tilstrekkelig tilgang.
  • 7
   Skyv kjøleskapet tilbake på plass. Plugg kjøleskapet tilbake i stikkontakten. Ordne noen vannforsyning og strømledninger slik at de ikke vil være bøyd eller knust av kjøleskapet.

Tips

 • Slå av vannforsyning linjer er vanligvis ikke nødvendig (med mindre du blir koblet fra), men dette kan spare tid med å rydde vannsøl hvis linjen skal bli flokete, fanget og dratt fra kjøleskapet mens du flytter vekk fra veggen.
 • Øke hyppigheten av rengjorde hvis plassert i støvete eller skitne omgivelser (garasjer, kjellere, osv.) eller hvis kjæledyr er eid. Dyrehår kan samle på spolen og skade kompressoren krets raskere enn skitt og støv alene.
 • Vurdere å plassere papp på gulvet for å hindre mulig skade på overflaten når du skyver kjøleskapet inn eller ut.
 • Hvis kjøleskapet er innelukket i et kabinett ramme, kontrollere at et gap på 2 "er på toppen og 0.5" på sidene.
 • For å sikre luften blir til baksiden av kjøleskapet sted et stykke tre (2x4 eller 2x6) flatt på gulvet der baksiden av kjøleskapet vil skyves på plass.

Advarsler

 • Trekk støpselet ut av stikkontakten før du rengjør spolen og vifte.
 • Hvis den er utstyrt med en ismaskin eller vanndispenser, ta deg tid til å sørge for at vanntilførselen ikke er dratt fra eller knust under kjøleskapet når du flytter ut eller inn
 • Sørg for å ha området der kjøleskapet er godt ventilert som støv vil fly.
 • Hvis du er følsom for støv bruk riktig beskyttelse eller spør noen som ikke har allergi å gjøre dette.

Ting du trenger

 • Støvsuger med slange og vedlegg.
 • Enkle håndverktøy
 • Lommelykt
 • Smal pensel