Wkino

Hvordan få et kjæledyr slange

Slanger er et veldig interessant kjæledyr å ha. Du må ta godt vare på den.

Trinn

Hvordan få et kjæledyr slange. Finne en riktig oppdretter.
Hvordan få et kjæledyr slange. Finne en riktig oppdretter.
 1. 1
  Utdanne deg selv. Lær om dyret du er i ferd med å kjøpe - vaner, mat krav, habitat. Pass på at du virkelig vil ha en slange og er forberedt på å ta godt vare på den.
 2. 2
  Finne en riktig oppdretter. Dyrebutikk slanger er ofte dårlig lager, enten mishandlet eller tatt til fange. Finn en oppdretter du kan stole på som tilbyr god kvalitet slanger for en pris du er villig til å betale.
 3. 3
  Se på slangen før du bestemmer deg for å vedta det. En sunn slange bør ha klare øyne og nese, pent ordnet skalaer, og puste uten åndenød. Det bør ikke være sløv, men bør tillate deg å plukke den opp uten for mye oppstyr.
 4. 4
  Spør slangens forrige eieren om dyrets historie. Du må vite hva den spiser og hvor ofte, enten det er en masete eater, dato og kvaliteten på sin siste skur (en godt skur huden løsner i ett stykke, hvis slangen kaster i biter og stykker kan det være usunn).
 5. 5
  Kjøpe et hjem for slangen din. Du trenger en tank, noen bur fôr, en varmekilde, termometre, en vannskål stor nok for slange til å suge inn, noen ting for slangen din å klatre på, og et gjemmested som er akkurat stor nok for slange å krølle opp i. buret må være minst 2/3 av lengden av slangen. Kontroller at du har et sted å sette et bur denne størrelsen.
 6. 6
  Du trenger også å kjøpe litt mat til slangen. Den beste slange mat er pre-drepte byttedyr: du kjøper byttet frosset, tine den ut hjemme, og mate den til slangen. Sørg for at du er komfortabel med tanken på dette.
 7. 7
  Hvis du planlegger å mate slangen levende byttedyr, være klar over risikoen. Levende mus og rotter kan bære sykdommer og parasitter, og de kan bite og slite, muligens skade ditt kjæledyr.
 8. 8
  Sett opp slangens hjemme, så bringe slange hjem og introdusere det til sitt nye miljø.
 9. 9
  Nyt! Slanger er gode kjæledyr og solide venner. Bond med ditt nye kjæledyr, og glede oss i lykken.

Tips

 • Hvis få en slange kort tid etter fødselen, sørg for å håndtere den regelmessig slik at det vil bli tamme. Baby-slanger er mer sjenert enn voksne slanger, så hvis slangen er nervøs først, ikke gi opp.
 • Sørg for at alle i familien din er komfortabel med tanken på å leve med en slange. Også prøve å sørge for at minst én person i tillegg til deg er villig til å mate slangen hvis du drar på ferie.
 • Får ikke en slange hvis du ikke er helt sikker på at du vil være i stand til å holde det for hele sin levetid. Dyrevern og dyreparker er fulle av voksne slanger som deres eiere ikke kunne håndtere eller bare ikke vil noe mer.
 • Den beste første slange for folk som aldri har holdt slange før er mais slanger. Mais slanger er føyelig, relativt små, ofte avlet, og nonvenomous.
 • IKKE få en art som er giftige eller har et rykte for aggresjon.

Advarsler

 • Alle reptiler kan bære salmonellabakterier. Etter behandling av slange, sørg for å vaske hendene grundig. Rengjør aldri bur eller dets komponenter i kjøkkenvasken, og holde slange bort fra menneskelig mat og retter. Ikke la barn under seks håndtere dyret, og hvis eldre barna ta på den, sikre at de ikke legger hendene i munnen etterpå.
 • Stor forsiktighet bør utvises rundt fôring ganger av alle slanger, er dette når de er mest aggressive. Aldri håndtere slangen når han eller hun er sulten. Ikke håndtere dem rett etter fôring heller. Dette kan føre dem til å gulpe opp maten deres.
 • Ikke får en stor slange (en som vil vokse lenger enn 5 meter) for din første slange. Store slanger krever mye erfaring og mye arbeid, pluss de trenger en stor slange-bevis kabinett til seg selv. Uansett hvor "kult" du tror det ville være å eie en stor slange, hvis du aldri har holdt en slange før, er en burmesisk pytonslange eller rød-tailed boa et dårlig valg. Ikke anta at du vil få nok erfaring eller spare nok penger til å opprettholde den slangen som det vokser fra en baby til en voksen. De vokser fortere enn du tror.
 • La aldri en constrictor å vikle seg rundt overkroppen eller halsen, når skremt eller redd det kunne instinktivt constrict og skade eller drepe deg.
 • Få en termostat eller lampe dimmer for de under tank varmeapparatet. Unmonitored henhold tank varmeovner kan nå 120F som vil brenne din slange. Alle temperaturer.
 • Ikke bruk 'varme steiner, "små elektriske steiner som varmes opp for å varme din slange. De vil forårsake brannskader. Pass på at varmekilden er ikke inne i bur eller et sted hvor slangen kan komme for nær den. Overvåke temperaturene i buret nøye.
 • Aldri håndtere en stor slange på egen hånd. Har minst en venn hjelpe deg når du mate eller plukke opp en stor slange. Hvis det begynner å vikle rundt deg, slappe av den forsiktig start fra halen. IKKE START FRA HODET! Dette er farlig, som slangen kan bli defensiv, og bite, eller innsnevre mer.
 • Giftige slanger (eller "hot herps") er ulovlig i mange steder, og bør bare holdes av svært erfarne reptil eiere. Ikke får man bare fordi du tror det ville vært kult.